Ketä kiinnostaa, eli loma ilman meikkiä

Alexander Wang Backstage Fall/Winter 2016

Milloin viimeksi elit viikkoja ilman meikkiä?

Joku teistä vastaa tähän varmaan: koko ajan. Toinen ei käy edes kaupassa ilman huulipunaa.

Minä meikkaan töihin, kaupungille, treffeille. Ruokaostoksille tai lenkeille en meikkiä tarvitse, mutta skarpimmissa tilanteissa tunnen itseni alastomaksi naama nakuna. Olen ajatellut näyttäväni meikittä valjulta ja vähän värittömältä, vähemmän itseltäni.

Sitten vietin suuren osan kesälomastani purjeveneessä seilaten pitkin Suomen saaristoa.

Ensimmäiset pari päivää yritin. Harjasin aamulla ripsiin maskaraa ja sipaisin poskille hehkua purkista.

Tunsin itseni älyttömäksi. Ketä oikeasti kiinnostaa, miltä näytän merellä tai vierasvenesatamissa, missä suosituin asu on purjehdustakki?

Jep. Ei ketään. Aika ihana ajatus.

Niin, kolmantena päivänä minä sitten luovutin. Kuinka helppoa elämä meikittömänä onkaan! Aamulla on valmis heti, kun kömpii sängystä ylös. Illalla ei tarvitse poistaa meikkiä. Silmämeikki ei leviä sateessa.

Voi olla vain.

Reissun loppupuolella olin niin karaistunut, etten viikkoon edes käynyt suihkussa, vaan peseydyin tyytyväisesti 12-asteissa meressä.

Mikä vapaus.

Nyt olen palannut töihin, ja ripsiväriä kuluu. Ihailen kuitenkin entistä enemmän sitä kollegaani, joka ei jaksa meikata ja saapuu edustustilaisuuksiinkin au naturel. Ihailen myös Alicia Keysiä, joka asteli MTV:n Video Music Awardseihin meikittä.

Se vaatinee jo vähän pokkaa.

Tuntevatkohan he sitä samaa vapautta? Sitä, joka tulee siitä, kun on vain ihan oma itsensä. Mitä luulette?

Terkuin, Anna

PS. Alicia on kyllä mielestäni luonnollisena ihan mielettömän kaunis. Ja noin sata kertaa paremman näköinen kuin samoissa kemuissa vieraillut muovinen Kim Kardashian.

Kuva: Leena Aro

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *