Kestääkö kestolakkaus?

Kestolakkaus on juuri valmistunut.
Kestolakkaus on juuri valmistunut.

Ärsyttääkö sinuakin lakka, joka lohkeilee, kupruilee ja irtoaa ennen kuin ehdit kissaa sanoa? Niin minuakin. Siksi etsin lakkaamatta lakkaa, joka kestäisi kynsissä, vaikka hakkaisin kynsillä tietokoneen näppäimiä päivät pitkän.

 

Kestolakkaus kuulosti ratkaisulta tilanteeseen. Kestolakka laitetaan ammattilaisen luona, sen luvataan kestävän pari viikkoa ja sen voi lopulta repäistä kotona pois. Eikö kuulostakin aika kätevältä?

Kokeilin siis, voiko Pronailsin SoPolish -kestolakkaus kestää pari viikkoa. Testi sisälsi muutaman yllätyksen.

Kestolakkauksen saa tunnissa

Kestolakkauksen tekemisessä ei ole juuri mitään ihmeellistä, jos on joskus käyttänyt geelikynsiä. Osasin siis odottaa kevyttä viilailua, lakkausta ja välillä käden työntämistä pieneen uuniin, jossa lakkausta kovetetaan led- ja uv-valoilla.

Erikoisinta oli ehkä se, että kynsiin laitetaan aivan alimmaiseksi kalvo, jonka päälle tulevat värikerrokset. Juuri tuon kalvon ansiosta lakkauksen voi kiskaista pois kotona.

Lakkauksen teki Jenna Kitty Cat Beauty Center Kampista. Hän kertoi, että menetelmällä ei voi pidentää kynttä, mutta se vahvistaa omaa kynttä, sillä se saa kasvaa pari viikkoa vahvan lakan alla.

Koska olin menossa häihin, enkä ollut päättänyt asuani, kynteni lakattiin mahdollisimman neutraaliksi, jotta se sopisi minkä tahansa juhla-asun kanssa. Päädyin siis Pronalis Sopolish Belle de Jour nro 59 -lakkaan. Sen väri oli kaunis nude ja päällyslakalla siihen saatiin mahtava kiilto.

Kestolakkauksen ensimmäinen viikko

kestolakkaus8

Ensimmäisenä iltana leikkasin veitsellä sormeeni. Voit kuvitella, mitä se tarkoittaa. Peukalon kynnestä siis leikkautui pieni pala pois, ja samalla osa suojakalvosta. Ärsytti. Päätin olla välittämättä siitä.

Mitään muuta kerrottavaa ei olekaan ensimmäisestä viikosta. Väri pysyi hyvänä koko ajan! Ei lohkeillut kynsien päistä, kuten tavallinen lakka, eivätkä isotkaan kolhut himmentäneet kynsien kiiltoa. Eikä se epäonninen, osin leikatun peukalon kynnen lakkauskaan osoittanut irtoamisen merkkejä. Mahtavaa.

Juhlin häät siistissä nudelakassa. Kestolakkauksen etu oli sekin, ettei pieneen juhlalaukkuun tarvinnut pakata kynsilakkaa lakan paikkausta varten.

Itse asiassa lakan olisi voinut poistaa asetonittomalla kynsilakan poistoaineella ja vaihtaa halutessaan väriä. En kokenut siihen tarvetta.

Kestolakkauksen toinen viikko

Ensimmäiset repeilyt alkoivat tulla reilun viikon päästä. Päättelisin, että kalvo alkoi irrota kynnestä. Myös värin ja kynsinauhan väli alkoi kasvaa – kynsi siis kasvoi.

Kalvon osittain irtoaminen ei juuri näkynyt kenellekään muulle kuin itselle, mutta se aiheutti ikävän ongelman: kun haroin hiuksiani tai pesin niitä, hius saattoi sujahtaa kalvon alle ja se tuntui ikävältä sekä hiuksessa että kynnessä. Yleensä hius myös irtosi. Siksi pyrin lopettamaan hiuksien haromisen – en sentään pesemistä.

kestolakkaus2

Mutta edelleen lakka säilyi kiiltävänä, eikä se lohkeillut lainkaan kynsien kärjistä. Jenna olikin lakannut kynteni myös hieman kynnen kärjen alle, jotta se ei lohkeilisi niin helposti. Se toimi!

Kestolakkauksen irrotus

kestolakkaus4

Sitten eräänä iltana, päivänä numero 12 päätin, että haluan pestä hiukseni kunnolla, enkä kestä, että hiukset menevät kynnen kalvon alle. Siksi irrotin kestolakkauksen.

Suurin osa kynsistä lähti irti helposti ja kokonaisina. Vain muutama repesi hieman.

Alta paljastuivat siistit, hyväkuntoiset kynnet (tai niin hyväkuntoiset kuin kynteni yleensäkin ovat). Kynnet olivat selvästi kasvaneet ja osa tuntui pidemmiltä kuin pitkään aikaan, sillä ne eivät olleet liuskoittuneet kestolakan alla.

Ainoastaan molempien nimettömien kynnen pinta näytti hieman vaurioituneelta. Siksi levitin saman tien kovettavan lakan kynsiini.

kestolakkaus7


Kannattaako kestalakkaus?

Kyllä, kestolakkaus kannattaa. Jos haluaa lakatut kynnet, eikä jaksa koko ajan huolehtia lakan kunnosta, kestolakkaus on huoleton vaihtoehto. Yhdellä värillä tehty lakkaus maksaa noin 48 euroa, ranskalaisella lakkauksella 53 euroa.

Parasta on se, että kynsilakka kestää yli viikon, ja kynnet kasvoivat hyvin lakan alla eivätkä liuskoittuneet. Ilahduin myös siitä, että lakkauksen saa irrotettua kotona. Siksi kestolakkaus sopii hyvin vaikka kesälomalle, jolloin lakan saa halutessaan pois, eikä ole pakko varailla poistoaikaa ja poistua mökiltä kynsilakan takia.

Ikävintä oli se tunne, kun hius menee kalvon ja kynnen väliin ja irtoaa.

Ottaisinko uudestaan? Kyllä. Ottaisin tosin räväkämmän värin, enkä leikkaisi keittiöveitsellä sormeen ensimmäisenä iltana.

Terveisin, Mari
 

Kommentit (1)
  1. Anne Heimonen
    26.8.2015, 12:39

    Olen käyttänyt kestolakkausta parisen vuotta. Ensin olin geelikynsien käyttäjä, mutta huoltoon kuluva aika ja raha sekä geelin irtoaminen sai minut kokeilemeen kestolakkausta.
    Olen tyytyväisempi kestolakkaukseen kuin geelikynsiin.
    Minulle lakataan ensin ns. praimeri ja sitten itse kestolakka. Haluan värittömän kestolakan, koska haluan vaihdella eri värejä kynsissäni. Kynsiini ei siis laiteta mitään ”läpykää” ensin. Kestolakkauksen tekeminen vie n. 45min, hinta on ollut 45 euroa. Hullattamassa käyn n. neljän-viidenviikon välein. Koska kynsi kasvaa, niin olen varovasti ”hionut sitä kasvukohdasta ja ennen varsinaista lakkausta lakannut värittömällä lakalla ja hyvin on toiminut. Jos syystä tai toisesta on kynsi alkanut repsottaa, niin myynnissä olevalla kynsiliimalla tippa huonoon kohtaan, viilaus, lakkaus ja taas on hyvän näköinen kynsi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *