Sinä olet kaunis
Sinä olet kaunis

Kauniina reissuun: muista nämä 16 asiaa!

matkablogi2

Rakastan matkustamista, mutta vihaan pakkaamista. Tahtoisin näet selvitä mahdollisimman kevyillä kantamuksilla ja näyttää mahdollisimman hyvältä. Ja kyllähän te tiedätte: se viimeistelemätön ranskatar-tyylikin vaatii vähän viimeistelyä.

Entä sitten lentokoneen ilma, joka sähköistää hiukset ja kuivattaa huulet, tai yölennon jälkeen poskeen painunut tyynyn kuva? Melkoisia haasteita varautumattomalle, sanon vaan.

matkablogi1

No, kaiken salaisuushan on tietenkin juuri se varautuminen. Ja näin se onnistuu.

Koneessa:

 1. Laita hiukset kiinni lennolle. Niin ne eivät likaannu ja sähköisty lennolla, etkä joudu korjaamaan kampausta lentokoneen ahtaassa vessassa – lempihiustuotteesi ovat sitä paitsi luultavasti kotona tai ruumassa. Parhaat hiustyylit ovat lettikampaukset ja pään päälle koottu pikkumyy-nuttura. Niissä on helppo nukkua, ja hiukset pysyvät ojennuksessa koko lennon ajan.
 2. Pakkaa matkustamoon puuteri tai puuteripaperia, sillä pitkän lennon jälkeen kasvot yleensä kiiltävät.
 3. Jos ihosi kuivuu helposti, ota mukaan meikin päälle suihkutettava kasvosuihke. Se on lentoemäntien suosikkituote, joka virkistää kiristävää ihoa.
 4. Käsirasva pelastaa matkustamoilman kuivattamat kädet.
 5. Sipaise huuliin kirkasta huulipunaa ennen laskeutumista. Kun huulesi ovat punaiset, kukaan ei huomaa muuta aikaisesta herätyksestä väsyneitä silmiäsi.
 6. Voidemainen parfyymi pelastaa, jos istuit lähellä keittiötä, ja tuoksahdat lentokoneaamiaiselta.

Kohteessa:

 1. Meikki lähtee helpoiten meikinpoistoliinoilla. Ne ovat kevyitä kantaa, eivätkä kerrytä nestesaldoasi.
 2. Voideparfyymin sijaan voit ottaa mukaan myös näytteen lempituoksustasi. Et todellakaan tarvitse muutaman päivän tai edes parin viikon reissulle koko 50 millin pulloa. Ja mitä, jos pullollinen parfyymia särkyy matkalaukussasi?
 3. Korvaa kynsilakanpoistoaine kynsilakanpoistolapulla. Säästit juuri 100 milliä nesteissä.
 4. Kosteusvoiteeksi riittää pieni purkki sheavoita. Pieni nokare riittää kosteutukseen ja toimii myös sheivausvoiteena.
 5. Pese hiukset lähtöä edeltävänä iltana ja pakkaa mukaan hiuspuuteri. Jos matkasi kestää alle neljä päivää, et tarvitse mukaan sampoota ja hoitoainetta. Ensimmäisenä päivänä hiuksesi ovat lennolla kiinni. Seuraavana ne näyttävät vielä hyvältä auki. Kolmantena tupruttelet hiuspuuteria tyveen ja saat uutta kuohkeutta. Neljäntenä olet matkalla kotiin, joten ketä kiinnostaa? Jos hotellisi on hyvä, siellä on sitä paitsi hiustenpesuaineet ja suihkugeeli valmiina.
 6. Vaikka kotona läträän kasvovedellä, seerumeilla, öljyillä, naamioilla ja kuorinnoilla, matkaan valitsen tasan kaksi ihonhoitotuotetta: kosteusvoiteen ja silmänympärysvoiteen. Pieni kosmetiikkapaasto tekee iholle välillä hyvää, ja loma on mainio hetki toteuttaa se.
 7. No jaa, jos kohteessasi on aurinkoa, tarvitaan kolmaskin tuote: aurinkosuojavoide. Jos olet kaupungissa, valitse suojakertoimellinen meikki- tai kosteusvoide. Rannalle kannattaa valita tuote, joka sopii sekä kasvoille että vartalolle.
 8. Kun suihkugeelisi on kosteuttava, et tarvitse erillistä kosteusvoidetta. Ja jos hotellisi oli hyvä, niin suihkusaippua löytyy sieltä.
 9. Mitä vähemmän nesteitä, sen parempi, on ohjenuorani. Nesteet painavat, aiheuttavat pakkausongelmia ja säätöä turvatarkastuksessa, sekä tuhoavat ruumassa hajotessaan lomapuvustosi. Jos pakkaat ne matkalaukkuun, muista siis aina nesteenkestävä pussukka. Meikkivoiteen otan kiinteässä muodossa, esimerkiksi Kjaer Weissilta löytyy hyvä. Sitten tarvitaan ripsiväri, poskipuna ja mahdollisesti kulmaväri sekä silmämeikkipaletti. Suosin luomiväripalettia, jossa on rajausväri mukana. Niin kaikki tarvittava on näppärästi yhdessä. Ruskealla luomivärillä voi myös korostaa kulmia.
 10. Vielä hammastahna ja deodorantti, ja siinäpä se. Ai niin: matkahöylä. Viikon sänki näyttää kyllä hyvältä raamikkaan miehen leuassa, mutta ei sinun säärissäsi.

Lomaterkuin Anna, joka haaveilee monista, kauniista reissuista.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *