Hiusfaktoja ja ennustuksia kampaajien suusta

Marques'Almeida ss15
Marques’Almeida ss15

Aina kun tapaan kampaajan, kyselen häneltä mahdollisimman paljon hiusvinkkejä ja utelen tulevista trendeistä. Se kannattaa, olen oppinut muun muassa seuraavat faktat:

1. Hopeasampoo sopii myös bruneteille. Se estää ruskean muuttumisen lämpöiseksi.

2. Hiukset voivat kihartua monella eri tavalla. Suomalaiset kiharat hiukset ovat yleensä sitä kiharammat, mitä lyhemmät ne ovat. Tällaisia kiharoita sanotaan laiskoiksi. Pitkinä ne ovat liian painavat eivätkä jaksa kihartua kunnolla.

Toiset (suomalaisille epätyypilliset) hiukset kihartuvat sitä enemmän, mitä pidemmät ne ovat. Se johtuu siitä, että hius on oikeasti kihara. Mitä pidempi hius on, sitä useammin se on ehtinyt kasvaessaan kääntyillä eri suuntiin ja sitä kiharammalta se siis näyttää.

Matthew Williamson ss15
Matthew Williamson ss15

3. Permanentti on tekemässä paluun. Kyllä, luit oikein. Pian meidän kasvojamme ympäröivät jälleen spiraalit ja afrot.

4. Jos hiuksia tahtoo kasvattaa, on paras pitää kylmistä suihkuista. Jokainen hiustenpesu pitäisi näet lopettaa kylmällä vedellä. Se sulkee hiussyitä ja parantaa päänahan verenkiertoa.

Thakoon ss15
Thakoon ss15

(Vinkit koottu kampaajilta ja kauneusasiantuntijoilta: meikkitaiteilija ja stylisti Ida Jokikunnas, kampaajamestari Tuula Jääskeläinen, A.k.a Luova, kouluttaja Heidi Alastalo, IdHair.)

Kuvat Leena Aro

Terveisin, Anna

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *