Haluatko kestävät kiharat?

Kestävät kiharat vaativat pohjustusta ja treeniä.
Oletko sinäkin joskus kuullut hiusalan ammattilaisen suusta:

– Oho. Mikäs tälle raudalle tuli, kun kiharaa ei synny?

– Missä ovat ne kiharat, jotka juuri sinulle laitoin?

Jos olet, tiedät, mitä tarkoitan suoralla tukalla. Minulla on sellainen – ja on tietenkin täysin loogista, että haaveilen jatkuvasti kiharoista.

Ammattilaiset osaavat kyllä oikeat kikat, kunhan muistan kertoa heille etukäteen, että hiukseni ovat omapäisen suorat.

Näillä vinkeillä saan pysyvät kiharat kotonakin.

Kokeile!

1. Vaihda sampoosi ja hoitoaineesi. Jos tiedät, että haluat kihartaa hiuksesi, ennakoi sitä jo hiuksia pestessä. Unohda silottavat hoitoaineet ja kaikki, jotka lupaavat hoitaa hiustasi kunnolla. Tarvitset nyt hiukseen hieman karheutta. Kokeile esimerkiksi tuuheutta lupaavia tuotteita. Joskus riittää jo se, että käytän normaaleille (ei värjätyille ja käsitellyille) hiuksille tarkoitettuja tuotteita.

2. Käytä muotovaahtoa runsaasti. Levitä se pyyhekuiviin hiuksiin, äläkä pihtaile. Kerran sain ohjeen laittaa muotovaahtoa pienen kaninpoikasen verran. Ohje sopii pitkille hiuksille melko hyvin. Jos muotovaahto on todella vahvaa, määrää kannattaa vähentää. Muuten hiuksesta tulee liian tönkkö.

3. Kuivaa hiukset ihan kunnolla. Kihara ei pysy, jos hiukset ovat olleet kosteita kihartamisen aikana.

4. Karhenna hiusta lisää. Vaikka kuivat hiuksesi tuntuisivat jo vähän karheammilta, ne todennäköisesti tarvitsevat vielä vähän rakennetta. Kokeile suolasuihketta. Suihkuta sitä maltillisesti hiuksiin. Oikean määrän opit kokeilemalla, sillä huomaat kyllä, kun sitä on aivan liikaa. Hius alkaa tuntua likaiselta.

 

Anna kiharoiden jäähtyä ennen kuin kosket niihin.[/caption]

5. Valitse kiharrustyylisi. Kuumalla raudalla tehdyt kiharat pysyvät usein parhaiten, jos niiden vain antaa jäähdyä kunnolla ennen koskemista. Jos aikaa ei ole tähän, tee kiharat yön aikana. Kokeile vaikka pannalla tehtyjä kiharoita.

6. Tee pienempää kiharaa kuin todella haluat. Vaikka haluaisit vain pienet laineet, tee silti tiukemmat, pienemmät kiharat. Suorat hiukset oikenevat aina. Jos haluat todella pientä kiharaa, tee vaikka yöksi pienen pienet sormikiharat.

Tee pienemmät kiharat kuin todella haluat.

 

7. Haro hiuksia varovasti. Kun hiukset ovat kihartuneet, koske niihin vain varovasti. Jos teit ne kuumalla raudalla, odota rauhassa, että ne viilenevät. Hyvä idea olisi laittaa ne pinnillä kiinni viilenemisen ajaksi. Tätä en itse jaksa koskaan tehdä.

8. Lisää tukea. Kiharat eivät säily, jos niihin ei lisää vielä tukea. Vähintäänkin ne tarvitsevat hiuslakkaa. Sitä kannattaa lisätä suortuva kerrallaan.

Jos sää on kostea, suihkautan ennen lakkaa vähän suolasuihketta hiuksiini. Todella huonolla säällä avaan myös vahapurkin. Otan siitä aivan vähän sormiini, lämmitän sitä käsissäni ja puristelen sen avulla kiharat kasaan. Vaha toimii kuin liima. Sen kanssa kannattaa olla maltillinen, liika määrä saa hiukset näyttävät liimatukalta. Lopulta laitan vielä pienen lakkasuihkauksen päälle.

Sitten laitan sormet ristiin ja toivon, että kaikki tämä oli vaivan arvoista.

Terveisin,

Mari

 

Lue lisää:

Tee itse suolasuihketta

Näyttävät kiharat muotoiluraudalla

Föönaa tukka tuuheaksi

 

Kuvat: Leena Aro

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *