Etkö sinäkään näe ihossasi riittävästi ongelmia?

blogi

– Mikä sinua häiritsee ihossasi?

– Näytän väsyneeltä, etenkin silmänympärysihoni. Sitten on joitain pinnallisia epäpuhtauksia ja ehkä vähän kuivuutta.

– Eikö mikään muu häiritse? (vaivaantunutta hiljaisuutta)

– Öööö… ei. (kiusaantunut naurahdus)

Tämän keskustelun kävin kauneushoitolassa, kun menin kasvohoitoon. Kosmetologi ei varmasti tarkoittanut pahaa, mutta koin tilanteen hieman erikoiseksi. Tuli olo, etten nähnyt kasvoissani riittävästi ongelmia. Hyi minua!

Myös kollega on törmännyt samaan ilmiöön. Häneltä toinen kosmetologi kysyi sanatarkasti: ”Hoidatko sinä ylipäätään mitenkään ihoasi?”

Olen tehnyt kauneusjuttuja 10 vuotta ja huomannut usein, että olen liian tyyvyäinen sekä ihooni että hiuksiini.

Ehkä se johtuu siitä, että suhtaudun ulkonäkööni nykyään realistisesti. Hoidan kauneuttani erittäin hyvin, mutta tiedän, etteivät ihoni ja hiukseni ole täydelliset. Kuinka monella nelikymppisellä, täyttä työviikkoa tekevällä ja valvottavan pikkulapsen yh-äidillä on?

Viime syksynä eräs kampaaja-kouluttaja haukkui työtilaisuudessa pitkät, vaalennetut hiukseni (ja oman luottokampaajani) pystyyn. Tukkani oli kerta kaikkiaan sietämättömän huonokuntoinen ja väärin värjätty. Minua lähinnä huvitti. Sanoin, että olen hiuksiini  varsin tyytyväinen. Se oli kuin bensaa liekkeihin. Löytyi lisää vikaa.

Palasin toimitukseen lysähtänein hartioin. Kamalat hiukset, enkä edes tajua hävetä sitä!

Älkää ymmärtäkö väärin: Tapaan työssäni myös paljon ihania ja ammattitaitoisia kosmetologeja ja kampaajia. Otan mielelläni vastaan hyviä kauneusneuvoja ja rakentavaa palautetta. Vapaa-ajalla en kuitenkaan veisi rahojani paikkaan, jossa myydään turhaa tyytymättömyyttä. Minulla on ollut kaikki mahdolliset ulkonäkö- ja itsetuntokriisit ilmankin.

Ymmärrän, että kauneudenhoito on bisnestä eikä sielunhoitoa. Asiakas pitää sitouttaa, jotta ovi käy ja maksupääte raksuttaa. Ehkä tyytymättömyyden myyminen on havaittu toimivaksi konseptiksi? Minusta parempi liikeidea olisi kehuminen ja kannustaminen. Moni yrittäjä käyttääkin sitä varmasti jo?

Itse nautin tällaisestä palvelusta hammaslääkärini tuolissa. Hän muistaa joka kerta luontevasti mainita, miten hienosti olen jaksanut puhdistaa hampaani. Voi olla, että hän liioittelee (ainakin välillä). Mutta minulle tulee niin hyvä ja arvostettu olo, että annan hänen raaputtaa hammaskiveni aina uudelleen.

Millaisia kokemuksia sinulla on kauneudenhoitopalveluista?

Terveisin Hanna

Kuva: Shutterstock

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *