Akupunktio auttoi uneen, stressiin ja vatsavaivoihin

akupunktio

Hoito: Akupunktio 72 e/60 min.

Mitä lupaa:  Akupunktio muun muassa rentouttaa lihaksia, lievittää kipua ja särkyä, parantaa unenlaatua ja helpottaa nukahtamista, lievittää stressin vaikutuksia, edistää ravintoaineiden imeytymistä suolistossa, ruuansulatusta ja aineenvaihduntaa.

Akupunktio on tehokas apu myös hormonihäiriöihin, vaihdevuosioireisiin ja selittämättömään lapsettomuuteen.

Akupunktio kannattaa aloittaa tehokuurilla: hoidolla kerran viikossa esimerkiksi viiden viikon ajan. Sen jälkeen käydään ylläpitohoidossa kerran kuussa.

Kenelle sopii: Lähes kaikille, muttei verenvuototautia sairastaville. Akupunktioterapeutti varmistaa hoidon sopivuuden alkuhaastattelussa.

Miten hoidetaan: Akupunktioterapeutti Maria Eklöf kartoittaa aluksi vaivani. Olen kärsinyt unettomuudesta, stressistä ja vatsavaivoista.

Haastattelun jälkeen Maria haluaa nähdä kieleni. Mitä pinkimpi kielenkärki, sitä stressaantunempi keho, Maria selittää. Kieleni ei ole kuulemma pahimmasta päästä.

Varsinainen hoito alkaa sillä, että Maria asettaa päähäni ja kasvoihini neuloja. Korvalehtiin hän painaa kaksi nastaa, jotka jäävät paikoilleen viikoksi. Niiden pitäisi Marian mukaan auttaa uneen, ruokahaluun ja stressiin. Neuloja laitetaan myös rintakehääni, vatsaan, kämmeniiin, sääriin ja jalkapöytiin. Kun neulat ovat paikallaan, saan maata mietteissäni viltin alla puolisen tuntia.

Miltä tuntuu: Neulojen laitto ei tunnu juuri miltään. Tiettyjen pisteiden, kuten kämmenten, nenänpielten ja jalkapöytien kohdalla nipistää hieman. Nastojen laitto korviin kipristää myös, mutta tunne kestää vain silmänräpäyksen.

Kun neulat ovat paikallaan, vaivun hiljalleen syvään, rentouttavaan horrokseen. Keskityn hengittämiseen ja matkaan mielessäni lempipaikkaani meren rantaan palmupuiden alle. Olo hoidon jälkeen on kuin uudestisyntynyt! Tosin, olen yleensä hoidon jälkeisen illan hyvin väsynyt, hieman huonovointinen ja kylmissäni. Se on Marian mukaan täysin normaalia.

Miten tehoaa: Heti ensimmäisen hoidon jälkeen nukun seuraavat yöt kuin tukki. En tarvitse melatoniinia päästäkseni uneen, vaan olen valmis unille jo yhdeksältä illalla. Uni on levollisista ja herään virkeämpänä.

Useamman hoitokerran huomaan, että makeanhimoni on vähentynyt, vatsa on rauhallisempi ja olen itsekin tyynempi. Voiko tämä kaikki olla neulojen ansiota, ihmettelen iloissani. Koukutuin tähän hyvän olon tunteeseen täysin!

Terkuin,

Inka

Lue myös:

Akupunktiolla pääsee vaivoistaan usein kokonaan eroon

Mitä on kasvoakupunktio? ”Näky peilistä on hämmentävä”

15 tapaa hieroa

Mitä on naprapatia?

Kuva: Istockphoto

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *