6 toivetta sinulle kampaaja!

Kampaamokäynti voi monella harvinainen hetki. Siksi siihen latautuu paljon odotuksia.
Kampaamokäynti voi olla monelle harvinainen hetki. Siksi siihen latautuu paljon odotuksia.

 

Muutama viikko sitten Prime Body -bloggaaja Umppu kertoi, mitä kampaajana toivoo asiakkaaltaan. Se innosti minut miettimään, mitä itse toivon.

 1. Varaa minulle aikaa. Minua ei haittaa, vaikka leikkaisit jonkun toisen hiukset sillä aikaa kun värini vaikuttaa. Ymmärrän, että haluat muuttaa odotusajan rahaksi. Mutta varaa minulle kampaamokäynnin aluksi kiireetön hetki, jolloin ehdimme oikeasti keskustella leikkauksesta ja väristä – ennen kuin jo vilahdat sekoittamaan sitä. On vähän pelottavaa, jos vilahdat takahuoneeseen ennen kuin olen saanut kaikki toiveeni sanottua.
 2. Innostu hiuksistani. Tiedän, ettei hiuksilleni saa tehdä enää kovin radikaaleja muutoksia (katso kohta 5), joten kampaamovierailuni ei ehkä ole päiväsi, saati urasi kohokohta. Minulle se on kuitenkin merkittävä ja joskus harvinainenkin hetki. Siksi olisi kiva, että minulle jäisi tunne, että olet innostunut tekemään ne tylsät raidat ja uskot, että hiuksistani tulee niiden avulla paremman näköiset.
 3. Kysy tarkentavia kysymyksiä. Vaikka olen vähän selaillut suomi-kampaaja-suomi-sanakirjaa, en välttämättä tunne kaikkia termejä. Toivottavasti tiedät tämän. Kysy siis tarkentavia kysymyksiä, jotta meillä olisi samanlainen käsitys niin hiusten vaaleussävystä kuin viiden sentin leikkausmitasta.
 4. Ehdota. En tunne uusimpia leikkaus- ja värjäystrendejä, joten kerro minulle niistä. Vaikken juuri tällä kertaa niistä innostuisi, saatan olla kypsä muutoksille jo seuraavalla kerralla. Tai sitä seuraavalla.
 5. Usko, ettei asiakas ole aina oikeassa. Jos tiedät, että toivomani väri ei sovi minulle eikä pysy minun hoidollani hyvänä, sano se suoraan. Kestän kyllä. Pahempaa on, jos teet mitään sanomatta jotain muuta kuin mistä sovimme tai suostut tekemään älyttömän toiveeni. Terveisiä siis sinulle, joka suostuit värjäämään hiukseni puna-mustiksi. Olisin arvostanut myöhemmin hyvin paljon, jos olisit kieltäytynyt tästä ideasta.
 6. Mieti, mitä myyt minulle. Jos tiedät, että edustamassasi tuotesarjassa ei ole mitään, mikä sopii minulle todella hyvin, älä tarjoa sitä tai ainakaan kehu sen sopivuutta. Jos ostan ja petyn, en tiedä, voinko luottaa toisen kerran arvioosi.

Mitä mieltä olet? Mitä sinä toivot kampaajalta?

ystävällisin terveisin

Mari

Lue lisää:

Tahdotko pitkät hiukset? Toimi näin

Miten eroon kellertävistä hiuksista?

Ihana, kamala otsatukka

Kommentit (2)
 1. Hyvän kampaajan tuntomerkit - Kauneus & Terveys -blogit
  17.8.2016, 11:08

  […] Kuusi toivetta sinulle, kampaaja […]

 2. Uskallatko käydä kampaajalla ulkomailla? - Sinä olet kaunis
  23.3.2017, 15:08

  […] 6 toivetta sinulle kampaaja […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *