Sinä olet kaunis
Sinä olet kaunis

10 syytä, miksi keski-ikäisen naisen EI pidä leikata lyhyttä tukkaa

Päätin eräänä keskiviikkoiltana, että en leikkauta lyhyttä tukkaa. Torstaina astuin kampaajalle ja tulin ulos lyhyessä tukassa.

Miten näin pääsi käymään???

Polkkatukkaisesta lyhyttukkaiseksi.
Polkkatukkaisesta lyhyttukkaiseksi.

Vaikka olin miettinyt nämä 10 vankkaa syytä olla saksimatta. Mieti sinäkin:

1. Lyhyessä tukassa olet huomaamattomampi kuin pitkässä. Sitäkö tavoittelet?

2. Jos ikä ei ole vielä ohentanut tukkaasi, miksi vapaaehtoisesti leikkauttaisit sen lyhyeksi? Lyhyt tukka voi viestittää muille, että sinulla on vaihdevuodet tai ongelmia hiusten harvenemisen kanssa. Oletko menettämässä elinvoimasi?

3. Keski-ikäiset naiset usein leikkauttavat hiukset. Haluatko myöntää olevasi tavallinen keski-ikäinen nainen päätymällä samaan ratkaisuun kuin muut?

4. Lyhyt tukka on vaativa laji. Se vaatii kampaajalta paljon enemmän kuin polkkatukan tasaaminen. Oletko varma, että kampaajasi kyvyt riittävät? Osaako hän suhteuttaa lyhyen tukkamallin sinun kasvonpiirteisiisi?

5. Lyhyt tukka vaatii enemmän muotoilutuotteiden käyttöä ja tiheämpää leikkausta kuin pidempi tukka. Kemikaaleja ja rahaa palaa. Oletko valmis?

6. Miehet pitävät pitkästä tukasta. Viestitätkö lyhyellä sitä, että et ole kiinnostunut miehistä ja seksistä? Onko sinkulla varaa tällaiseen?

7. Lyhyessä tukassa sinua voidaan luulla lesboksi. Voihan tämä olla mieluisakin mahdollisuus.

8. Tukan leikkuu voi viestittää sitä, että sinulla on kriisi. Oletko elämäsi taitekohdassa?

9. Kun hiukset eivät enää liehu kasvoillasi tai kehystä niitä, olet paljas. Se vaatii kasvoiltasi paljon enemmän.

10. Näytät nyt poikamaisemmalta, haluat kenties ruveta käyttämään enemmän meikkiä kuin ennen. Kun jynssäät meikkiä silmistä, silmänympärysten ohut iho ryppyyntyy.

Hah hah, hyvästi haivenet!
Hah hah, hyvästi haivenet!

Olen kuitenkin ollut hyvin tyytyväinen lyhyeen tukkaani!

Lyhyt tukkani sivulta.
Lyhyt tukkani sivulta.

Harkitsetko sinäkin hiusten lyhyeksi leikkaamista?

Kysyy,

Ulla

Lue myös:

Pixie vai polkka – selvitä, sopiiko lyhyt malli sinulle

Lukijat kertovat: ”Tätä hiusmallia en kokeile enää uudestaan”

4 lyhyen tukan muotoiluvinkkiä

Kommentit (185)

 1. JennyErn

  Otsikossa esitellään kulunut ja kliseinen ajatus, joka vihjaa, että lyhythiuksinen nainen on jotenkin rumempi/epäseksikkäämpi/epävarmempi/jne kuin pitkähiuksinen. Moni varmaan miettii ja pelkää samoja asioita kun leikkaa tukkansa, joten olisiko toimittaja voinut tuoda asian jotain uutta näkökulmaa? Kirjoittaa vaikka siitä, että naisen kannattaa sanoa piupaut muiden mielipiteille ja leikata juuri sellainen tukka kuin haluaa.

  Artikkelin syyllistävä ja vanhanaikainen sävy ärsyttää. Kohta 7 on seksuaalivähemmistöjä loukkava. Kiva, että juttu on tehty henkilökohtaiseen tyyliin, mutta ehkä näkökulmaa olisi ollut syytä hioa ja miettiä, mikä viesti naisille halutaan välittää.

 2. 10 syytä, miksi keski-ikäisen naisen EI pidä lukea naistenlehtiä. – Ämmät

  […] Päätin eräänä keskiviikkoiltana olla lukematta erästä akkainlehden verkkojulkaisua. Klikkasin kuitenkin, enkä rehellisesti sanottuna tiedä mitä helvettiä oikein luin. […]

 3. Ylikersantti

  Huomioiko kukaan lainausmerkkejä alkuperäisessä kirjoituksessa ? Näyttävät aika lailla ” tältä. Itsetuntoni voisi olla parempikin, mutten silti kaipaa keneltäkään lupaa olla minä. Olen kuullut sellaisiakin stereotypioita , että mallit ja bodarit ovat tyhjäpäitä! Tai että haukkuva koira ei pure.

 4. Lalalaa

  30v naisena, jolla ollut lyhyet ja suht graafinen, jopa omaperäinen hiusmalli viimeiset 10 vuotta, voin sanoa että tämä teksti pisti vaan vihaksi. Vaikka puhut keski-ikäisten naisten hiuksista, koen tekstin vanhakantaisena ja tylyltä kaikkia kohtaan. Vaikka koitat lopussa heittää vitsiä että ei se haittaa ja pidät lyhyistä hiuksistasi, teksti on aivan täyttä kuraa, antaa todella kapeakatseisen kuvan itsestäsi. Vaikka hiuksesi ovatkin nyt lyhyet. Mikä oli pointti tekstillä, kuin luoda huonoa fiilistä? Itse rakastan lyhyitä hiuksiani, minulla on aina ollut vientiä ja olen naimisissa (voi jumaliste että tätä pitää edes kirjoittaa tänne. Insert itkunauruhymiö tähän!). Lyhyissä hiuksissa ei tarvi yhtä paljon tuotteita kuin pitkissä, on luultu lesboksi, mutta se kertoo enemmän muitten ihmisten mielenlaadusta. Jos olisin sinkku erottuisin helvetin positiivisesti sinkkumarkkinoilla sillä onpahan tylsästä pitkätukkamassasta poikkeava kaunis nainen, jolla on munaa olla just sen tyylinen mitä haluaa! Ja juu, ei ole ongelmia avioliitossa lyhyen tukan takia, mieheni on aina pitänyt siitä! Kaikki oikein mallillaan, vaikka on lyhyet erikoiset hiukset! Tämä oli todella huono ja täysin typerä blogiteksti kirjoittajalta. Ei herrajumala, ei näin.

 5. Taija

  Etsin tietoa risiiniöljystä ja päädyin tälle sivulle, tähän postaukseen.

  Turhin postaus ikinä! Kuka nainen oikeasti kampaa hiuksensa miesten mieltymysten mukaan. Ja kuinka 2016 joku vielä ajattelee, että lyhyet hiukset viestittävät seksuaalisesta suuntautuneisuudesta. Käykääpä kurkkaamassa Dame Judi Denchiä taikka Jamie Lee Curtista. Upeita naisia, upeat, lyhyet hiukset ja keski-ikä aika päivää ohi!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *