Fiksu aikuinen ja silti välillä aivan sekaisin?

Mitä olisit halunnut tietää, kun olit nuori? Alkukesästä sosiaalisessa mediassa nousi esille tällaisia asioita:

Olisinpa tiennyt, että on turha murehtia, sillä kaikki kääntyy yleensä parhain päin. Riittää pitkälle, että oppii tietämään, mitä haluaa. Että rakkautta on. Ja mitä vanhemmaksi tulee, sitä tyytyväisempi on itseensä kaikin puolin. (Oikeasti. Voi kun ihmiset uskoisivat, että synnytys harvoin pilaa yhtään mitään). Iän myötä näkee, että moni muukin käy läpi samanlaisia asioita.

Lohduttavaa näissä #olisinpatiennyt-tarinoissa ei ollut se, että epävarmoista nuorista tuli viisaita aikuisia. Lohduttavaa oli se, että naiset kertoivat peloistaan ja epävarmuuksistaan. Tuokin tyyppi on tuntenut samoin kuin minä!

 

Fiksuimmat tuntemani ihmiset eivät kuvittele tietävänsä kaikkea – edes itsestään.

 

Näissä kauniissa tarinoissa oli nimittäin toinenkin puoli, josta en hirveästi tykkää. Ihan niin kuin tietynikäisenä ihmiset löytäisivät automaattisesti mielenrauhan ja onnen. Tai ikään kuin nuoret ihmiset olisivat automaattisesti jotenkin sekaisin ja hajalla. Ovatko he edes? Vai haluammeko vain ajatella niin?

Levitämme auliisti myyttiä siitä, että aikuisena elämämme on valmista. Ikään kuin tietynikäisenä ei saisi enää näyttää, että on epävarma. Siksi kun neuvomme nuoria, voimme samalla vähän puhutella itseämme. Useinhan on niin, että kun neuvoo muita, paljastaa, mitä itse kaipaisi kuulla.

Siksi raikkainta ja rohkeinta, mitä some-aikakaudella voi antaa muille, on olla sitä, mitä oikeasti on. On virkistävää kuulla fiksuista ihmisistä, jotka ovat yhä joskus sekaisin.

Niinpä tässä uusi kampanja, jota saa levittää vapaasti: #tietäisinpäaina. Tietäisinpä aina, ettei mitään tarvitse eikä voi tietää lopullisesti. Että aikuisenakin saa ja pitää voida olla erehtyvä, keskeneräinen, vähän nolo, tietämätön, tulevaisuutta pelkäävä ”teini”. Eikä se silti tarkoita, etteikö olisi viisas, ihana, säteilevä aikuinen nainen. Voi olla täydestä sydämestä tätä kaikkea.

 

Säteilevää viikonloppua!

Elisa

PS Maaret Kallio kirjoitti alkukesästä siitä, mitä olisi toivonut tienneensä nuorena. Sen ansiosta muutkin alkoivat kirjoittaa omia #olisinpatiennyt-tarinoitaan. Maaretin mielestä pysyvä mielenrauha on puppua. Lue juttu!

 

Kommentit (1)
  1. I am completely agree with you, I am an amazing fan of your site, genuine guard post Keep making such stunning post,

    Thanks for sharing.

    Jaipur Sightseeing Taxi

    Regards

    Sameer

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *