Ruuhkavuosipsykoosi
Ruuhkavuosipsykoosi

Yhteensopimattomat lääkkeet?

On ollut ihana viettää aikaa perheen kanssa, kun kaikilla oli pitkä viikonloppu. Eilinen tosin meni mönkään iltapäivän ja illan osalta itseltäni, kun sain kipulääkkeen ja lääkkeideni yhdistelmästä jonkin reaktion. Luulen siis vahvasti, että olo johtui lääkkeiden yhteensopimattomuudesta, ainakin kun lääkkeiden selosteita tutkailin ja ystävän kanssa joka asiasta tietää, juttelin.

Oloni alkoi yhtäkkiä mennä siis todella väsyneeksi ja sekavaksi, tuli voimakas pahoinvointi ja uneliaisuus. En pystynyt moneen tuntiin tekemään muuta kuin makaamaan sohvalla ja voimaan huonosti. Yritin väkisin pysyä hereillä, mutta torkahtelin väkisin välillä. Illalla kun tuli jo nukkumaanmenoaika, olo alkoi helpottamaan vähän. Silti pelotti mennä nukkumaan, kun en tiennyt mistä tuo kamala olo johtui.

Lääkkeideni tuoteselosteissa mainitaan tuon kipulääkkeen alentavan riskiä saada tajuttomuus/kouristuskohtaus, joten en tiedä oliko se jotain siihen liittyvää vai mitä ihmettä. Mutta pelottava kokemus se oli.

Tänään en ottanut tuota kipulääkettä ollenkaan, olo on ollut vähän tokkurainen ja pyörryttää, mutta muuten ihan hyvä. Minulla on tiistaina hoitoneuvottelu ja lääkäri, täytyy sanoa asiasta silloin.

Ihmettelen tätä, kun farmaseuttikin kummasteli lääkemääräystä ja omaa lääkitystäni, ja vielä varmisti lääkäriltä että lääkkeiden yhteiskäyttö on varmasti turvallista.

Onhan toki mahdollista että olo johtui jostain ihan muustakin eikä lääkkeillä ollut mitään tekemistä sen kanssa, mutta epäilen. Onneksi se nyt on ohi kuitenkin, se on pääasia. Kipulääkkeeseen en enää koske, se on varmaa. Onneksi leikkauksen jälkeiset kivut ovat tänään hellittäneet ihan buranalla, joten tarvettakaan tuolle voimakkaalle lääkkeelle ei ole.

Eilinen meni siis mönkään, ja tänään on ollut vähän huimaava olo. Kivut onneksi ovat helpottamaan päin, joten eiköhän tästä eteenpäin selvitä pelkällä buranalla, ja nämä epäonniset kokemukset ole kohta muisto vain.

Tulevasta viikosta on tulossa poikkeuksellisen kiireinen, kun on mm. hoitoneuvottelu, uusi ryhmä alkaa, päiväkodin pikkujoulut, eskarilaisen kaverisynttäreille meno, ja varasin itselleni pientä hemmottelua kampaajan merkeissä. Ihanaa, odotan niin kovasti kampaajalle pääsyä! En ole aikoihin käynyt kampaajalla, se on kyllä aina niin luksusta kun sinne pääsee. Mielessäni on jo tietty hiusmalli ja väri, toivottavasti se saadaan luotua.

Ensimmäisiä tonttuilujakin on tullut tehtyä, ensimmäiset joulutortut leivottu ja nautittu vapaista.

Huomenna taas arkeen kiinni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *