Ruuhkavuosipsykoosi
Ruuhkavuosipsykoosi

Tulevalta vuodelta toivon

Terveyttä. Tänä vuonna olen sairastanut niin paljon, että kaikki maksukattoni ovat ylittyneet, niin matkojen kuin lääkärikäyntienkin. Olen ollut tutkittavana enemmän kuin aiempina vuosina, olen käynyt läpi leikkauksia ja niistä toipumista, joista viimeisinpänä sappileikkaus, josta toipuminen tuntuu olevan vieläkin vähän kesken. Olen todella hidas toipuja, ja jouduinkin kertaalleen takaisin sairaalaan kovien vatsakipujen vuoksi, kun sappileikkauksesta oli pari viikkoa aikaa. Kattavista tutkimuksista ei löytynyt mitään hälyyttävää, joten todettiin vain että toivun hitaasti.

Tasaisuutta. Tämä jatkuva vuoristoradan kyydissä olo väsyttää. Alkuvuosi joka meni aivan sumussa lääkevaihtoineen, vaikea kesä rajoittavan ampiaisfobian kanssa, mielialan vaihtelut, kaikki ylä- ja alamäet. Toivoisin tulevan vuoden olevan tasaisempi kyydiltään.

Hyviä kokemuksia. Tiedän että ensi vuonna tulee eteen töihinpaluu kokeilut. Se jännittää, mutta yritän olla optimistinen. Minulla on mukava kuntoutusohjaaja joka auttaa näissä asioissa, joten en missään nimessä ole yksin. Toivon saavani hyviä kokemuksia työelämästä.

Helpompaa kesää. Toivon että saisin alkuvuodesta käsiteltyä ampiaisfobiaani sen verran, ettei kesä olisi yhtä tuskallinen kuin viime kesä. Viime kesä alkoi hyvin, mutta muuttui painajaismaiseksi ampiaisten määrän lisääntyessä. Fobia ajoi minut neljän seinän sisälle ja kaikista siirtymätilanteista (=kauppaan meno, lasten haku päiväkodista, roskien vienti, postin haku ym.) tuli vastenmielisiä ja paniikkia aiheuttavia.

Hyviä hetkiä perheen kanssa. Voiko tätä toivoa liikaa? Toivon paljon hyviä ja iloisia hetkiä koko perheen kesken, sekä tärkeitä kahdenkeskisiä hetkiä jokaisen lapsen kanssa. Ja paljon hyviä hetkiä puolison kanssa.

Aktiivisuutta. Toivon että jaksan harrastaa. Että jaksan lähteä ulos valokuvaamaan, sekä mennä tankoilemaan. Toivon että saisin molemmista harrastuksista rutiininomaista toimintaa.

Kivoja hetkiä ystävien kanssa. Toivon että ehtisin viettää aikaa ystävien kanssa enemmän kuin tänä vuonna, jolloin se jäi todella vähäiseksi.

Lääkkeiden vähennystä. Toivon että pääsisin eroon bentsodiatsepiineista sekä unilääkkeestä ja oppisin nukahtamaan itse, enkä lääkkeen avulla. Toivon myös että oppisin hallitsemaan itseäni ahdistuksen tullessa, enkä tarvitsisi rauhoittavia.

Toivon että kaikki perheenjäsenet pysyisivät terveinä, eikä kukaan sairastuisi. Tätä on mahdoton toteuttaa kun koko ajan jyllää joku vatsatauti tai flunssa, mutta toivon ettei kukaan sairastu vakavasti.

Kaiken kaikkiaan toivon että vuodesta 2019 tulisi hyvä ja armollisempi kuin mitä kulunut vuosi on ollut. Meno saisi olla vähän tasaisempaa ja voisin pysyä poissa sieltä sairaalan päivystyksestä.

Kommentit (8)

 1. Kata

  Viime kesä oli kyllä aivan kammottava ampiaisten osalta! siis ylipäätään vaikka en isommasta fobiasta kärsikään niin amppareita oli kyllä vähän liikaa..

  Mulla tosi samanlaisia toiveita tulevalle vuodelle kun sulla. Erityisesti tavoitteena on panostaa ihmissuhteisiin koska sosiaaliset tilanteet on mulle jotenkin super vaikeita ja usein en vaan oikeesti jaksa lähtee mihinkään koska ei ensinnäkään huvita puhua kellekään.. toivoisin että löytäisin syitä ja ratkaisuja siihen!

  2016 ja 2017 oli mulle kyllä elämäni rankimpia vuosia.. tämä vuosikaan ei oo ollut helppo mutta tasaisempaa on ollut ja semmoisena saisi jatkuakin 🙂

  Kivoja vuoden viimeisiä päiviä ja hyvää uutta vuotta 2019! <3

  1. Ruuhkavuosipsykoosi

   Joo viime kesä oli aivan hirveä! Hyi! Toivottavasti tuleva kesä olisi siedettävämpi.

   Mulla on tuota samaa, että en vaan usein jaksa lähteä mihinkään, tai jutella kenenkään kanssa, on niin paljon helpompi jäädä kotiin ja möllöttää vain, ja tähän haluaisin muutoksen. Tekisi hyvää mielelle käydä välillä jossain 🙂

   Kiitos samoin, mukavia vikoja päiviä ja kaikkea hyvää tulevalle vuodelle, toivottavasti tulavesta vuodesta tulee sulle mukava 🙂

  2. Sara

   Parempaa uutta vuotta! ❤️

   1. Ruuhkavuosipsykoosi

    Kiitos! Hyvää uutta vuotta sullekin💞

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *