Ruuhkavuosipsykoosi
Ruuhkavuosipsykoosi

Tiputuksessa

Sain eilen valmiiksi postaukseni, jossa kirjoitin mm. sunnuntaina riivanneesta migreenistä joka oli sittemmin helpottanut. No, ei olisi pitänyt iloita vielä, sillä ei mennyt kuin muutaman tunnin verran niin olin päivystyksessä tipassa. Aivan jäätävän kova migreeni iski yhtäkkiä päälle, ei siitä olisi tullut mitään kotioloissa kun ei ollut kunnon migreenilääkkeitä. Sairaalalla annettiin voltarenia ja diapamia sekä tiputettiin pahoinvointilääkettä ja parasetamolia. Tiputus ja lääkkeet eivät auttaneet, ainoastaan väsyttivät ja torkahtelinkin sairaalan sängyllä tuon tuosta.

Koska tiputus ei auttanut, usean tunnin pimeässä huoneessa pötköttelyn jälkeen kokeiltiin migreenilääkettä nenäsuihkeena ja avot, sehän toimi! Sinne jäi migreeni. Sain reseptin tuohon lääkkeeseen. Huhhuh, kylläpä helpottaa tietää että nyt on tarvittaessa lääke ettei tarvitse lähteä taas päivystykseen.

Olen useamman kerran ollut tiputuksessa migreenin vuoksi. Joillakin kerroilla se on auttanut, toisilla ei.

Olin päivystysreissun jälkeen tosi väsynyt, ja kotona olo oli aika raskasta. Vanhemmuuden velvollisuudet kun eivät anna armoa. Ruokaa on saatava pöytään, ja eilen oikaistiinkin eineksillä. Ei maailma siihen kaadu jos joskus syö valmisruokaa, pääasia että pienten vatsat täyttyvät. Kiitos Yle Areenan, lapsetkin olivat ruoan päälle tyytyväisiä ja itse sain vähän levätä. Viikko ei siis alkanutkaan kovin vahvoissa merkeissä, mutta eiköhän se tästä helpota.

Migreeni on kyllä ikävä seuralainen, ja itselleni se on alkanut ilmaantumaan useasti. Melkein viikoittain on jonkin asteinen migreeni päällä, yleensä sellainen kevyempi joka menee levolla vuorokaudessa ohi. Nyt ei mennyt. No mutta, onneksi nyt on lääkkeet siihen, toivotaan ettei niihin tarvitse kajota ihan heti.

Ilta meni lasten touhuja seuraillessa, oli kiva kun heillä leikit menivät yhteen eikä tarvinnut olla erotuomarina jatkuvasti. Koululainenkin leikitti pienempiä, he leikkivät tosi kauan piilosta ja tytöt lakkasivat kynsiä. Pienet värittivät vielä värityskirjoja ennen iltapalaa. Kävin pienemmän koiran kanssa pikku kävelyllä, raitis ilma teki hyvää.

Minulle tulee migreenin jälkeen tai joskus sen aikana voimakas herkkuhimo, ja pyysinkin puolisoa tuomaan kaupasta suolaisia herkkuja. Söin niitä hieman ja menin taas ajoissa nukkumaan. Tänä aamuna oli ihanaa herätä kun migreenistä ei ollut enää pienintäkään merkkiä.

Odottelen postipaketin saapumista ja kun se on saapunut, lähden koiran kanssa pienelle happihyppelylle. Kiva kun ulkona on pieni pakkanen, eikä sellainen loskainen ja märkä sää kuten nyt viime päivinä on ollut. Vieläköhän tulee kovia pakkasia ja lunta vai oliko se jo tässä? Saas nähdä.

Jätin tänään postiin meidän pienen eskarilaisen koulupaikkahakemuksen. Uskomatonta että hän menee syksyllä jo kouluun! Jos jostain huomaa ajan nopean juoksun niin lapsista. Tänä vuonna lapsista yksi aloittaa peruskoulun, yksi päättää peruskoulun ja yksi siirtyy yläkouluun, isoja muutoksia kaikille. Sitten on vielä pikkuinen kuopus, jolla onkin vielä pari vuotta aikaa eskarin alkuun.

Nyt, kivaa tiistaita! Ihanaa kun ei ole pää kipeä!

Migreenistä vielä; Tuleeko muille herkkuhimoa migreenin aikana tai sen jälkeen? Makeaa vai suolaista? 

Kommentit (4)

 1. Tipi

  Migreeni on kamalaa! Kehtaatko kertoa, mitä lääkettä sait nenäsuihkeena? Itselläni oli sellaista kokeillussa vuosikymmeniä sitten, mutta se ei auttanut mitenkään. Jotain triptaania oli, mutta nimeä en muista.
  Itsellä oli pahimmillaan 5 krt/vkossa migreeni. Olin sitten yli 10 v estolääkityksellä, eikä migreenejä enää tullut.
  Lopetin estolääkityksen itse ja migreenitkin onneksi kadonneet. Nykyään taitaa olla kerran vuodessa about, mutta ei kyllä tuon mittakaavan kohtauksena kuin sinulla.

  1. Ruuhkavuosipsykoosi

   Moikka!

   Sain sellaista kuin imigran, onkohan ollut sama lääke kyseessä, on nimittäin triptaani?

   Kiva että olet päässyt migreenistä noin hyvin eroon, on kyllä kamala vaiva!

  2. Tipi

   Taisi muuten olla juuri tuo Imigran, kuulostaa kovin tutulle! Onhan triptaaneja toki muitakin.
   Hyvä, kun löytyi tepsivät lääke. Helpottaa kummasti elämää jo se tietoisuus, että on toimiva lääke!

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *