Tauon jälkeen

Ohhoh, olipas tauko! Niinkuin instagramissa kirjoitin, joskus elämä heittää rekallisen sitä itseään niskaan mutta silloin ei auta muu kuin tapella vastaan. Tuli kriisi, tuli huoli. Oli pakko pysähtyä. Tästä johtuen blogini sulkeutui, pyynnöstäni. Kaikki oli vain liikaa, halusin olla ihan omissa oloissani. Ja se tuntui hyvältä. Keskityin tärkeimpään. Tauon aikana mietin valtavan monta kertaa jatkanko kirjoittamista vai oliko se tässä. Tässä kutenkin olen ja nappäilen näppäimistöä.

Mitä meille kuuluu, nyt kun taukoa on pitkästi takana? Hyvää. Asiat ovat hyvällä mallilla, ja oma olonikin on kohentunut ihan hurjasti. Olen päässyt eroon kaikista unettavista lääkkeistä sekä rauhoittavasta. Tuntuu mahtavalta kun pystyy nukahtamaan ihan itse! Siitä onkin aikaa kun olen viimeksi nukkunut ilman lääkkeitä. Rauhoittavasta irrottautuminen kävi yllättävän helposti. Vähensin pikkuhiljaa, ja lopetin sitten kokonaan. Vieroitusoireita kesti muutaman päivän ja sitten olo helpottui. Tuntuu ihanalta olla vapaa edes osasta lääkkeitä. Vielä menee voxra ja abilify. Mielessä pyörii väkisinkin ajatus näiden lopettamisesta, olo on ollut nyt pidemmän aikaa niin hyvä. Tahtoisin tuntea miltä se tuntuu olla vapaa kaikista lääkkeistä, mutta lopettamista en tietenkään tee ennen kuin olen keskustellut lääkärini kanssa.

Viimeksi kun kirjoittelin, taisi puoliso olla vielä työmatkalla. Sekin on onneksi ohi. Neljä viikkoa sitä kesti, ja nuo viikot olivat pitkiä kuin mitkä. Mutta kuinka ihanalta tuntui saada hänet kotiin, ja kuinka ihanaa on kun hän nyt on kotona! Ja kuten aiemmin olen maininnut niin jollekin neljä viikkoa erossa oloa on lastenleikkiä ja menee hujauksessa ohi, mutta meille se oli todella pitkä aika. Mutta se on nyt takanapäin, onneksi. Mulla oli ongelmia ruokahalun kanssa puolison ollessa pois, mutta sekin asia korjaantui kuin itsestään kun hän kotiutui. Oli helpottavaa, pelkäsin jos ongelma jää päälle mutta niin ei onneksi käynyt, ja puolison kotiintulo seuraavana päivänä vedin kevyesti pizzan, haha! Puoliso tuli kotiin kuopuksen syntymäpäivänä, mikä synttärilahja! Seuraavana päivänä juhlittiinkiin kummien ja sukulaisten kanssa pientä kuopusta, 4 vuotiasta. Hän tuntuu yhtäkkiä kasvaneen paljon, ei ole enää niin pieni tyttö vaikka pieni toki onkin.

Mitä muuta? Poika päätti eskarin, koululainen alakoulun ja esikoinen peruskoulun. Melkoinen muutoksien syksy edessä siis pojan lähtiessä koulutielle, koululaisen siirtyessä yläkouluun ja esikoisen matkatessa uusiin kuvioihin. Itsellänikin on syksyllä tulossa uusia työkuvioita, niistä joskus toiste lisää. Pojan kouluuntulotarkastus oli myös, hän sai suuret kehut kirjoitus- ja lukutaidosta, olisi terkkarin mukaan voinut mennä vaikka suoraan tokalle luokalle. Poikahan oppi lukemaan jo 4-vuotiaana ja lukee sekä kirjoittaa jo todella sujuvasti, ihan ilman ongelmia. Myös laskeminen ja englanti sujuvat hänellä yllättävän hyvin, monia englanninkielisiä sanoja tuntee.

Kaikki tuntuu olevan just nyt tosi hyvin. Elämä ei tunnu niin kettumaiselta kuin jokin aika sitten, mikä on ihanaa. Nyt nautitaan kesälomasta, kaikki lapset ovat lomalla kesä- ja heinäkuun ja puolisokin aloitti loman. Ihanaa kun on koko perhe koossa. Kesä lomaillaan ja syksyllä aloitetaan uudet kuviot lasten kanssa, kaikkia jännittää tulevat muutokset mutta uskon kaiken menevän hyvin.

Olen ampiaisfobiasta huolimatta saanut ulkoiltua lasten kanssa. Kyllähän se aiheuttaa ahdistusta kun lähistöllä surisee, mutta yritän hokea itselleni sitä minkä eräs lukija mulle sanoi; ”älä anna ampiaisten pilata sun kesää”. Olen jopa vähän ruskettunut, vaikka yleensä vain palan jos auringossa satun viettämään aikaa. Tosin osaltaan rusketus johtunee siitä että nukahdin eräänä päivänä pojan sänkyyn suoraan auringonpaisteeseen, hahah! Ulkoilusta vielä sen verran, että selviydyin jopa ulkona syömisestä, mikä oli iso voitto itselleni. Kävimme myös päiväretkellä puistossa jossa oli aivan järkyttävä määrä ötököitä, mutta selvisin ilman pahempaa paniikkia, kunnon siedätyshoitoa haha.

Poika on ollut kesäkuun liikuntakerhossa, josta hän on tykännyt. Kiva kun pienille järjestetään kesälomalle puuhaa. Kuopus on sitten hengaillut kanssani tai kanssamme, sillä hänen ikäisille ei ilmeisesti ollut mitään kerhoa, ainakaan en onnistunut bongaamaan. Myös isot tytöt ovat nauttineet lomasta, ja nukkuneet pitkään aamuisin, haha. On ihanaa kun lapsetkin pääsevät kunnolla lomailemaan ja levähtämään, ja keräämään voimia syksyyn.

Juhannuksen vietämme ihan kotona, paitsi isot tytöt lähtevät vaarinsa mökille. Me käymme tässä lähistöllä katsomassa juhannuskokon, mukavaa kun lapsiperheille järjestetään tapahtumaa ja vieläpä ihan ilmaista. Olemme käyneet aiemminkin katsomassa kokon samassa paikassa ja se on ollut kyllä ihan kivaa. Kotona sitten saunomme ja grillaamme pienten kanssa ja hengaamme vain.

Olihan tässä tauon aikana toki äitienpäiväkin, sain mm. pienten ja puolison tekemän kakun ja ihania lahjoja. Lasten tekemät lahjat ovat aina sydäntä lämmittäviä ja hellyttäviä. Oli myös euroviisut ja upeat jääkiekon mm-kisat jotka pistivät kyllä jännittämään tvn ääreen useana iltana. Oon ihan tajuton euroviisufani ja katson ne joka vuosi, oli suomi mukana tai ei. Toukokuu on aina semmonen tv kuukausi, haha.

Oli yhdet festaritkin, rockfest Hyvinkäällä. Pääsin näkemään lempibändejä mikä ilahduttaa aina. Viime vuonna olin kuskin roolissa, tänä vuonna vapaalla. Oli kyllä hauska ilta, mulla oli siis yhen päivän lippu.

Toukokuussa meidän hääpäivänä meillä oli juhlat joihin tuli meidän ystäviä. Tuo ilta on semmoinen mitä mietin hymyillen varmaan vielä pitkään, oli tosi hauskaa! Vaikka vettä satoi koko päivän se ei fiilistä pilannut. Tehtiin rosvopaistia ja hengailtiin. Ja tulihan silloin yksi suomen ratkaisupelikin jota jännitettiin porukalla.

Semmoista. Semmoisia kuulumisia tänne meille. Elämä on ihanaa, kaikki on hyvin ja nyt nautitaan kesästä. Puolisolla alkoi siis myös kesäloma ja tarkoitus olisi lähteä mökille muutamaksi päiväksi, sekä käydä Korkeasaaressa. Sen enempää suunnitelmia ei vielä ole, mutta mennään fiiliksen mukaan ja touhutaan mitä keksitään.

Mulla on pian syntymäpäivä, ja silloin meillä on kahdenkeskisiä suunnitelmia puolison kanssa. Ihanaa kun saa järjestettyä yhteistä aikaa, se on kuitenkin tärkeää ja ihanaa aikaa. Tehdään jotain mitä en oo ennen tehnyt, ja odotan tuota iltaa kyllä kovasti.

Varasin myös uuden tatuointiajan, ihan mahtavaa! Viime kerrasta onkin jo aikaa, ja tämä tuleva tatuointi on sellainen jota on mietitty pari vuotta, kiva päästä toteuttamaan se. Elokuussa sitten tehdään kuva, voi miten maltan odottaa!

Tästä tuli nyt ihan puhdas kuulumispostaus, onko sulla mielessä jotain mistä haluaisit lukea? Laita kommenttia tai sähköpostia ruuhkavuosipsykoosi@gmail.com, kiitän, 🙂

Ihanaa kesää kaikille! Ja ihanaa lomaa kaikille lomailijoille, nautitaan suomen kesästä ja luonnon kauneudesta, sekä toivottavasti lämpimistä päivistä! Juhannuskin näyttäisi olevan lämmin tänä vuonna, kivaa vaihtelua sekin.

Kommentit (3)
 1. Maria (is) Strong
  18.6.2019, 19:53

  Mukavaa,että olet palannut bloggaamaan! Ihanaa kesän jatkoa😊

  1. Ruuhkavuosipsykoosi
   20.6.2019, 10:33

   Kiitos😊 samoin ihanaa kesää! ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *