Takaisin tangolle

Aloitin maanantaina uudestaan tankotanssin alkeiskurssin. Jännitti ihan vietävästi, koska en ole mikään ryhmäliikunnan suurin ystävä, mutta tunti meni hyvin! Tänään on toinen tunti vuorossa, ja odotan kyllä ihan hyvällä mielellä.  Kävin tosiaan alkeiskurssin tammikuussa 2017 mutta helmikuussa sairastuin keuhkokuumeeseen joka vei minut teholle ja toipuminen kesti pitkään, mitään toiveita tankoilusta ei ollut. Loppuvuodesta pääsin palaamaan tankoilun pariin, mutta  Joulukuussa 2017 sitten mursin selästäni nikaman poikkihaarakkeen yrittäessäni liian vaikeaa liikettä, ja taas tuli pitkä tauko. Nyt olen päässyt palaamaan taas lajin pariin, ja selkäni tilanne on rauhallinen, joten toivon että tästä tankotaipaleesta tulee pitkä ja hyvä.

 

 

Minulla on ollut koko ajan oma tanko kotona, ja nyt tein ystäväni kanssa vaihtokaupat, koska hän halusi kromisen, joka minulla sattui olemaan, ja minä halusin palata jauhemaalattuun, joka hänellä taas sattui olemaan. Tankojen paksuudet olivat samat, joten vaihtarit menivät ihan täydellisesti. Kiitos vielä S ihan valtavasti vaihtareista!

 

 

Eilen kokeilin ”uutta” tankoani ihan kunnolla ensimmäistä kertaa, ja ilahduin siitä, kuinka hyvin selkäni kesti kaiken mitä tein. Vanhat liikkeet olivat hyvin muistissa, ja jokainen mitä yritin onnistuikin, osa paremmin ja osa heikommin. Huomaan kyllä että olen pitkän tauon jälkeen aivan aloittelijan tasolla, mutta tästä on hyvä jatkaa. Selän venyttelykään ei tuntunut pahalta, joten olen oikein toiveikas tämän taipaleen suhteen.

 

 

Tankotanssi on erittäin fyysinen laji, jossa kehityksen huomaa nopeasti, se on ominaisuus mistä pidän todella paljon. On kiva huomata edistystä ja oppia uusia liikkeitä.

 

Itselleni jauhemaalattu on juuri sopiva, kromitanko oli aivan liian haastava minulle, mutta ystäväni on jo sen verran pidemmällä minua että hän pärjää sen kanssa mainiosti, ja onkin käsittääkseni oikein tyytyväinen vaihtoon.

 

 

Ryhmäliikuntatunnit aiheuttavat aina pientä hermostumisen ja ahdistuksen sekoitusta, koska kärsin ylä-asteella niin kurjasta kiusaamisesta varsinkin liikuntatuntien aikana, että liikkumiseen jäi kammo. Nyt olen päättänyt keskittyä vain siihen omaan tekemiseeni, enkä siihen mitä muut tekevät tai katsooko joku minua. Tankotanssitunnin jälkeinen fiilis on aivan uskomaton, ja uutta tuntia odottaa innolla, ja jännityksellä.

 

Minulla on oma tankoni saunarakennuksessamme, johon livahdankin aina välillä treenaamaan. Eilen sain hyvän ajan itselleni, kun puoliso lähti pienten kanssa puistoon, ja minulla oli pullataikina kohoamassa. Treenasin taikinan nousun ajan, ja sain monta onnistumisen hetkeä. Voi sitä fiilistä!

 

 

Saunarakennus on ainoa paikka johon tanko mahtuu, koska tarvitsen tilaa ympärille, tämä tuo toisinaan vain juuri sen ongelman että en noin vain pääse treenaamaan, vaan täytyy odottaa sopivaa hetkeä. Kaikista parhaimpia hetkiä on oikeasti saunomisen yhteydessä, kun saunasta saa niin hyvät lämmöt päälle, usein vedänkin pienet treenit saunan päälle ja joudun sitten käymään uudestaan pesulla., hahah.

 

Oma aika piristää ja antaa energiaa, ja olen iloinen että olen päässyt takaisin harrastukseni pariin. Paluu tankotunneille on itselleni suuri askel myös masennukseni takia, tällä hetkellä tuntuu siltä että näytän masennukselle kuka määrää, kun olen päässyt takaisin liikunnankin pariin.

 

Tänään illalla taas avoimin mielin uutta tuntia kohti, saa nähdä miten voimat riittävät koska eilen vedin aika rankan treenin saunalla, hahah.

 

Kivaa keskiviikkoa just sulle!

Kommentit (2)
 1. Henna - Parasta Ennen
  14.6.2018, 11:18

  Mä niin jaan ton fiiliksen tankoilusta! Mullakin on kotona krominen tanko, mutta on kyllä tullut hävyttömän vähän siinä pyörittyä…Varovasti silti sen selän kanssa, hyvät lämmittelyt aina alle!

  1. RUUHKAVUOSIPSYKOOSI
   14.6.2018, 11:23

   Musta krominen oli ihan superliukas kun oon ihan aloittelijan tasolla taas 😀

   Joo hyvät lämmöt pitää malttaa aina ottaa <3 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *