Ruuhkavuosipsykoosi
Ruuhkavuosipsykoosi

Mitä kuuluu?

Arki on lähtenyt käyntiin, no, vähän yskähdellen. Aamut ovat todella vaikeita heräämisen kannalta, unta riittäisi vielä moneksi tunniksi. Lopetin toisen iltalääkkeeni kokeillakseni vaikuttaako se aamuväsymykseen, vielä en ole huomannut mitään eroa. Tosin kokeilua nyt onkin vasta pari päivää takana, että ei pidä tehdä hätiköityjä johtopäätöksiä.

Tänään aamu oli tosi vaikea, mutta aamupäivä meni puuhakkaasti. Meillä sataa aivan älyttömästi lunta, joten sain tehdä jo aamupäivällä ensimmäiset lumityöt, ja iltapäivällä varmaan seuraavat. Lumitöiden jälkeen vedin pienen tankotreenin ja voi että miten ihanalta tuntui kun liikkeet onnistuivat huomattavasti paremmin kuin viimeksi, eli lauantaina! Paljon onnistumisen iloa. Nyt kun tanko on tuossa vieressä niin sillä tulee kyllä temppuilua tosi paljon enemmän kuin silloin kun se oli saunalla! Saatan pyörähtää siinä vaikka kun ohi kävelen, haha.

Kävin aamupäivällä myös koiran kanssa kävelyllä, siivoilin ja vaihdoin rottavanhuksen purut. Hoidin yhden asian joka on roikkunut jo jonkin aikaa tehtävien listalla, kyseessä ei ollut mitään sen kummempaa kuin yksi puhelinsoitto, mutta lykkäsin sitä vain koko ajan eteenpäin. Nyt se on hoidettu. Hyvä fiilis.

Ruokavalion kanssa olen pysynyt tarkkana, ja herkutteluhimo on hävinnyt. Viikonloppuna tosin söin uinnin päälle hampurilaisen, mutta sanoinkin että aion suoda itselleni myös herkkuja joskus. Herkuttelu jäikin tuohon yhteen hampurilaiseen, siitä tuli niin ähky olo loppupäiväksi ettei oikein tehnyt mielikään syödä mitään.

Katsottiin sunnuntaina leffaa puolison kanssa kun pienet olivat nukahtaneet. Tein ison kulhon hedelmäsalaattia, mitä jäikin vielä aamupalaksi koululaisille. Tämä ruokavalion kanssa skarppaaminen tuntuu nyt yllättävän hyvältä  Ei ollenkaan sellaiselta pakkopullalta, vaan oikeasti hyvältä.

Pienillä on alkanut arki ihan mukavasti, molemmat kaipasivat lomalla kavereitaan, ja varsinkin loppulomalla. Aamut ovat toki heillekin nyt aivan erilaisia, kun pitää herätä aikaisin, mutta kuopuksen kanssa se ei ole ongelma, hän on aina ollut aamuvirkku. Eskarilaisellakin unta riittäisi, ihan kuin itselläni, ja esimerkiksi tänään söimmekin aamupalan kotona niin saimme viettää vähän rauhallisemman aamun. Tuntui kivalta.

Mitään uutta tai mullistavaa ei ole tapahtunut, kuuluu ihan hyvää, ja arki tuntuu toistaiseksi vielä ihan hyvältä. Tällä viikolla tapaan kuntoutusneuvojan, hänen kanssaan alamme suunnittelemaan työkuvioita. Jännittää.

Nyt parina päivänä on ollut vähän sellainen olo että olenkohan tulossa kipeäksi. Toivottavasti ei mitään flunssaa kummempaa tulisi, lähistöllä liikkuu paljon vatsatautia ja sitä en kyllä meille haluaisi.

Eipä muuta kuin kivaa tiistaita kaikille, tehkää paljon lumiukkoja! 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *