Ruuhkavuosipsykoosi
Ruuhkavuosipsykoosi

Mitä aamupalaksi kun mikään ei maistu?

En ole koskaan osannut syödä aamupalaa. Joskus harvoin jokin jogurtti menee alas, mutta leivät ym. tuntuvat liian raskailta ja ”tunkkaisilta” kuten puolisolle hienosti kuvailin, hahah.

Abilify on vaikuttanut myös ruokahaluuni suuresti, ja se onkin vähän kateissa, joten suosin aika paljon erilaisia smoothieita. Sekä aamiaiseksi että esimerkiksi välipalaksi. Ne on helppo kulauttaa vaan kurkusta alas, niin saa vähän jotain sinne vatsanpohjalle.

Voisin listata tähän muutaman suosikkini. Mittoja en osaa sanoa, koska heitän kaikkea fiiliksen mukaan sekaan, kokeilemalla löydän aina sopivat suhteet. Saadakseni sopivan koostumuksen käytän vettä, tuoremehua, maitoa tai mehukeittoa. Myös jäitä käytän usein, jos jääpaloja sattuu olemaan pakkasessa.

Yksi ihan lemppareitani; vihreä smoothie. Tämä on hirmu hyvää, ja pitäisikin tehdä taas pitkästä aikaa. Lehtikaalia, päärynää, inkivääriä, omenaa, limen mehu, kurkkua ja persiljaa. Superhyvää! Tykkään hirveästi jo pelkästään tämän väristä, haha!

Tämä on yksi kestosuosikki jota tulee tehtyä usein, ja tuunailtua eri aineksilla. Tässä viimeisimmässä käytin kuitenkin omenaa, banaania, jäitä, maitoa, limen mehua ja inkivääriä. Oli hyvää, ja pieni pala inkivääriä antoi kivaa potkua. Mutta omasta mielestäni  peruspohjana toimii hyvin juuri banaani, omena, mitä vain hedelmiä haluaa käyttää, ja nesteenä maito.

Tänä aamuna huomasin että jääkapissa oli punaviinimarjoja jotka piti käyttää äkkiä johonkin. No mihinkä muuhun ne äkkiä käyttäisin kuin smoothieehen! Punaviinimarjoja, mansikoita, limen mehu, maitoa, jäitä, simppeliä ja niin hyvää.

Yksi helpoimmista ja nopeimmista on yksinkertainen; pieni purkki maitorahkaa, jotain mehukeittoa ja vettä, kaikki vispilällä sekaisin ja avot, valmista tuli. En tiedä voiko tätä varsinaiseksi smoothieksi kutsua, mutta on se sinne päin! Haha.

Smoothieissahan on vain taivas rajana, ja usein tuleekin kokeiltua erilaisia yhdistelmiä. Jokaiselle löytyy varmasti jotain, niin paljon erilaisia ohjeita netistäkin löytää. Meillä koululainen tykkää myös tehdä itselleen smoothieita ja meillä onkin hyvä blenderi siihen hommaan, tosi helppokäyttöinen. Sain sen isoveljiltäni valmistujaislahjaksi kun sitä toivoin, kiitos vaan pojat, kovassa käytössä se on ollutkin! Tykkään erityisesti siitä että siinä on jään murskaus-ohjelma, ja automaattinen smoothie-ohjelma.

Pienet tykkäävät myös smoothieista. Voi vitsi, pitäisikin tehdä useammin koko porukalle. Ja pitäisi kokeilla taas erilaisia yhdistelmiä, varsinkin vihreitä smoothieita, niistä saa niin terveellisiä kun heittelee hyviä raaka-aineita sekaan.

Siinä pari simppeliä mun lempismoothieta. Kivaa keskiviikkoa just sulle!

Tykkäätkö tehdä smoothieita? Mikä on sun lemppari? 

Kommentit (5)

 1. Minna

  Mikä kone sinulla on? Pitäisi myös hankkia. Edellinen kärähti… Halpa oli juu…

  1. Jonna - Ruuhkavuosipsykoosi
  2. Jonna - Ruuhkavuosipsykoosi

   Olikin väärä malli tuossa linkissä, minun koneeni on wilfan BL-1200 malli!

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *