Mistä ostan vaatteeni?

Aloin tänään miettimään koska olen viimeksi ostanut jonkin vaatteen uutena. Se taisi olla viime kuussa kun ostin yhden pitkän hupparin, jollaista olen kuumeisesti etsinyt. Sitä ennen varmaan oli viime syksynä talvitakki ja kengät. Muuten ostan vaatteeni pääsääntöisesti kirppikseltä. Kaupasta saatan ostaa ale-rekistä jonkin tuotteen jos näen että sille on käyttöä ja se on edullinen.

Tykkään koluta ja tonkia kirppiksellä ihan  fyysisesti, mutta seuraan jonkin verran myös nettikirppiksiä Facebookissa. Jälkimmäisissä on vain niin monta kertaa joutunut oharien uhriksi, että en enää hirveästi mitään varaile. Yritän myös myydä ja lahjoittaa Hyväkuntoisia vaatteita ja tavaroita eteenpäin ja varsinkin tori.fi:n kautta olen saanut todella paljon lahjoitettua vauvatavaraa; mm. kolmet rattaat, sittereitä, pinnasängyn, hoitopöydän ym ym.

Myyjänä ihoan vain sitä, mihin törmää hirveän usein. Varataan jokin tuote, mutta ei oteta mitään yhteyttä sen jälkeen. Varaus jää  ikäänkuin roikkumaan, enkä tiedä onko kyseinen henkilö kiinnostunut vai ei. Jos minulla on tuote useammassa eri paikassa myynnissä, voinko ottaa seuraavan kiinnostuneen jonosta vai en? Saatetaan pyytää mittoja, ja kun ne on antanut, ei kuulu mitään. Myyjälle tämä on tosi turhauttavaa. Kuten on sekin, jos ilmoituksessa lukee vain nouto, niin soitetaan ja kysytään voinko tuoda tuotteen johonkin. Äh, olen mieluummin ostajan roolissa kuin myyjän.

Pyrin olemaan aina reilu myyjä, kerron tuotteesta ja mittaan tarvittaessa, olen jopa kuskannutkin perille vaikka ostajan oli tarkoitus noutaa. Ehkä pitäisi kovettaa itseään eikä olla niin kiltti ja suostuvainen kaikkeen, tulee joskus vähän ”hyväksikäytetty olo”.

Nettikirppiksiä en suosi siis läheskään niin paljon kuin ihan oikeita fyysisiä kirppiksiä. Käyn kirppiksellä lähes viikottain. Lapsille on löytynyt paljon hyväkuntoista vaatetta, eikä ole ollut tarve mennä kauppaan ostamaan. Poikkeuksena kuitenkin sukat ja alusvaatteet jotka ostan kaupasta.

Tänään ostin vaatepaketin, jossa oli 5 mekkoa, kolmet housut, kengät, kaksi laukkua ja kolme paitaa. Hinta ei päätä huimannut ja minä olen onneni kukkuloilla.

Suurin osa vaatteistani tulee siis tosiaan kirppikseltä. Tykkään kierrättämisen ideasta, ja inhoan heittää oikein mitään tavaraa roskiin. Harmi vain ettei lähistöllämme ole kuin yksi hyvä kirppis, siellä ei voi kovin usein käydä kun näkee muuten vain ne samat myynnissä olevat tuotteet. Olen ostellut niin kauan kirppikseltä, että nykyään jos minun pitää mennä ostamaan jokin vaate uutena, se tuntuu älyttömän oudolta. Ja kalliilta. Sitten mietin jälkeenpäin mitä kaikkea olisin voinut sillä rahalla saada käytettynä. No, tätä tapahtuu harvoin. Kirppistelystä on tullut itselleni tietynlainen elämäntapa.

Talvella kun lihoin olanzapinin takia 9kg kuukaudessa, minun oli pakko tilata itselleni muutama vaate nettikaupasta, koska en yksinkertaisesti mahtunut omiin vaatteisiini. Silloin kävin myös ahkerasti kirppiksellä etsimässä vaatteita jotka olisivat sopivan kokoisia. Nykyään, vaikka painoni on muutamia kiloja tippunutkin, käytän silti tuona aikana ostamani vaatteita. Koska viihdyn rennoissa vaatteissa, en missään nimessä kireissä. Olen vähän sellainen fiilispukeutuja, mitä rennompi asu, sen mukavampi olla.

Tämänpäiväinen vaatepaketti oli kyllä ihan  huippulöytö, sen löysin fb:sta ja ostaminen sujui ongelmitta. Saan fiilistellä monta päivää näitä ”uusia” vaatteitani.

Sellainen on minun ostotottumukseni ja elämäntapani.

Käytkö sinä kirppiksellä? Ostatko vaatteesi käytettynä vai uusina vai sekä että? 🙂

Kommentit (1)
  1. Ihan mahtava tuo vaatteiden kierrättäminen ja uudelleen käyttäminen. Kunpa useampi meistä tekisi kuin sinä! Itse olen melkein 180 cm pitkä ja tosi hoikka, en oikeasti löydä ikinä mitään sopivaa päälle kirppiksiltä, hyvä jos kaupasta löytyy. Samoin omat vaatteeni, vaikka olisivat kuinka hyviä, eivät löydä ostajaa käytettynä 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *