Ruuhkavuosipsykoosi
Ruuhkavuosipsykoosi

Hiustenlähtöä lääkkeistä?

Olen jo pidemmän aikaa ihmetellyt kuinka multa irtoaa niin paljon hiuksia. Mutta nyt tuntuu että hiustenlähtö on muuttunut vain runsaammaksi ja runsaammaksi. Hiuksia pestessä kädet ovat täynnä hiuksia, harjatessa harja on ihan täynnä. Tiedän että hiuksia irtoaa normaalistikin, mutta tämä ei mielestäni ole enää normaalin rajoissa. Niitä irtoaa oikeasti todella paljon.

Yritän epätoivoisesti kasvattaa pitkää tukkaa ja pelkään nyt kuinka tässä käy, kun hiusten lähtö on niin hurjaa. Tämä hiustenlähtö alkoi samoihin aikoihin kun aloitin toisen aamulääkkeeni, mikä saikin miettimään hiustenlähdön yhteyttä lääkkeeseen.

Googlasin pari lääkkettäni ja hiustenlähdön, ja viestiketjuja löytyi valtavan paljon. Liittyykö tämä siis lääkkeisiin, sitä en tiedä mutta keskusteluketjut ainakin viittaavat siihen suuntaan. Toisen lääkkeen harvinaisissa haittavaikutuksissa luki epänormaali hiustenlähtö, toisessa ei asiaa mainittu lainkaan mutta siitä löytyi useita viestiketjuja.

Siitä on tosi kauan kun mulla on viimeksi ollut pitkä tukka, ja olisi ihanaa saada tämä nyt kasvatettua pitkäksi. Tällä hetkellä se on melkein hartioille ulottuva. Sivut ja niska on viimeksi tammikuussa lyhyeksi ajetut, joten niiden kasvattaminen onkin oma projektinsa sitten. Onhan ne ihan kivasti nyt muun tukan alla piilossa, mutta kuinka kauan ne pysyvät piilossa, jos hiustenlähtö on tätä luokkaa.

Hiukset ovat muutenkin jotenkin tosi huonokuntoisen oloiset, katkeilevat ja karheat. En tiedä mistä tämä nyt johtuu, sillä en käytä paljoakaan muotoilutuotteita, suoristusrautaa tms. laitetta en käytä lainkaan, enkä edes värjää kovin usein. Kuivaan hiukset pyyhkeellä, en föönaa, yritän siis kaikinpuolin olla hellävarainen hiusteni suhteen, mutta silti ne ovat tosi huonokuntoiset ja niitä tippuu koko ajan. Auttaisikohan joku hiusnaamio tai joku muu tuote korjaamaan niitä yhtään? Latvoja pitäisi ainakin leikkauttaa.

Hiukseni eivät koskaan ole olleet mitkään megapaksut, mutta hyvinvoivat ne ovat olleet, joten tämä on tosi outoa. Toisaalta tekisi mieli leikata lyhyt tukka ja katsoa lähteekö hiukset kasvamaan terveinä vai samanlaisina katkeilevina kuin nyt. Toisaalta sitten taas, olen saanut tämän kasvatettua jo aika pitkäksi, joten olisi sääli leikata lyhyeksi.

Mistä haaveilen pitkän tukan lisäksi, on oma väri. Olen nyt pyöritellyt mielessä ajatusta siitä, että en enää värjäisi lainkaan vaan koittaisin kasvattaa oman värini. En ole nyt hetkeen värjännyt ja nyt tyvikasvua alkaa olemaan jo sen verran että yleensä tässä kohtaa laitan värin päähän, mutta nyt mietin että mitäpäs jos en laittaisikaan. Olisi ihanaa saada oma väri, ja hyvinvoivat hiukset. Värjääminen kuitenkin aina rasittaa hiuksia jonkin verran. Hiukseni kasvavat pituutta aika nopeaa tahtia, joten ei ehkä kestäisi ihan ikuisuutta saada vaikka oman värinen polkkatukka.

Mitä tulee hiustenlähtöön, niin voihan olla että mulla on jokin vitamiininpuute tms., mutta ensimmäisenä mielessä on silti tuo yhteys lääkkeeseen ja kaikki keskustelut aiheesta netissä. Sen takia mietinkin yhteyttä näiden asioiden välillä. Aion tällä viikolla ottaa asian esille terapiassa, ihan vain kuullakseni onko jollain muulla ollut vastaavaa.

Olisi kiva kuulla, jos jollain on kokemusta masennuslääkkeen ja hiustenlähdön yhteydestä, ja siitä onko asia muuttunut jos tai kun lääke on lopetettu.

Kommentit (4)

 1. Manna

  Hei, kannattaa tarkistuttaa rauta arvot. Oliivioljya hiusten latvoihin, hiukset tarvitsevat oljyja, ulkoisesti ja sisaisesti nautittuna:)

  1. Ruuhkavuosipsykoosi

   Moikka! Mulla onkin tosiaan rautavarastot olleet aika tyhjillään, eli vaikuttaisiko se sitten asiaan myös. Kiitos öljyvinkistä! 🙂

  2. Sari Ikonen

   Itselläni auttoi Biotiin Strong ja sinkki lisäravinteet hiusten lähtöön ja katkeiluun.

   1. Ruuhkavuosipsykoosi

    Kiitos vinkistä! 🙂

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *