En tiedä olisinko onnellisempi kaupungissa

En ole koskaan ollut mikään himosisustaja, mutta nyt on päässyt tapahtumaan jotain. Ostin tosiaan ensimmäiset viherkasvit meille, joita nyt hoidan ja anelen että ne pysyvät hengissä. Vaihdoin parin taulun paikkaa koska ne olivat mielestäni huonosti. Siirrän melkein joka päivä jonkin esineen toiseen paikkaan, koska se ei muka näytä kivalta siinä missä se on. Kaupassa tykkään katsella sisustustavaroita enemmän kuin ruokaostoksia. Mutta suurimpana kaikista.

Lattiat. Aivan järjetön hinku saada uudet lattiat alakertaan! Meillä on tällä hetkellä mustat laminaatit, jotka ovat siinä mielessä kamalan hyvät, että koirien karvat eivät näy heti kun ne varisevat lattialle. Mutta olen niin tylsistynyt niihin. Haluaisin vaihtaa ne vaaleisiin, koska ne toisivat valoa huoneisiin. Pienten huoneessa joka sijaitsee alakerrassa, on vaalea lattia ja se on ihana. Sellaisen haluaisin muihinkin huoneisiin. Ehkä jonain päivänä.

Ikkunoista ei tule mielestäni tarpeeksi valoa, joten vaalea lattia varmasti antaisi sitä kaipaamaani valoisuutta huoneisiin. Olisi ihanaa myös saada uudet tapetit olkkariin. Näihin nykyisiin kun ovat pienet picassot piirrelleet ym, niin ne eivät ole maailman kauneimmat enää, hahah.

Meillähän oli talo myynnissä syksyn ajan, mutta ostajaa ei löytynyt, emmekä nyt alkuvuodesta enää jatkaneet myyntiä. Tietyllä tavalla viihdyn täällä syrjemmällä hirveän hyvin. Täällä parasta on hiljaisuus ja oma rauha. Kesällä oma iso takapiha on ihana juttu, talvella välillä vähän tympii tehdä aina lumitöitä. Omakotitaloasumisessa on omat haasteensa, mutta myös etunsa. En tiedä, olisinko onnellisempi kaupungissa. Täällä menee nyt lasten eskari- ja päivähoitoasiat niin mukavasti, isommilla on kaverit täällä ja esikoisella peruskoulu loppusuoralla. En tiedä olisiko toisaalta mitään järkeä lähteä muuttamaan tätä kaikkea nyt. Tavallaan olen siis iloinen ettei talo mennyt kaupaksi, vaikka silloin se tuntui kurjalta kun sitä yritettiin myydä. Asioilla on aina kaksi puolta. Tässäkin asiassa on ne hyvät ja huonot puolensa. Mutta niin olisi muutossakin.

Olemme nyt olleet sillä asenteella että laitamme kotiamme meitä varten, emme mahdollista ostajaa varten. Kun ei ole mikään pakko muuttaakaan. Kahdeksan vuoden aikana meillä on ollut koko ajan joku remontti menossa, nyt on kiva olla myös sen takia kun kaikki illat eivät mene rempatessa.

 

Lattian vaihtamisen lisäksi haaveilen keittiöremontista. Kaipaisin sinne valkoisia kaappeja, ja avoratkaisua. Avoratkaisu muuttaisi alakerran ihan täysin, eikä se tällä hetkellä ole mahdollinen. Enkä itseasiassa ole varma onnistuisiko avoratkaisun tekeminen, mutta ainakin oviaukon lisääminen toimisi. Alakerran pääsisi kiertämään ympäri.

Mutta hirveä himo olisi toteutella kaikkia näitä haaveita. Lisäksi haluaisin keittiöön valkoisen ruokapöydän. Nyt meillä on tummanruskea, ja sekin on mielestäni ihan väärän värinen. Liian tumma. Mustista tuoleista puhumattakaan. Meillä on vaihtunut ruokailuryhmä niin usein, etten itsekään pysy kärryillä. Bongaan aina jostain jonkun kivan ja armas aviomieheni lähtee kanssani sitä noutamaan. Sama juttu sohvakaluston kanssa. Nämä ruokailuryhmät sekä sohvat ovat aina olleet joko ilmaisia tai ihan pikkurahalla saatavia. Nyt olen tyytyväinen punaisiin sohviin ja nojatuoleihin jotka löysimme torin kautta viime syksynä (?). Ennen halusin aina divaanisohvan, ja meillä olikin, mutta pienessä olkkarissa se vei kamalasti tilaa. Nykyiset ovat siis oikein hyvät.

Lempipaikkani kotona on ehkä saunarakennus. Siellä voi tarvittaessa olla ihan omissa oloissaan, ja saunaa ei voita mikään. Jos nyt muuttaisimme esim. kerrostaloon, ei meillä välttämättä omaa saunaa olisikaan, mikä olisi iso miinus. Sauna on meille niin tärkeä. Onhan saunallisia kerrostaloasuntoja toki olemassa, mutta onko niitä tarjolla silloin kun pitäisi, on asia erikseen.

Saunarakennus toimii tällä hetkellä saunomisen lisäksi vieraiden majoituspaikkana ja teinien hengailu paikkana. Ymmärrän hyvin, että teinit viihtyvät siellä. Saahan siellä olla ihan omissa oloissaan. Itse siirsin tankoni taas saunalle, siellä se on parempi kun tilaakin on vähän enemmän. Vaikka kyllä se mahtui eteisaulaamme ja tila riitti minulle kun olen niin lyhyt, haha!

Missä vietän eniten aikaa? Olkkarissa. Olkkarissa teen monia asioita; nukun, kirjoitan blogia, katson telkkaria, leikin lasten kanssa, lepäilen sohvalla. Olkkari on myös kivojen huoneiden listalla, vaikka sinne kaipaankin uusia tapetteja. Pönttöuuni tuo tunnelmaa ja lämmittää talvella ihanasti. Pienten huoneessa on myös pönttöuuni, ja pienten huonehan on olkkarin vieressä.

Kivojen huoneiden listalla on myös keittiö. Vaikka siellä onkin väärän väriset kaapinovet ja ruokapöytä, on se silti lempparipaikkani. Siivottuna! Haha. Sotkuista keittiötä en voi sietää. Ostin juuri pöytäliinan keittiöön, vaaleapohjainen jotta saisin edes pikkiriikkisen sitä valoa sinne. Ja kyllähän se ehkä aavistuksen valoisuutta tuokin, ja piristää. Ostin samaa sarjaa olevat verhot ja pyyhkeitä, tykästyin kuosiin.

Ehkä jonain päivänä toteuttelemme näitä haaveita, ken tietää. Mutta nyt olemme ja asumme tässä, tässä on ihan hyvä.

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *