Rakkauden symboli voi olla tyyny huonosti nukkuvalle äidille

Minusta on tehty ruumiinrakenteeltani sellainen, että kärsin valitettavan paljon niska- ja hartiaseudun vaivoista. Saan itseni jumiin, milloin päätetyöskelystä tai repun kantamisesta. Aikanaan on hermo ja myös hermot ovat olleet pinteessä niin huonojen imetysasentojen kuin vaunujen työntämisenkin seurauksena. Hyvä fysioterapeutti on tarpeen, mutta ilman puolisoni myötävaikutusta saattaisin olla aika tavalla kovemmin niskakipuja sairastava, kippurainen naisparka.

Mieheni osti minulle uuden tyynyn. Ei mitään tajuttoman kallista luksustyynyä, vaan ihan hyvän perustyynyn. Mistä lie. Tyynyn symbolinen merkitys on suuri. Se kertoo siitä, että hän tahtoo minulle hyvää. Kun niskat jumittavat, nukun huonosti. Unen puute on kamalaa ja sumentaa aivot. Arvostan hyvää unta. Voin niin hyvin, kun olen nukkunut. Puolisoni näkee tämän. Niinpä hän ostaa minulle tyynyn.

Tyyny muistuttaa siitä, että on myös muita asioita, joissa puolisoni auttaa. Hän käy meillä pääosin kaupassa, koska kantaminen tuottaa minulle vaikeuksia. Kantamisen vaikeudet heijastuvat lopulta aina myös kirsikaksi kakun päälle, niskoihin. Saan kovan päänsäryn. Mies on käynyt hakemassa taaperon minua useammin päiväkodista, koska uhmakohtauksen iskiessä vanhempi voi päätyä taaperon kantajaksi. Niskakivun voi saada siitäkin, kun altavastaajana omien rajoitteiden kanssa kantaa rimpuilevaa taaperoa.

Tyyny on symboli sille, että jos puolisolla on jokin rajoite tai vaikkapa vamma, toinen puolisoista näkee sen ja rakkaudesta, myös pyytämättä, auttaa. Tyyny kertoo nähdyksi tulemisesta. Se kertoo, että olet hyväksytty juuri sellaisena kuin ruumiinrakenteesi myötä olet. Minulle uusi tyyny kertoo rakkaudesta.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *