Viisi niksiä arkirakkauden ylläpitoon ruuhkavuosina

26827839_10155573594359232_350056382_o.jpg

Hienoa, jos pääsette kumppanin kanssa kahdestaan leffaan, lomalle, ravintolaan tai teillä on yhteinen harrastus. Kiintymyksen ylläpitäminen ei kuitenkaan ole näiden tähtihetkien varassa. Listaan viisi arkirakkausvinkkiä.

1. Kuulumiset

Ota tavaksi kysyä päivittäin kuulumisia. Kun saavut kotiin, lapset ryntäävät syliisi. Raivaa muutaman minuutin tila puolison kohtaamiselle, vaikkei hän tulekaan luoksesi yhtä intensiivisesti kuin lapset. Pysähdy, katso silmiin, unohda kiire hetkeksi ja kysy vaikkapa: “Millainen päivä sulla on ollut?” tai yksinkertaisesti: “Mitä kuuluu?”. Aluksi kuulumisten kysyminen voi tuntua vaivaannuttavalta ja vastaukset pelkiltä ynähdyksiltä, mutta vähitellen tapaan oppii.

2. Yksinkertainen hemmottelu

Selvitä helposti toteutettava hemmottelu, josta puolisosi pitää. Tykkääkö hän jalkojen hieromisesta, selän pesemisestä, sänkyyn tuodusta lehdestä, valmiiksi keitetystä aamukahvista vai jostain muusta, jota et osaa arvata? Kerro myös omista hemmottelutoiveistasi.

3. Rauhoittava kosketus

Harjoittele koskettamaan jokapäiväisen touhun keskellä. Kokeile miltä tuntuu koskettaa kevyesti, kuin huomaamatta, hartioista, käsivarresta, vyötäröltä, kun menette toistenne ohi kotona. Jos mieltäsi painaa jokin asia tai olet uupunut, pyydä kumppanilta halausta, sylihetkeä tai muunlaista rauhoittavaa kosketusta. Lempeä kosketus vähentää stressiä. 

4. Parisuhdekävely

Lähtekää yhdessä kävelylle. Leppoisa lenkki rauhoittaa mieltä ja ruumista. Kävellessä hiljaiset hetketkään eivät ole vaivaannuttavia. Monet pariskunnat pystyvät lenkillä tavallista helpommin puhumaan vaikeista asioista, joista ovat eri mieltä. Vauvaperhe voi lähteä kävelylle vaunujen kanssa. Kolmen vartin kävelylenkkiin ei tarvita pitkäaikaista lastenhoitajaa.

5. Automatkayhteys

Opettakaa lapset viihtymään keskenään autossa takapenkillä. Näin saat istua kumppanisi vieressä. Pitkillä automatkoilla on mahdollista jutella asioista kaikessa rauhassa. Pienet korvat ovat kuulemassa, mutta toisinaan lapset nukkuvat tai ovat nenä kiinni elektroniikassa.

 

Arkisin terkuin Anja Nwose, perheneuvoja

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *