Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

VOIT MUUTTUA!

voit muuttua!

Voit muuttua! Tai ainakin muuttaa elämäsi suuntaa milloin tahansa. Useimmiten kuitenkin haemme vastauksia ja ratkaisuja ongelmiimme toisilta ihmisiltä ja itsemme ulkopuolelta. Haluamme vastauksen, ratkaisun ja keinot muutokseen. Mutta löytyvätkö vastaukset ulkoa?
Usein tekojemme taustalla on myös halu saada jotakin. Teemme asioita muuttaaksemme jotakin ja haluamme muutoksen tuovan meille jotakin, joka meiltä uupuu. Se voi olla huomio, raha, hellyys, menestys, jne… Mutta aina kun teemme asioita puuttesta käsin, on toimintamme jokseenkin keinotekoista ja ohutta.

Olen joskus huomannut tekeväni asiota huomion tarpeesta käsin. Ymmärsin, kuinka pieni Karita, joka ei ollut tullut nähdyksi halusi, että joku huomaa hänen hyväntahtoisuutensa ja rakkautensa. Ymmärsin pian, että se sama pieni Karita, joka sisälläni edelleen on kaipaa huomiota – ei keneltäkään muulta kuin minulta itseltäni.

Halusin tuottaa asioita pelkästään sydäntietoisuudesta käsin, en jonkin asian tavoittelusta tai puutteesta. Tämä tie on ihana ja sillä tiellä aion pysyä jatkossakin.
Voit muuttua ja muuttaa suuntaa milloin tahansa!

You are under no obligation to be the same person you were year,
month or even 15 minutes ago.
You have the right to grow. No apologies.

– livehappy.com

Emme tarvitse toisia antamaan vastauksia ja ratkaisuja ongelmiimme, sillä kaikki vastaukset ovat jo sisällämme. Kun käännymme sisimpämme puoleen ja kysymme mistä oikeasti tuulee, saamme ratkaisut, joita todella etsimme.

Tässä matkassa valmentaja on loistoapu. Yhteyden löytäminen sisimpään ei nimittäin aina ole helppoa ja vaatii harjoittamista. Samaan aikaan on pakko todeta sen olevan elämää mullistava ja kaiken vaivan, kokemusten, rahan ja ajan arvoista.

Voimme ottaa uuden suunnan milloin tahansa. Me jokainen vastaamme omasta elämästämme – ei kukaan muu. Voimme syytellä tilanteita tai ihmisiä, mutta omat asenteemme ja ajatuksemme ovat vallassamme ja määrittävät todellisuutemme. Luomme itse kaiken ympärillämme ja elämämme on juuri sellaista kuin itse siitä teemme.

Kohtaamme kaikki mutkia ja ylämäkiä matkamme varrella. Se, miten suhtaudumme niihin määrittää niiden merkityksen.

Voit ajatella ja toimia toisin HETI. Ei tarvitse elää tarinaa, joka oli sinulle totta hetki sitten. Voit valita toisin.

Sinulla on valta – käytä sitä ja ota vastuu elämästäsi.

Lämmöllä,
Karita

kukat: Wild things
kuva: Karita

Kommentit (3)

 1. Maarit

  Hei Karita. Vastuun ottaminen omasta elämästä ei aina ole helppoa. On helpompi hakea ulkopuolelta asioita ja ihmisiä, joilla voi selitellä asioita itselleen ja olla kuulematta mitä itse oikeasti on ja haluaa.
  Tähän sopii varmaan sanonta ’sitä saa mitä tilaa’. Oma tai toisen elämä ja toiveet.
  Vierellä kulkeva valmentaja olisi varmasti suureksi avuksi selkiyttämään ajatuksia ja löytämään oman sisäisen äänen.
  Aurinkoista uutta viikkoa.

  • karitatykka

   Hei Maarit.

   Tuo on niin tuttua minullekin.
   Se, että oikeasti onnistuu tiedostamaan todelliset syyt toiminnan takaa on huikea saavutus. Usein se vie aikaa, mutta vaatii myös mielenkiintoa, uteliaisuutta ja tahtoa muutokselle. Muutos pelottaa usein ja siksikin emme ole valmiita kohtaamaan sisäistä lastamme ja totuuttamme.

   Se, että oikeasti haluaa tutustua sisimpäänsä ja on valmis kohtaamaan totuuden, joka ei aina ole kaunis, on avain muutokseen. Tiedostaminen, hyväksyminen ja anteeksiantaminen ovat edellytys vastuun ottamiseen omasta elämästä.

   Valoa ja iloa päivääsi,
   Karita

 2. JUST RELAX – HELPOMMIN SANOTTU KUIN TEHTY – Rakkaudella, Karita

  […] Voit muuttua! […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *