Voimakivet ja kuinka niitä käytän

Voimakivet – varoitus, hihhulikirjoitusta luvassa… : )

 

Monet ovat kysyneet mitä energiakivet tai voimakivet ovat ja kuinka niitä käytän. Erilaiset jalo- ja luonnonkivet ovat mielestäni aina olleet kauniita. Koruissani on jo nuoresta saakka ollut kiviä, silloin vain siitä syystä, että ne ovat viehättivät visuaalisesti. Viimeisten, ehkä reilun viiden vuoden aikana voimaannuttavat kivet ovat tulleet osaksi jokaista päivääni.

 

 

Kauniit kivet paitsi voimaannuttavat, hoitavat, rauhoittavat ja auttavat keskittymään, myös muistuttavat minua siitä, kuinka kovan paineen ja puristuksen tuloksena voi syntyä jotain ihmeellisen kaunista ja moniulotteista – luonnossa ja elämässä yleensäkin. Jokaisella kivellä, kuten kaikella muullakin tässä maailmassa on myös oma energiansa ja värähtelytaajuutensa. Omilla ajatuksilla voi myös vaikuttaa kiveen ja ladata sen mieluisalla tunne-energialla.

 

 

Voimakivet – tuhansia vuosia vanha hoitomenetelmä

 

Voimakivet ovat kuuluneet jo tuhansien vuosien ajan eri kulttuurien hoitomonentelmiin, joilla pn pyritty poistamaan fyysisiä tai henkisiä tukoksia. Kivien hoitavia vaikutuksia ei ole tieteellisesti todistettu, niinkuin ei ole monien muidenkaan täydentävien hoitomuotojen, mutta moni tuntee ja uskoo kivien hoitavaa voimaan. Minulle ne eivät ole fanaattisen uskomuksen kohde, vaan osa luontaista elämääni tuoden voimaa, tasapainoa ja energiaa elämän eri koukeroissa. En muista monenkaan kiven kuvausta tai edes nimeä, vaan valitsen päivittäin kiven, joka kutsuu juuri silloin – intuitio johtaa valintaa.

 

 

Valitsen voimakivet aina fiilispohjalla ja ostan kiven, joka jollain lailla kutsuu  minua. En etsi tietoisesti mitään kiveä, vaan ne tulevat eteeni kun niitä tarvitsen. Kun menen kiviostoksille luotan aina ensimmäiseen tunteeseen ja joskus olen lähtenyt kaupasta myös tyhjin käsin. Helsingissä käyn Serafinia-nimisessä kivikaupassa ja toinen vakio kivikauppani löytyy Forssasta, käsityöläisten kauppa Sigrid, jossa vierailen aina kun käyn Tammelassa vanhempieni luona kyläilemässä. Ostoksille mennessäni tarkkailen ensin minne katse kulkee, sitten kosketan kiviä ja ostan sen, joka silloin oikealta tuntuu – useimmiten en osaa sanoa mitään syytä, miksi kivi edes puhuttelee minua.

 

 

 

Voimakivet ja niiden voimat

Kivien värähtely on korkeataajuista. Se voi tuntua fyysisestikin sydämentykytyksinä tai ihon kihelmöintinä. Olen huomannut, kivien vahvistavan intuitiotani ja yhteyttä itseeni – nykyisin en edes osaa ajatella iltameditaatiota ilman kiviä. Kivet auttavat kiireisen päivän jälkeen mieltä ja kehoa rauhoittumaan ja samalla myös latautumaan. Samoin kun lataan itseänikin auringossa, teen niin myös kivilleni aika ajoin. Mikä tahansa hyvältä tuntuva kivi sopii avuksi meditaatioon – oli se sitten poikani rannalta löytämä ”aarre” tai vaikka  upea monimuotoinen ametisti.

 

 

 

Voimakivet – tämän hetken suosikkini

 

Minua ovat jo kauan kutsuneet kaikkien kivieni joukosta vuorikristalli ja ametisti – myös ruusukvartsi sekä fluoriitti ovat kerta toisensa jälkeen köllähtäneet kämmenilleni. Vuorikristallin sanotaan puhdistavan, tasapainottavan ja hoitavan kehoa sekä mieltä. Todellinen voimakivi, joka ohjaa henkisellä polulla. Kaunis violetti ametisti on sisäisen rauhan kivi, joka omaa myös korkean värähtelyn. Ametisti on loistava meditointikivi, hiljentäen mielen ja vahvistaen intuitiota. Ruusukvartsi on rakkauden ja rauhan kivi, vetäen rakkautta puoleensa. Herkkyyttä vahvistava ruusukvartsi vie pois negatiivisuutta ja tuo tilalle rakkaudellista värähtelyä. Kaksoispyramidin muotoinen vihreä fluoriittini maadoittaa ylimääräistä energiaa ja auttaa toipumaan tunneperäisistä vaurioista ja poistaa negatiivisia energioita. Lisäksi sen sanotaan myös helpottavan päätösten teossa ja uuden oppimisessa.

 

 

Voimakivet ja kuinka niitä käytän

 

Eniten käytän kiviä meditoinnissa. Pidän kiviä molemmissa käsissäni ja jos makaan, saatan laittaa yhden myös kolmannensilmän kohdalle. Otsalla silmien välissä lepäävä kivi auttaa kääntymään sisäänpäin ja rauhoittaa tehokkaasti hektisen mielen. Joskus selin makuullani saatan  myös asettaa kiviä muutaman energiakeskuksen eli chakran päälle. Monesti kannan kiviä myös mukanani. Usein koruissa, mutta myös ihan kivinä käsilaukussa tai housuntaskussa. Housun taskussa oleva kivi luentopäivänä saattaa olla esimerkiksi akvamarini, joka auttaa kuulemaan korkeamman minän puhetta ja lisää keskittymiskykyä ja antaa ajatuksiin selkeyttä. Joskus jokin voimakivi saattaa sujahtaa myös poikani koulureppuun häntä tukemaan. Kivet ovat myös aina esillä, eivät laatikossa piilossa. Uskon niiden tekevän hyvää energioille myös kotonamme.

 

 

Tällaisia ihania hihhulijuttuja tuli tänään. : )
Iloa ja ihanaa viikkoa!

Karita

 

 

kuvat: Emma Ronkainen

kuvauspaita: Dots… / Second Female

Kuvauspaikka: Oitbackan kartano

 

 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista – selaile siis myös niitä!

 

Täytetty uunibataatti

 

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

 

 

 

Kommentit (9)
 1. Riitta Arolainen
  1.10.2018, 12:33

  Olen pitkään halunnut seurata blogisi, mutta edes tytär:) ei osannut auttaa miten blogia seurataan. Saanko sinulta apua ❤
  Ystävällisesti Riitta
  Ihanaa lokakuuta sinulle ☀️

  1. karitatykka
   2.10.2018, 09:48

   En osaa sinua tässä asiassa auttaa. Helpointa on ehkä seurata Instagramia tai FB-sivua niin tiedät milloin postauksia tulee.

   Voisin kysyä asiaa vielä tuolta palveluntarjoalta, eli A-lehdiltä.

   Iloa,
   Karita

 2. Mun täytyy hommata noita hihhulikiviä kanssa, multa puuttuu ihan selkeesti jotain… 🙂
  Täytyy käydä siellä Forssassa kun ens kerralla matkaan Tammelaan…

  Vai Sigrid..

  Mä haluun ainakin Ametistin ja Ruusukvartsin… 🙂

  1. karitatykka
   2.10.2018, 09:51

   : ) Käy ihmeessä. Siellä tosin vain pienesti ja yksi hylly kiviä… mutta löydät varmasti kiven joka ”kutsuu” ; )

   Ametisti ja ruusukvartsi ovat IHANIA – hieno valinta… Rakkautta ja syvempää tietoisuutta…

   Iloa ja ihanaa päivää,
   Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *