Vinkit stressittömämpään elämään

Kaupallinen yhteistyö: Harmonia KSM66

Vinkit stressittömämpään elämään ja hyvään uneen

vinkit stressittomämpään elämään Karita Tykkä

Jotkut teistä saattavat ajatella, että ”Karitalla riittää virtaa aina ja että elämäni on balanssissa”– voin kertoa, ei ole. Energiaa kyllä löytyy, sillä sehän ei mihinkään katoa, vaan muuttaa muotoaan sen mukaan mihin suuntaamme. Viime aikoina, oikeastaan jo pidempään olen todella tarvinnut keinoja, jotka ovat auttaneet tasapainottamaan kehon ja mielen stressitilaa, palauttamaan kehoa ja auttaneet kohti laadukasta unta. Esimerkiksi uusin kirjani vei paljon voimia ja matkassa oli monta mutkaa – tai niin kuin rakas ystäväni minulle viisaasti sanoi, ei mutkia, vaan ohjausta eteenpäin…

vinkit stressittomämpään elämään Karita Tykkävinkit stressittomämpään elämään Karita Tykkä

Stressi kuuluu kaikenikäisten ihmisten elämään, eikä siinä ole mitään pahaa, sillä se saa meidät toimimaan. Itsellenikin deadlinen aikaansaama stressi on hyvästä, sillä se saa minut toimimaan, enkä jää maalaamaan taivaanrantoja tai hiomaan työtä loputtomiin. Liiallisen tai pitkittyneen stressin seurauksena elimistön hormonitoiminta kuitenkin häiriintyy ja muuttuu keholle haitalliseksi. Olosta tulee levoton, uni on heikkoa, elimistö varastoi rasvaa tehokkaammin ja paino nousee, lihakset eivät palaudu, kuukautiskierto häiriintyy, olo on väsynyt ja mieli on maassa. Kortisolin, joka on lisämunuaisten erittämä hormoni, tuotanto lisääntyy. Tämän niin kutsutun ”stressihormonin” tehtävä on pitää veren sokeritasot riittävän korkeina stressitilanteissa. Kohonnut kortisolintuotanto estää insuliinin toimintaa soluissa, nostaa verensokeria ja aiheuttaa painon nousua. Kortisolin tuotannon palauduttua normaaliksi ja kehon rauhoittuessa myös energia-aineenvaihdunta muuttuu ja ruokahalu ja aineenvaihdunta normalisoituvat.

vinkit stressittomämpään elämään Karita Tykkä

Vinkit stressittömämpään elämään

Mitä sitten teen, jotta energiaa riittää kaikkeen siihen mihin haluan sen riittävän? Mitkä ovat vinkit stressittömämpään elämään ja millä tavoin autan itseäni jaksamaan? Luonto on varmasti numero yksi – minulle se tarkoittaa merta ja metsää. Kosketus on minulle myös tärkeä, joten erilaiset lyhyet hoidot ovat luoneet ajan ja paikan itseni hemmottelulle ja pysähtymiselle toisen käsissä. Ravinto on äärimmäisen tärkeä ja suoliston hyvinvointi sen myötä. Suolisto kun ei tykkää stressistä ja stressaavan ajanjakson aikana on syytä erityisestä pitää huolta suoliston hyvinvoinnista. Oloa voi helottaa monin eri tavoin riittävällä unella, liikunnalla, meditoimalla, myönteisillä ajatuksilla, ravintorikkaalla ruoalla ja monella muulla. Myös luonnon rohdoksista voi löytää avun stressin oireisiin. Yksi sellaisista on luottotuotteeni Harmonia KSM66®, jotka käytän päivittäin. 

vinkit stressittomämpään elämään Karita Tykkä

Käytän sitä iltaisin, joskus myös päivällä, jos tunnen siihen tarvetta. Harmonia KSM66® (täyden spektrin Ashwagandha-uute) on siitä ihmeellinen ihanuus, että adaptogeenina se kuulostelee elimistön tilaa ja tukee sitä siinä, missä se kulloinkin kaipaa apuja. Rauhoittaa jos keho käy ylikierroksilla tai auttaa jaksamaan, jos tuntuu etteivät voimat riitä. Itse olen vuosien varrella huomannut ashwagandhan vaikutuksen erityisesti kehon rauhoittamisessa ja nukahtamisessa sekä unen laadussa. En käytä mittareita unen seurataan, vaikka se olisikin kyllä mielenkiintoista, mutta se miten nukahdan ja millaisella energialla aamulla herään, kertovat paljon. Harmonia KSM66® harmonisoi kehon toimintoja ja on selkeästi edistänyt stressinsietokykyä tasapainottamalla kortisolin tuotantoa, jolloin ylikierroksilla toimiva keho alkaa rauhoittua. Vaikutus alkaa yleensä n. 2-4 viikon kuluttua käytön aloituksesta, mutta itse tunnen eron kyllä välittömästi.

vinkit stressittomämpään elämään Karita Tykkävinkit stressittomämpään elämään Karita Tykkä

Vinkit stressittömämpään elämään – illan harjoitus

Haastan sinut mukaan kokeilemaan uutta iltarutiinia, joka rauhoittaa kehoa ja mieltä, auttaa syvään hyvään uneen ja herään uuteen aamuun myönteisemmällä mielellä ja levänneenä. Anna tälle aikaa minimissään viikko, mielellään enemmän, sillä muutos ja uudet tavat vaatii aikaa, jotkut sanovat minimissään kolme viikkoa… Oletko mukana?

vinkit stressittomämpään elämään Karita Tykkä

Ihanan yön ja energisen aamun harjoitus

– aloita yöhön rauhoittuminen viimeistään noin tuntia ennen nukkumaan menoa ja sulje ruudut.
– peseydy lämpimällä vedellä ja kosteuta ihosi hellävaroin ja rakkaudellisesti – ole läsnä.
– nauti 1–2 Harmonia KSM66® kapselia, joko lämpimän iltateen joukossa, kokonaisina kapseleina tai kuten mitä, avaa kapselin sisältö suuhusi ja kielen alle, josta se imeytyy tehokkaimmin. Jauhe pyörii suussa ja hiljalleen nielaiset sen lopulta – vaikutus alkaa jo suusi limakalvoilta.
– ota hyvä tukeva seisonta-asento ja ala hytkyttelemään kehoa. Lempeästi ravistele päivän pölyt ja kireydet pois fyysistä kehostasi ja nauti rentouden tunteesta, joka valtaa kehosi. Muista rentouttaa myös vatsa ja kasvojen lihakset!
– kun olet valmis, istuudu sängyn laidalle tai käy selinmakuulle ja mieti kolme asiaa, joista voit olla kiitollinen. Pyri myös TUNTEMAAN kiitollisuuden tunne ja nauti siitä. Voit myös tunnustella kehoa, missä kohtaa kehoa tunteet tuntuvat. Tähän voit käyttää aikaa niin paljon kuin haluat ja tähän voi myös onnellisesti nukahtaa.

AAMULLA kello soidessa, nouse heti istumaan sängyn laidalle. Tunnustele hetki miltä kehossa tuntuu ja sano hiljaa mielessäsi ”tästä tulee hyvä päivä”. Se, mihin keskitymme ja mitä ajattelemme saa lisää voimaa ja kasvaa.

vinkit stressittomämpään elämään Karita Tykkävinkit stressittomämpään elämään Karita Tykkä

ALEKOODI

Äskeisessä käytin myös Harmonia KSM66® tuotetta, siksi jaankin koodin, jolla saat sen edullisemmin.
YA:n verkkokaupasta saat koodilla KARITA tuotteen -20% alennuksella (normaalihinnasta). Ja jos tykästyt tuotteeseen kerrottakoon, että on koodi voimassa 15.11.2020 saakka.
Suoraan tuotteeseen ja ostoksille pääset täältä.

Olisi ihana kuulla miten tämä toimi sinulla, mitä huomasit ja saitko apua. Jaa siis halutessasi kokemuksiasi joko täällä blogissa tai IG-kuvan kommentteihin. Kiitos.

Iloa ja ihanaa oloa,
Karita

 

kuvat: Emma Ronkainen

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Ketogeeninen munasalaatti

munasalaatti Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykkaFB ja YouTube.

Kommentit (1)
  1. Huipputuote!
    Joka ilta käytössä : )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *