Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

VIILENTÄVÄ JA KAUNISTAVA SMOOTHIE

VIILENTÄVÄ JA KAUNISTAVA SMOOTHIE 0

Kaupallinen yhteistyö Yogi Tea / Makrobios Oy

Viilentävä ja kaunistava smoothie on ihana raikastus minkälaisessa säässä tahansa, etenkin kesällä! Kahvin ja teen sijaan virkistävä smootea on loistava energisen ja elinvoimaisen olon tuoja ilman keinotekoista piristystä. Virkistävät smooteat sopivat kaikille ja ne voi ottaa myös mukaan vaikkapa termospullossa rannalle. Voit käyttää mitä raaka-aineita tahansa ja rakentaa vaikka sorbetin kaltaisen herkun käyttämällä herkullisia tee- ja mausteseoksia. Esimerkiksi jäiset mangopalat ja Yogi lakritsitee, jossa on mukana myös appelsiinin kuorta, luovat yhdessä loistavan kombon. Sekoita jäiset mangopalat ja kylmää yogi lakritsiteetä tehokkaassa tehosekoittimessa, tai monitoimikoneessa kunnes saat aikaan herkullisen pehmytjäätelön. Jos kaipaat lisää makeutta, voit lorauttaa joukkoon vaikka tilkan vaahterasiirappia. Teellä voi maustaa myös vaikka tuorepuuron. Kuten huomaat, teestä on moneksi.

VIILENTÄVÄ JA KAUNISTAVA SMOOTHIE

VIILENTÄVÄ JA KAUNISTAVA SMOOTHIE

Teetä pakkasessa

Yogi-teellä viilentävä ja kaunistava smoothie valmistuu teetä käyttäen, siksi he kutsuvatkin smoothieta osuvasti smooteaksi. Smootea on helppo muokata vaihtamalla teesekoitusta. Siksi itseltäni löytyy useimmiten kahta tai kolmea teelaatua valmiina pakkasessa. Niin, luit oikein – pakkasessa! Haudutan teen pitkään vahvaksi ja sitten kaadan kylmän teen jääpalamuotteihin ja pakastan. Teejääpalat käytän sitten smoothieissa, jolloin saan ihanaa makua, mutta ne myös viilentävät smootean ihanasti. Kylmä smoothie kun maistuu aina paremmalle kuin lämmin… Teejääpalojen ansiosta minulla on aina käytössä erilaisia vaihtoehtoja smootean valmistuksiin. Ykkössuosikkejani ovat jo tovin olleet erilaiset lakritsiteet. Minttu, fenkoli, kardemumma ja sitrukset miellyttävät myös makuhermojani. Eri tilanteisiin löytyy aina oikea juoma.

VIILENTÄVÄ JA KAUNISTAVA SMOOTHIE

VIILENTÄVÄ JA KAUNISTAVA SMOOTHIE

Terveyshyödyt

Tämänkertainen viilentävä ja kaunistava smoothie saa ihanan lakritsin maun Yogi Tean lakritsi-minttu teestä, jolla on myös terveyttä edistäviä vaikutuksia. Myös limetti-minttutee toimii ihanasti! Lakritsinjuuren on todettu muun muassa auttavan tulehduksiin, nivelreumaan, ruoansulatukseen, se on lievästi estrogeeninen ja tukee lisämunuaisten toimintaa. Lakritsin lisäksi teen muut ainesosat, kuten piparminttu, kaneli, kardemumma, inkivääri, mausteneilikka, mustapippuri ja inkivääriöljy tukevat ruoansulatusta ja tasapainottavat kehoa. Smoothien muut raaka-aineet paitsi raikastavat ja viilentävät myös ravitsevat ja kaunistavat kehoa ja ihoa. Sokeria tai keinotekoisia makeutusaineita en halua käyttää, siksi lakritsin makeus sopii hienosti myös minun smooteahini. Muista kuitenkin ettei mitään, terveellistäkään, tule nauttia liikaa. Kohtuus siis lakritsiteessäkin on paikallaan. : )

VIILENTÄVÄ JA KAUNISTAVA SMOOTHIE

Yogi Tean tarina

Yogi-tee on ollut ilonamme jo kauan. Se sai alkunsa 70-luvulla Yhdysvaltoihin muuttaneen Yogi Bhajanin Classic-teesekoituksesta, jota hän tarjoili joogaoppilailleen.Tee sai nopeasti suuren suosion ja sen jälkeen Yogi-teestä on kehittynyt yli 40 teemakua sisältävä, ayurvedaan perustuva yrttiteesarja, jota myydään lukuisissa maissa ympäri maailmaa. Jokaisessa pakkauksessa on myös ihana harjoitus, joka tukee terveyttä ja hyvää oloa. Itse olen myös ihastunut viesteihin, jotka löytyvät jokaisen teepussin narun päästä. Yogi toimii myös läheisessä yhteistyössä raaka-aineidensa viljelijöiden ja näiden yhteisöjen kanssa ja reiluus on ensiarvoisen tärkeää kaikessa heidän toiminnassaan. Kaikki Yogi Tean raaka-aineet ovat luomua, joten aromeja tai lisäaineita ei niillä tehty viilentävä ja kaunistava smoothie sisällä.

VIILENTÄVÄ JA KAUNISTAVA SMOOTHIE

VIILENTÄVÄ JA KAUNISTAVA SMOOTHIE

Smootea-kisa ja huippupalkinto!

Alla oleva viilentävä ja kaunistava smoothie on lanseeraus uudelle kisalle. Minulla on ilo käynnistää SMOOTEA-kisa, jossa on huippupalkinto. Voittajalle on luvassa laadukas ja tehokas valkoinen Rawmix-blenderi (ovh 299 € ) sekä 10 pakettia herkullista Yogi-teetä! Kesäisen smootea-kisan järjestää hyvinvointitukku Makrobios ja Yogi Tea®, ja siihen voi osallistua kuka tahansa jakamalla sosiaalisessa mediassa oman ”smootea”-kuvan. Kehitä siis oma kesäinen smootea-reseptisi, jaa oma ”smootea”-kuva sosiaalisessa mediassa. Huom! Smootean yhtenä raaka-aineena tulee olla jokin Yogi-teemaku. Postauksessa voi olla smootean tarkka resepti tai vain lista raaka-aineista. Tärkeää on muistaa käyttää hashtägiä ”#KESÄSMOOTEA” Instagramissa tai Facebookissa (varmista, että olet valinnut FB-päivitykseesi ”Julkinen”-asetuksen, joka löytyy päivityksen vasemmassa alakulmassa). Minutkin voi halutessaan merkitä mukaan @karitatykka, odotan innolla ihania smootea-reseptejäsi! Vink! Reseptejä voi olla useampia, jos villiinnyt Yogi smooteahin totaalisesti. Voittaja valitaan 21.8. ja hänelle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti. Facebook tai Instagram eivät ole osallisina kilpailussa.

Viilentävä ja kaunistava smoothie on saanut inspiraationsa kesästä ja rakensin ne niin, että ne miellyttävät mahdollisimman monia, ovat helppoja tehdä, eivätkä sisältäisi mitään erikoisia raaka-aineita. Valmistusaika on ainoastaan pari minuuttia! Voit nauttia smooteasta milloin vain, esimerkiksi aloittaa aamusi ihanalla uudella energialla ja muokata makuja leikittelemällä uusilla teesekoituksilla. Molempiin smooteahin voit halutessasi lisätä proteiinilisän ja vaihdella lehtivihreitä käyttämällä vaikka villiyrttejä. P.S. Ruohonjuuressa on koko kesäkuun ajan tarjouksessa eritysesti smootea:n sopivat Yogi-teet. Kannattaa siis tarttua tilaisuuteen ja kokeilla erilaisilla makupareilla. : )

Anna luovuuden loistaa ja ryhdy kokeilemaan!

Muista osallistua SMOOTEA-kisaan – odotan innolla reseptejäsi!

Iloa ja kaunista oloa,
Karita

VIILENTÄVÄ JA KAUNISTAVA SMOOTHIE 0

Reseptit tarjoavat smooteanautinnon yhdelle. Limetti-mintusta saattaa riittää kahdellekin herkkusuulle.
Huom! Teestä kannattaa tehdä todella vahvaa, jotta maku tulee ihanasti esiin smoothieissa. Itse haudutin litran teepannussani neljää teepussia.

Lakritsi-mansikkasmootea

1/2 banaani
4 dl mansikoita tai muita marjoja Huom! Jos käytät jäisiä mansikoita, käytä silloin kylmää teetä teejääpalojen sijaan
1 dl makeuttamatonta manteli- tai cashewpähkinämaitoa ( vaihtoehtoisesti voit käyttää myös muutaman liotetun cashewpähkinän ja 1 dl vettä )
2 dl  Yogi lakritsi-minttuteejääpaloja

Sekoita kaikki raaka-aineet tasaiseksi ja tarkista maku. Voit lisätä nestettä hauamasi koostumuksen mukaan.
Jos kaipaat lisää makeutta, joit laittaa joukkoon taatelin tai tilkan kookosnektaria.

Limetti-minttusmootea

2–3 dl pinaattia
3 dl pakastettua mangoa
1 dl tuoretta ananasta

1 tl raastettua inkivääriä (ei pakollinen)
muutama tuore mintunlehti
2 dl Yogi limetti-minttuteejääpaloja

1 dl kookosvettä tai vettä
1,5 dl kookosmaitoa tai pähkinämaitoa
1/2 limetin mehu

Sekoita kaikki raaka-aineet tasaiseksi ja tarkista maku. Voit lisätä nestettä hauamasi koostumuksen mukaan.
Jos kaipaat lisää makeutta, joit laittaa joukkoon taatelin tai tilkan kookosnektaria.

Kommentit (4)

 1. VÄLTÄ KESÄKILOT – Rakkaudella, Karita

  […] Viilentävä ja kaunistava smoothie […]

 2. LUONNOLLINEN MEIKKIPOHJA – Rakkaudella, Karita

  […] Kaunistava smoothie […]

 3. SUUSSASULAVAT MINTTUSUKLAAT – Rakkaudella, Karita

  […] Viilentävä ja kaunistava smoothie […]

 4. VOITTAJIEN JULKISTUS – Rakkaudella, Karita

  […] Kaunistava smoothie […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *