Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Vegaaninen mustikkamaito

Vegaaninen mustikkamaito – ihana tapa nauttia suomalaista kauneusruokaa

Mustikat ovat ihania ja täydellisiä terveyspommeja täynnä arvokkaita ravinteita. Yksi arvokkaimmista metsän aarteista ja superfoodi, jonka suuren antosyaniinipitoisuuden vuoksi metsämustikkaa arvostetaan kaikissa ravitsemusta rakastavien joukossa. Itse nautin mustikoita melkeinpä päivittäin. Milloin maistuu vegaaninen mustikkamaito, milloin, mustikkasmoothie, mustikkasmuffinssi, mustikkaraakakakku tai sitten syön niitä ihan vaan sellaisenaan. Eri muodoissakin niitä menee läpi vuoden – pakastekuivattuna jauheena, kokonaisina pakastekuivattuina marjoina ja tuoreina sekä pakastettuina. Kuivatuotteena valitsen aina pakastekuivatun jauheen ja marjan, sillä pakastekuivaus säästää parhaiten marjan kaikki ravinteet ja siemenien rasvat – lisäksi kokonaisten pakastekuivattujen marjojen koostumus on ihanan rapea ja kevyt. Käytän niitä myös raakasuklaan seassa – nam!

Vegaaninen mustikkamaito valmistuu kasvimaidosta ja marjoista. Itse käytän aina itsetehtyä maitoa, mutta kaupankin tuotteett sopivat – kannattaa kuitenkin kurkata tuoteseloste ennen kassale siirtymistä… Vegaaninen mustikkamaito on kauneusruokaa parhaimmillaan. Se ehkäisee flavonoidien ansiosta elimistön solujen hapettumisvaurioita ja hidastaen siis ennenaikaista ikäntymistä ja madaltaen kehon tulehdustiloja. Mustikoiden vaikuttavina aineina ovat orgaaniset hapot, tanniinityyppiset parkkiaineet, katekiinityyppiset parkkiaineet, antosyaaniväriaineet, flavonoidit, pektiini, inverttisokerit, A- ja C-vitamiini, arbutiini, hydrokinoni ja hivenaineet. Ja se MAKU – IHANA! Monta syytä siis syödä mustikoita!

Vegaaninen mustikkamaito maistuu varmasti kaikille ja maitoa vaihtamalla voit muokata sen kaikille sopivaksi. Itse teen sen aina itse tehtyyn kasvimaitoon. Mantelimaitoni reseptin voit katsoa täältä ja kookosmaidon täältä.

Ihana ja viileä herkku läpimiin kesäpäiviin.

Iloa ja herkullista mustikkakautta!

Karita

 

Vegaaninen mustikkamaito

( 2 annosta )

3 dl mantelimaitoa (katso ohje täältä TAI käytä mahdollisimman laadukasta sokeritonta kaupan vamistamanteli- tai kauramaitoa)
2 dl tuoreita mustikoita
1/4 tl jauhettua vaniljaa
1/4 tl kanelia

+ itse lisään myös kardemummaa, jolloin maito maistuu ihanalta mustikkapiiraalta

Sekoita maito, mausteet ja 1/2 dl mustikoita tehosekoittimessa. Voit käyttää tuoreita tai pakastettuja mustikoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutusta, kuten vaahterasiirappia.

Kaada kulhoihin tai laseihin ja annostele päälle kokonaiset mustikat.

Nauti kylmänä!

kuvat: Viola Minerva / Hyvää huomenta

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista – selaile siis myös niitä!

Kuningatarpiirakka

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (4)

  1. Tanja

    Mustikat ovat ehdottomia lemppareita, niitä kuluu täälläkin. Meillä ei ainakaan toistaiseksi tehdä kasvimaitoja itse, mitä siis neuvoisit katsomaan kaupan kasvimaitojen tuoteselosteesta? Ei karrageenia, mutta mitä muuta ?

    • karitatykka

      Lämpöistä maanantaita!
      Karrageeni ehdottomasti, mutta itse katsoisin myös ettei ole sokeria, lisäaineita, RYPSIÖLJYÄ tai keinotekoisia makeutusaineita. Kohtuus kuitenkin kaikessa – suurta stressiä ei kannata asiasta hankkia, kunhan ei koko ajan nauti. : )

      Iloa!
      Karita

  2. Tanja

    Kiitos näistä vinkeistä! Kulutus ei tosiaan meillä ole kovin suurta näiden osalta, mutta melko helposti voi silti kaupassakin tehdä parempia valintoja halutessaan :).
    Aurinkoa elokuuhusi ❤️

    • karitatykka

      Kiitos samoin!

      <3 Karita

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *