Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

VEGAANINEN MINTTUSUKLAA

Vegaaninen minttusuklaa – NAM!!

vegaaninen minttusuklaa

Vegaaninen minttusuklaa on yksi meidän perheen miesten suosikkisuklaista. Poikani Lucakin rakastaa niiden raikasta makua, eivätkä nämä suklaat koskaan kauaa kaapissa vanhene. Toinen perheemme minttusuklaasuosikki ovat suussasulavat minttusuklaat. Niihin resepti löytyy täältä. Nyt kuitenkin kaipasin jotakin helppoa ja nopeaa herkkua, vähällä vaivalla ja erilaisella koostumuksella ja ulkomuodolla, niin syntyi tämä vegaaninen minttusuklaa.

vegaaninen minttusuklaa

vegaaninen minttusuklaa

Tumma ihana raaksuklaa saa kaverikseen raikkaan ja kermaisen minttukerroksen. Yhdistelmä on kerrassaan mainio! Suklaa on kermaisuudestaan huolimatta vegaaaninen, pähkinätön, gluteeniton ja valmistuu ilman valkoista sokeria. Raakasuklaa on oikeaa kauneusruokaa, täynnä antioksidantteja – rakkausruokaakin se on sillä se lisää mielihyvähormoni tuotantoa. Itse muistan elävästi kuinka synnytyssairaalasta kotiin palatessani ja hormonimyllerryksestä mieli sekaisena, menin ensimmäisenä suoraapäätä keittiöön raakasuklaan kimppuun. Ja kas vain, auttoi hiukan alavireiseen mieleeni! : )

vegaaninen minttusuklaa

Suklaa osion voi temperoida tai jättää temperoimatta, itse temperoin suklaa aina – mielestäni temperoidun suklaan suutuntuma on yksinkertaisesti vain niin paljon parempi. Minttuosa syntyy ilman sen kummenpia käänteitä, kaikki sulat raaka-aineet vaan sekaisin, maun tarkistus ja annostelu kovettuneen suklaakerroksen päälle. Muotiksi käyvät kaikki suklaamuotit, myös jokin muukin silikoninen muotti toimii, jos suklaamuotteja ei löydy. Jos haluat, että minttuosio pysyy kauniin valkoisena, käytä makeutukseen koivusokeria tai steviaa. Jos ei ole väliä, voit valita jonkin muun makeuttajan, esimerkiksi kookospalmusokerin. Ulkonäkö kärsii, mutta maku on varmasti hyvä niinkin.

vegaaninen minttusuklaa

Herkullinen vegaaninen minttusuklaa syntyy noin puolessa tunnissa, riippuen tekeekö myös temperoinnin ja sopii vegaaneille, keliaatikoille ja pähkinä allergisille! Kaiken lisäksi ne ovat niiin hyviä että niitä voi tarjoilla monen kaverina, missä ja milloin vain. Kokeile!

Herkullista viikkoa kaikille teille ihanille!
<3 Karita

kuvat: Karita / Rakkaudella, Karita

vegaaninen minttusuklaa

Vegaaninen minttusuklaa

suklaa:
100 g
raakakaakaovoi
150 g raakakaakaomassa
kookospalmusokeria maun mukaan
1/2 tl jauhettua vaniljaa
ripaus suolaa

minttukerros:
1,5 dl kookosmannaa tai 200 g kookoshiutaleita jotka jauhat voiksi blenderissä tai tehosekoittimessa
mintttuöljyä maun mukaan riippuen mitä minttuöljuä käytät, annostele varoen! (itse käytin Youn Living minttuöljyä)
mieleistäsi vaaleaa makeuttajaa maun mukaan (esim. koivusokeria tai steviaa)
ripaus suolaa

Valmista ensi tumma suklaaosio sulattamalla kaakaovoi ja- massa vesihauteessa, lisää joukkoon hienonettu kookossokeri, vanilja ja suola. Sekoita ja tarkista maku. Temeperoi suklaa käyttämällä se kolmessa lämpötilassa – ensin noin 38, sitten lasket lämpötilan noin 25 asteesen ja sitten taas nostat noin 35 asteeseen. Täytä suklaamuotit puolilleen suklaalla ja laita sivuun odottamaan minttutäytteen valmistumista.

Tee minttutäyte sekoittamalla kaikki täytteen raaka-aineet keskenään. tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan. Lusikoi tumman suklaaosion päälle ja laita pakastimeen jähmettymään.

Nauti ja säilytä loput jäkaapissa!

Herkullisia reseptejä, kauneutta ja terveyttä löydät alla olevista postauksista.

Gluteeniton ja vegaaninen porkkanakakku

mausteinen porkkanakakku

Kurkuma-kurpitsakeitto

kurkuma-kurpitsakeitto

Täytetty uunibataatti

superriisilla taytetty uunibataatti

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kiitos

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *