Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

VASTAUS ON KYSYMYKSISSÄ

VASTAUS ON KYSYMYKSISSA

Mikä auttaa sinua kehittymään kaikessa mitä teet? Mikä nostaa sinut yhä korkeammalle saavutuksissasi?
Mitä ikinä tavoitteletkin, on vastaus on kysymyksissä. Ei kuitenkaan missä tahansa kysymyksissä, vaan hyvissä kysymyksissä. Mitä parempia kysymyksiä kysyt, sitä parempia vastauksia saat.

Itseltään on hyvä kysyä päivittäin erilaisia kysymyksiä. Huomaan kyseleväni itseltäni tekojeni motiiveista ja taustoista. Huomaan myös kysyväni vastauksia sisimmästäni, en egoltani, joka yrittää jatkuvasti syöttää sanoja suuhuni ja ajatuksia päähäni. Kysyn kysymyksiä myös ammatikseni Life Coachin työssä. Kysymykset johtavat aina ratkaisuun ja on lohdullista ymmärtää, että kaikki vastaukset ovat jo sisällämme. 

Joskus on hyvä kysellä myös toisenlaisia kymyksiä. Sellaisia, jotka pysäyttävät sinut ajattelemaan ja jotka kirkastavat tietoisuuttasi. Mikä sinulle on oikeasti tärkeää? Miten se näkyy elämässäsi, käytöksessäsi ja arjessasi? Mitä olisi tarpeellista tehdä juuri tällä hetkellä, entä huomenna?

Did I offer peace today? Did I bring a smile to someone’s face? Did I say words of healing?
Did I let go of my anger and resentment? Did I forgive? Did I love?
These are the real questions.
I must trust that the little bit of love that I sow now will bear many fruits, here in this world and the life to come.

– Henri Nouwen

Hyvien kysymysten avulla saamme vastauksia, jotka parantavat omaa ja ympäristömme elämänlaatua ja elämää. Jos päivä alkaa hyvällä kysymyksellä saat aikaan paljon enemmän kuin antamalla muiden ohjailla elämääsi ulkopäin. Voit vaikkapa kysyä, mikä minulle on tärkeintä tänään ja antaa intuition kertoa vastauksen. Jos olet rehellinen, avoin ja sinulla on yhteys sisimpääsi, ei intuitio ole koskaan väärässä ja saat vastaukset. Joskus toisen apu on paikallaan, jotta yhteys omaan sydämeen aukeaa. 

Menestyneet ihmiset kysyvät loistavia kysymyksiä, niin itseltään kuin muiltakin. Heillä on tapana pohtia, kyseenalaistaa ja kysellä – tavanomaisesti. Tavat ovat etenemisen ja menestymisen ehto ja jos haluat oppia kysymään itseltäsi hyviä kysymyksiä, ryhdy harjoittelemaan sitä – säännöllisesti. Mieti kaikkea lapsen uteliaisuudella ja kysele. 

Älä siis pelkää kysyä, mutta mieti millaisia kysymyksesi ovat. Hyvä kysymys saa sinut tai toiset oivaltamaan aisoita, aiheuttaa reaktion ja tuo vastauksen.

Mikä kysymys olisi sinulle tärkein juuri nyt? Mihin kaipaat vastausta? Laita silmät kiinni, kysy ja kuuntele.

Iloa,
Karita

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kommentit (6)

 1. Carita

  Hei ja Kiitos!
  Miten tärkeä aihe, vaikka ei ihan helppo : ) kun aloin miettimään kysymystä itseltäni, ei tullut mitään edes mieleen, mutta sitten kun tuli, siihen en löytänytkään vastausta. Minulla on tapana pohtia, kyseenalaistaa ja kysellä asioita tai asioista, juuri tämä uteliaisuus on saanut minut aikuisiällä myös opiskelemaan työni ohella, joka ei näytä loppuvan. Tahti toki on välillä kovin verkkainen. Nämä sisimpäämme liittyvät asiat ovat joskus vaikeasti selitettävissä, kuten kirjoitit, kumpi puhuttelee ego vai sisin? Usein sisimmässäni mietin paljon asioita, jotka eivät pääse koskaan kuuluviin äänenä, mutta nyt mietin, voisiko niistä muodostua hyvä kysymys vaikkapa ääneen lausuttava. Kiitos puhuttelevista kirjoituksistasi.

  • karitatykka

   Hei Carita.

   Olet oikeassa, ei ole aina helppoa, mutta tässäkin asiassa harjoittelu tekee mestarin ja herkkyys kehittyy. Joskus tosiaan esimerkiksi kysymykset: Onko se oikeasti niin? Onko se totta? Onko se minulle totta? Miksi? Mitä se minulle merkitsee? Voinko vaikuttaa siihen? jne… Vastaus ei aina löydy heti, mutta jää ainakin kytemään ja lopulta alitajunta antaa vastauksen. Ei ole oikeaa tai väärää vastausta tai pikemminkin aidot vastaukset, jotka nousevat sisimmästäsi ovat aina oikeita.

   Iloa ja aurinkoa kesään,
   Karita

 2. Pirjo Salin

  Ihana postaus. Todellakin vastaukset on lähellä jos vain malttaa kuunnella itseään. Se voi olla myös pelottavaa jos on täysin rehellinen itselleen. Olen tehnyt näitä harjoituksia NLP:n kautta ja on mielenkiintoista huomata, että se minkä luulit tuovan onnen ei ole lähelläkään totuutta. Aika erikoista miten tuo mieli toimii.

  Kun kysyy itseltään mikä juuri nyt tuntuis hyvältä tekisi onnelliseksi niin omalla kohdallani se on lähes aina liikunta jossain muodossa, lapsen ilon näkeminen/jakaminen/ hyvä ja puhdas ruoka, ystävän tapaaminen. Koskaan se ei ole lottovoitto

  Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi. On ilo lukea blogiasi ja saada hyviä vinkkejä. Kiitos ❤️

  • karitatykka

   Hei Pirjo.

   Kiitos ihanasta viestistäsi – lämmitti. : ) Kiitos myös, että luet blogiani.

   Lottovoitto itsessään tosiaan ei tuo onnea, usein haluammekin tunnetta, jonka lottovoitto kuvitellusti toisi… Eli tunteet ovat kaikkien toiveiden takana. Todellisuudessa haemme tai kaipaamme jotakin tunnetta, emme materiaa. Siksi voikin miettiä, miten tunteen muuten voisi saavuttaa. Itsensä kuuntelu on arvokasta ja ohjaa aina oikeaan.

   Iloa ja ihanaa oloa!
   Karita

 3. Maarit

  Tämä postaus pysäytti. Taidan miettiä ja tulkita vastauksesta käsin eli jo valmiiksi tavallaan päätetyn vastauksen tai totutun kaavan mukaan.
  Omien pienten lastenlasten kanssa kysymyksiä tulvii ja saa minutkin katselemaan maailmaa toisesta vinkkelistä. Selitin tässä, että lomaa on tänä vuonna vähän hankalasti etten osaa nyt suoraan luvata mitä tehtäisiin… ja kysymys tuli samantien ” miten niin hankalasti”.
  Taidan tarvita apua niiden oikeiden kysymysten kanssa.
  Aurinkoista viikkoa

  • karitatykka

   <3 Maarit.
   Voimme oppia lapsilta niin paljon… On hyvä kyneenalaistaa uskomuksiamme ja kysellä miksi, kuka niin sanoo, onko sen oltava niin, onko se totta…jne?

   Aurinkoa ja iloa päivääsi!
   Karita

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *