VALKOSUKLAA (vegaaninen ja gluteeniton)

Valkosuklaa, joka hellii kehoa ja mieltä.

Valkosuklaa Karit Tykkä

Kuten moni saattaa tietää, rakastan raakasuklaata. Välillä käy kuitenkin niin, että keho käy ylikierroksilla ja jopa suklaan miedosti piristävä vauikutus tekee rauhoittumisesta hankalampaa. Niinpä ihana täyteläinen suklaa muuttaa väriään ja taipuu valkosuklaaksi – tällä kertaa valkosuklaa, jossa maistuu kookos ja kardemumma. Tässä suklaassa sen aktiivinen ainesosa teobromiini loistaa poissaolollaan. Teobromiini sana tulee Kreikasta ja tarkoittaa jumalten ruokaa – theos = jumalten ja broma = ruoka. Teobromiini on kofeiinin kaltainen aine, joka piristää ja nostaa mielialaa. Eniten sitä on juuri raakakaakaossa ja sen jälkeen merkittävästi vähemmän tummassa suklaassa, maitosuklaasta puhumattakaan. Raakakaakaon piristävä vaikutus on huomattavasti kofeiinia miedompi.

Valkosuklaa Karit Tykkä

Kova vauhti ja ylistimulaatio tuntuivat ottavan niskalenkin ja niinpä halusin antaa keholleni tauon kahvista ja suklaastakin, ja antaa kehon kertoa, miten se oikeasti jaksaa. Oli mielenkiintoista nähdä millainen energiatasoni olikaan ilman luonnollisia kemiallista piristystä. Myös mieli oli tyynempi ja levollisempi. Nautin kahvia kyllä jos siltä tuntuu, mutta teen sen jatkossa tietoisemmin. Myös raakasuklaa on mukana kuvioissa jatkossakin, mutta välillä vaihdettuna muihin herkkuihin. Raakakaakaossa kun on valtava määrä ravinteita ja sen antioksidanttiarvosta kertova ORAC-arvo on huikkea + itse tehty raakasuklaa tietysti maistuu ihanalta!

Valkosuklaa Karit Tykkä

Rakastan kaikkia tämän valkosuklaan raaka-aineita – yhdessä ja erikseen. Yhteen sulautettuna ne saavat aikaan mukavan pehmeän ja täyteläisen maun, ripauksella rapeaa rousketta. Käytin kookoslastuina paksuja, todella rapeita ja kuivattuja kookoslastuja. Makeutukseen käytin tällä kertaa koivusokeria ja laadukasta steviaa, mutta voit käyttää hyvin myös kookossokeria. Silloin väri muuttuu toffeen ruskeaksi, mutta maku on oikein hyvä. Jos käytät kidemäistä makeuttajaa, kuten kookos- tai koivusokeri, on se hyvä jauhaa ensin hienoksi, silloin valkosuklaasta tulee kermaisen pehmeää ja sileää. Kidemäinen makeuttaja tekee hyvää tekstuurille. Tämä valkosuklaa sopii loistavasti nautittavaksi vaikka lämpimän mustikka-vadelmapiirakan kanssa tai rouhittuna marja- tai lämpimän joulujuoman kanssa nautittuna .

Valkosuklaa Karit Tykkä

Valkosuklaa kookoksella ja kardemummalla

(yksi iso levy tai noin 30 pientä konvehtia)

1 dl raakakaakaovoita (noin 100 g)
1 dl kookosvoita (ei öljyä! Tein itse jauhamalla kookoshiutaleita tehokkaassa blenderissä)
1–3 rkl koivusokeria tai steviaa + halutessasi pieni tippa mietoa hunajaa
1/2 tl jauhettua vaniljaa
Ripaus suolaa
+ kuivattuja kookoslastuja ja rouhittua kardemumma makusi mukana

Sulata kookosvoi ja kaakaovoi juoksevaksi ja sekoita joukkoon kaikki loput ainekset, lukuun ottamatta kookoslastuja ja kardemummaa. Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.
Kaada haluamaasi muottiin ja ripottele päälle kookoslastut ja kardemumma. Laita pakastimeen kohmettumaan noin 30–60 minuutiksi ja nauti.

P.S. Kookosvoin vuoksi tämä suklaa tulee säilöä viileässä. : )

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa.

HELPOT JA VEGAANISET SUKLAAHERKUT

herkulliset suklaakonvehdit Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *