VALITSE VIISAASTI

valitse viisaasti

 

Valitse viisaasti ja mieti, mihin kaikkeen sinulla on mahdollisuus vaikuttaa, mistä kaikesta voit päättää ja mitä kaikkea päätöksesi saavat aikaan. Kun tiedostamme, että valta ja mahdollisuus ovatkin meissä, avautuvat aivan uudenlainen elämä ja todellisuus.

Elämämme ei siis halutessamme ohjaudu ulkoa- vaan sisältäpäin. Tottakai tapahtuu asioita, joille emme voi mitään ja tilanteet muuttuvat. Eteemme tulee ei niin mieluisia asioita ja koemme tunteita, jotka jättäisimme mieluusti kokematta. Mutta toisaalta ilman niitä emme tietäisi paremmasta, eivätkä myöskään onnelliset hetket ja onnistumiset tuntuisi miltään. Kaikkia kokemuksia siis tarvitaan – niitä hiukan epämieluisiakin. Se, miten suhtaudumme niihin määrittää niiden vaikutuksen.

 

“Attitude is a choice. Happiness is a choice. Optimism is a choice. Kindness is a choice. Giving is a choice. Respect is a choice. Whatever choice you make makes you.
Choose wisely.”

― Roy T. Bennett

 

Olen aiemminkin kirjoitellut päätöksistä ja mahdollisuuksista. Mutta tätä kirjoittaessani, kun lyhyt lomani juuri loppui ja poikani aloitti ensimmäisen kouluvuotensa viime viikolla, tuntui hyvältä muistuttaa itseäni valinnoista ja niiden merkityksestä.

Teemme valintoja päivittäin. Jokaisen valinnan takana on tarina ja jokaisesta valinnasta seuraa aina uusi tarina. Millaista tarinaa haluat kirjoittaa ja elää? Oletko tarinan ilkeä äitipuoli, joka valitsee ajaa omaa etuaan, on töykeä, ilkeä, epäileväinen, eikä ole valmis jakamaan muille? Vaiko tuhkimo, joka on ystävällinen kaikille, jakaa omastaan, tuo iloa ja hyvää toisille, eikä tavoittele häikäilemättömästi omaa etuaan?

Niin, voin moimme katsoa peiliin ja oivaltaa, että meillä on mahdollisuus kirjoittaa uudenlaista tarinaa. Valitse viisaasti, käytä hetki aikaa ja mieti, millaisen tarinan ja todellisuuden valintasi luovat. Jos et pidä kuvasta, joka piirtyy mieleesi, voit aina valita uudelleen. 

Tämän kirjoituksen ajatuksena oli muistuttaa itseäni siitä mahdollisuudesta, joka meillä kaikilla on ja tuoda lisää inspiraatiota ja uskoa omaan voimaan. Voimme kysyä; ”millaisia asioita haluan elämääni?” ja tehdä ainakin yhden valinnan, joka vie lähemmäksi toivomaamme lopputulosta. Esimerkiksi jos haluamme tukea tai ystävällisyyttä elämäämme, voimme osoittaa rakkautta ja myötätuntoa jollekin sitä kaipaavalle tai soittaa ystävälle, jonka kanssa et ole puhunut pitkään aikaan kysyäksesi mitä hänelle kuuluu…

 

Mitä tahansa valitsemme, tekevät valintamme meidät. Valitse viisaasti.  

Rakkaudella,
Karita

 

paita: Dot’s Helsinki

Kurkkaa myös nämä postaukset:

 

Mitä rakkaus on?

mita-rakkaus-on-?
Raikas mansikkapiirakka

Raikas-mansikka-piirakka2

Kardemummainen valkosuklaa

Valkosuklaa kookoksella ja kardemummalla


Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kommentit (7)
  1. Hyvä muistutus valinnoista ja niiden merkityksestä itse kullekin. Etenkin vaikeita asioita kohdatessa sitä on kovin helppo valittaa omaa tilannettaan ja kohtaloaan tai syytellä muita sen sijaan, että muistaisi kurkistaa lempeästi peiliin muistuttaakseen itseään vastuustaan omiin ajatuksiin. Niitä kun ei kukaan meidän päähämme pysty luomaan. Ajattelen kuitenkin tätä mahdollisuutena. Mahdollisuutena valita, mihin huomionsa suuntaa ja millaisiin ajatuksiin keskittyy. Kun tämän oivaltaa niin elämä on taas astetta rennompaa ja tietysti oma fiilis huomattavasti parempi

  2. KAIKKI TAPAHTUU SYYSTÄ - Rakkaudella, Karita
    4.9.2017, 10:16

    […] Valitse viisaasti […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *