Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

VALITSE ONNELLISUUS

VALITSEN ONNELLISUUDEN

Oletko koskaan syyttänyt jotakuta toista tilanteestasi tai pyytänyt toista toimimaan niin, että sinusta tulisi onnellinen? Kaikkien vaatimusten ja syytösten sijaan valitse onnellisuus. Sillä onnellisuus on juuri sitä – valinta.  Vastuun ja vapaus  valinnasta on meillä itsellämme. Miten valitset onnellisuuden?

Asoiden ulkoistaminen on keino tavoitella jotakin helpommin, heittäytymättä itse mukaan. Onnellisuuden tavoittelussa pätee sama seikka. Haluamme, että joku tai jokin tekee meidät onnelliseksi, menemättä lainkaan syvemmälle siihen, mitä kaipaamme ja mikä oikeasti tekee meidät onnelliseksi. Emme ole valmiita kurkistamaan pimeään nurkkaan kehossamme. Sinne, jossa aina ei niin miellyttävä totuus majailee. Tuolta ”nurkasta” löytyvät kaikki ne epämiellyttävät ja ikävät asiat, joita olemme elämämme aikana kokeneet ja nähneet. Ne pelottavat, hävettävät ja ahdistavat, siksi onkin helpompi olla ottamatta vastuuta niistä, olla kohtaamatta niitä ja pyytää/etsiä ulkopuolelta onnea.

Happiness is a choice, not a result.
Nothing will make you happy until you chooce to be happy.
No person will make you happy unless you decide to be happy.
Your happiness will not come to you.
It can only come from you.

– Ralph Marston

Onnellisuus ei tule ulkopuolelta, eikä kukaan voi tehdä tai pakottaa sinua onnelliseksi. Toki voit kokea onnen  ja ilon tunteita, mutta syvin onnellisuus tulee kuitenkin sisältäsi. On aika kurkistaa sekä asioihin, jotka tekevät sinut onnettomaksi, että niihin,  jotka toisivat onnellisuuutta. Mihin ne liittyvät ja mitä kaipaat? Mihin voit vaikuttaa ja kuka onnnellisuudestasi vastaa?

Niin, kaikki lähtee meistä itsestämme ja vastaukset kaikkeen ovat jo sisällämme. Jos tunnet onnellisuutta, tulee tunne sinusta, ei ulkopuoleltasi.
Voimme päättää olla onnettomia tai onnellisia – tapoja on monia ja valinta on meidän.

Aika ajoin on hyvä miettiä, mikä tekisi minusta onnellisen juuri nyt. Miettiä välitön ja pitkän tähtäimen onnellisuussuunnnitelmia. Keskittyä tuntemaan, miltä onnellisuus oikeasti tuntuu ja mistä se koostuu. Hymyillä ja nauttia pienistäkin asioista. Tiedostaa, että onnellisuus on jo sinussa, on vain kyse siitä, otatko vastuun siitä.
Ole rohkea – valitse onnellisuus.

Onnea ja iloa,
Karita

Voit halutessasi jatkaa myös näihin postauksiin:

Epäonnistumisenpelko esteenä onnistumiselle

Maanantain-positiivinen-ajatus-27.3.2017

Mukavuusalueen ulkopuolella

Mukavuusalueen ulkopuolelle

Lapsettomuus ja äitiys

Lapsettomuus-ja-aityis09

Kommentit (8)

 1. Jani-75

  Ihanalle Karitalle hyvää juhannusta:)

  • karitatykka

   Kiitos samoin!

   : ) Karita

 2. kip

  Hei, voisitko tehdä kirjoituksen normaalin päivän ruokavaliostasi.Lähinnä kiinnostaisi erityisesti pääruoat, tuntuu että on välillä haastavaa keksiä terveellisiä hyvän olon pääruokia, mitkä maistuisi mahdollisesti myös perheen miesväelle, (mies ja vajaa 2 v poika). Kiitos freesistä ja inspiroivasta blogistasi 🙂

  • karitatykka

   Moikka Kip.

   Kiitos viestistäsi.
   Minulta on usein kysytty päivän ruokavaliotani, mutten ole sitä jakanut monestakin syystä. Pääsyy on se, että joku saattaisi ottaa sen suoraksi ohjenuoraksi itselleen ja aiheuttaa itselleen harmia. Olemme jokainen yksilöitä ja kaikilla omat tarpeemme. Meilläkin perheen miehillä eri tarpeet kuin minulla, siksi teenkin ruokia, joista osa on vain heille ja toiset minulle. Hommaa on, mutta tämä palvelee meidän perhettämme.

   Hyvän olon pääuroat on kuitenkin hyvä aihe! Lautasellinen kauneuta-kirjassani on paljon ruokia, jotka sopivat koko perheelle. Kannattaa ehdottomasti kurkata myös se. Täällä blogissa voit kurkata erilaisia ruokareseptejäni joita pääsääntöisesti tulee blogiin keskiviikkoisin, jolloin postauksissa on makeaa ja suolaista hyvän olon ruokaa. Ensi viikolla tulee ihana Lehtikaali-kvinoasalaatti, jota söimme eilen ja joka maistui todella hyvin myös miehelleni. : )

   Kiitos, että seuraat ja luet blogiani!

   Iloa ja valoa,
   Karita

 3. kip

  Ja vielä kiinnostaisi postaus missä kertoisit mitä ruoka-aineita, kuiva-aineita ym. sinulla on aina kaapissa, ja sellaset hätävara pikareseptit. Ja perusostoslista 😀 Tässä siis postaustoiveita :))

  • karitatykka

   Tämäkin on hyvä ajatus!
   Katsotaan milloin saan nämä tehtyä, mutta jossain vaiheessa kyllä. : )
   : ) Karita

  • kip

   Kiitos paljon vastauksesta. Hyvin ymmärrettävä ja vastuullinen syy mikset jaa päivän ruokavaliota sen kummemmin. ”Huojentavaa” kuulla että muillakin sama tilanne että voi joutua kokkailemaan osittain eri ruoat eri perheenjäsenille. Ymmärrettävää on että jos itselleni riittää hyvin joinain päivänä yhdeksi ruoaksi salaatti, ei se välttämättä riitä miehelle tai vastaavasti maistu pikkuiselle vaikka kuinka yrittää totuttaa monipuoliseen ruokavalioon. Itse en tosiaankaan ole vielä toistaiseksi ottanut syömisestä kovin suurta asiaa, mutta minua motivoi erityisesti hyvän ruoan tekemä hyvä olo. Lisäksi erinäisten iho-ongelmien vuoksi aina jotenkin houkuttelisi ”täyskäännös” ruokavaliossa, jotta näkisi miten se vaikuttaa ihoon. 🙂

  • karitatykka

   Teillä voisi olla aina jotakin yhteistä syötävää, olkoon se vaikka joku kerta salaatti, josta kaikki hiukan ottavat, keitto, joka toiselle voisi olla pääruoka ja toiselle lähinnä lisuke… Tärekintä mielestäni on istua yhdessä ruoan äärellä, riippumatta siitä mitä kukin syö. Tosin jaettu ruoka on aina ihanaa… : )

   Ihon kannalta oleellisinta on valkoisen sokerin pois jättäminen, allergeeniset ruoka-aineet, riittävä veden juonti aterioiden välillä ja puhtaat oikeat ruoat, ei ruoankaltaiset valmisteet. Kokonaisuus tietty määrittyy aina iho-oireen myötä. Omien valmennusasiakkaiden kanssa olen saanut aikaa ihania tuloksia, ainoastaan ruokavaliota muuttamalla. : )

   Täyskäännös voi olla raju, mutta sopii toisille. Muista, että jokainen askel ja uusi hyvä tapa on askel parempaan.
   Iloa ja kaunista oloa,
   Karita

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *