Kiinnitetty postaus

Välipala, joka pelastaa nälkäkiukulta

Kaupallinen yhteistyö: Sunsweet

Välipala, joka pelastaa nälkäkiukulta – poikani suosikki!

valipala Karita Tykka

 

Tiedätkö sen tilanteen kun sinä tai muu perhe olette olleet aivan liian kauan syömättä ja nälkä kurnii mahassa? Meillä tätä tapahtui ennen etenkin ulkomaanmatkoilla, kun pitkillä lennoilla ei koneesta saa oikein mitään järkevää syötävää. Yhtäkkiä pinna kiristyy jo pienimmästäkin asiasta, saattaa alkaa vähän heikottaa, ärsyttää, väsyttää ja uuvuttaa. Etenkin pienet lapset saattavat saada pienen tai isomman raivarin tai muu kiukku tai turhautuminen yllättää, eikä mikään enää ole hyvin. Lapsi ei luonnollisestikaan suodata tunteitaan millään tavalla, vaan antaa kaiken tulla. Hehän ovat sellaisia kuin ovat ja näyttävät aidosti kaiken, mitä kehossa tai mielessä on meneillään.

 

valipala Karita Tykka

Hangry voi yllättää – välipala pelastaa

Nälkäkiukku eli hangry yllättää. Hungry (nälkäinen) ja angry (kuikkuinen) = hangry… Onneksi meillä on välipala, joka pelastaa. Suosin pähkinöitä, pähkinävoita, kesällä tuoreita marjoja ja herneenpalkoja, terveellisiä patukoita, raakasuklaata ja luumuja. Edellä mainituista poikani suosikit ovat NomNom patukat ja hedelmäkuutiot sekä Sunsweet luumut – näitä löytyy aina kotoamme ja ne myös päätyvät Lucan kouluretkille eväiksi. Viimeksi eilen ne olivat eväinä mukanamme saaristossa retkeillessämme.

 

valipala Karita Tykka

Oma elimistöni on turhasta sokerista luopumisen jälkeen muuttunut paljon, eikä muutaman tunnin paasto ilman ruokaa tee kovinkaan tiukkaa – toisin on perheemme miehillä, joista näkee HETI kun nälkä alkaa nostaa päätään. Tunnistan tilanteen hyvin, sillä pienempänä sain aina kantaa jotakin pikku evästä mukanani – ainakin nuorisotalon ”limudiscossa”, jossa meillä tyttökavereiden kanssa oli kova meno. Myös perheeni miesten kanssa on huomattavasti mukavampaa kun nälkä ei pääse liian kovaksi yltymään – tiedät varmaan, mitä tarkoitan… : )

 

valipala Karita Tykkavalipala Karita Tykka

Välipala mukaan – just in case…

Olen vuosien varrella oppinut pitämään mukana aina jotakin sopivaa – etenkin kun olemme reissun päällä. Mukana on vettä ja jotakin pientä ja helposti mukana kannettavaa. Mehukkaat luumut ovat poikani jokapäiväinen valinta naposteltaviksi ja vatsakin kiittää. Itse käytän luumuja leivonnassa, jossa luumut tuovat herkkuihin paitsi runsaasti kutuja, myös luonnollista makeutta ja ihanaa mehukkuutta. Jos esimerkiksi haluat vähentää rasvan määrää leivonnaisissa, onnistuu se mainiosti useimmiten käyttämällä luumuja. Kurkkaa vaikka nämä ihanat reseptit – hyvän olon muffinssit ja luumusuklaakakku. Oma ehkä aika yllättäväkin herkku ovat pehmeät Sunsweet luumut, jotka kuorrutan raakasuklaalla. Valmistat ne helposti – sulatat raakasuklaan ja haarukkaa apuna käyttäen dippaat luumut yksi kerrallaan suklaaseen, valutat ylimääräisen pois ja asetat ritilälle viileään, jotta suklaa jähmettyy.

 

valipala Karita Tykka

 

Välipalalla on väliä – kaikki luumut eivät ole samanlaisia!

Tätä juttua varten kuvatessamme Emman kanssa, nautimme kuvauksissa luumun jos toisenkin. Samalla myöskin totesimme jälleen kuinka erilaiselta juuri Sunsweet -luumut maistuvat. Jos siis ajattelet ettet pidä luumuista, kehotan antamaan juuri Sunsweet -luumuille mahdollisuuden – maku ja koostumus ovat omaa luokkaansa! Luumut toimivat sellaisenaan tai tuomaan makeutta esimerkiksi puuroihin, chia-vanukkaan kaveriksi tai vaikka kookosjogurtin kanssa mukaviksi sattumiksi! Luumu on välipalana mainio – se on rasvaton, gluteeniton, vegaaninen, suolaton ja ilman lisättyä sokeria. Kuitupitoisuus tekee siitä tuhtia tavaraa ja pari luumua kerrallaan useimmiten riittää. Ainoa miinus luumuissa sormisyötävänä on pikku tahmeus – eikä sekään oikeastaan ole miinus, sillä se kertoo ettei pinnalta löydy rypsi-, rapsi tai muuta rasvakerrosta.

 

valipala Karita Tykkavalipala Karita Tykka

Pojalleni luumut ovat välipala, iltapala ja joskus myös aamun ilo

Luca nauttii luumuja usein myös illalla kun on hiukan nälkä, muttei halua enää syödä mitään isompaa. Itselläni ne toimivat mukavasti terveellisinä herkkuina ja makean nälkään – eikä ”hangrykään” pääse yllättämään. Lämpimästi suosittelen kokeilemaan itsetehdyn kookosjogurtin kanssa. Pilko pari-kolme luumua pieniksi kuutioiksi ja sekoita kookosjogurtin joukkoon – NAM! : )

Mikä on sinun suosikki ratkaisu nälkäkiukun ehkäisemiseksi?
Iloa,
Karita

 

kuvat: Emma Ronkainen
kuvauspaikka: Nougat
Korut: Pernille Corydon /Nougat
Neule: Davida
Housut: Dots…

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Q & A IHONHOITO 

YouTube -kanava Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (2)
 1. Oma 8-v poika muuttuu ihan karmeaksi nälkäisenä. Voisin heittää hänet silloin vaikka liikkuvasta autosta Hän tarvitsee lämpimän ruuan mieluusti 2 kertaa päivässä. Ja helpoiten uppoaa perunat ja joku liha! Lähinnä matkoilla tämä nälkökiukkuilu on ongelma…

  1. karitatykka
   30.7.2019, 21:08

   Ymmärrän hyvin, matkoilla hangry nimenomaan yllättää…
   Onneksi eväitä löytyy. : )

   Iloa,
   Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *