Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

USKO ITSEESI

USKO ITSEESI

Elämä kulkee ihmeellisiä reittejänsä ja joskus saattaa tuntua, ettemme yksinkertaisesti selviä sen koukeroista. Aina kuitenkin selviämme ja myöhemmin voimme todeta ”siitäkin selvisin”.

Meille sanotaan usein ”usko itseesi”, mutta miksi se on tärkeää?
Rajoittavat uskomukset saavat meidän usein puhumaan itsellemme ikävään sävyyn. ”En onnistu kuitenkaan. Olen huono siinä. Minulle käy aina näin. Tämä on katastrofi. En tiedä tai osaa tarpeeksi.” Kuulostaako tutulta? Niin, tuo sisältä kumpuava ääni takaraivossa saa meidät epäilemään kykyjämme ja voimiamme, vaikuttaen negatiivisesti lopputulokseen.

Kohtelemme itseämme kuin vihamiestä, jota vähättelemme ja haukumme. Kun meidän oikeasti olisi hyvä kannustaa, rohkaista ja voimaannuttaa mieltämme joka hetki – lempeästi ja hellästi tukien. Usko itseesi ja omiin voimiisi – olet hiukea ja ainutlaatuinen sielu ihanassa fyysisessä kehossasi. Toista kaltaistasi ei ole. 


Believe in yourself!
Have faith in your abilities!

Without a humble but reasonable confidence in your own powers
you cannot be successful or happy.

– Norman Vincent Peale

Usko itseesi, sillä se ja terve itsetunto mahdollistavat onnistumiset ja tuovat rauhan ja turvalisuuden tunteen. ”Pystyt mihin vain ja riität juuri sellaisena kuin olet” on lause, jota on hyvä lausua itselleen. Se tuo voimaa ja poistaa liikaa suorittamista ja väkisin vääntämistä tekemisestä. Meillä kaikilla on paljon viisautta, voimaa ja valoa sisällämme ja se tulee paremmin esiin kun poistamme pelkoja, rajoitteita ja epäilujä sisältämme.

Lohtua ja turvaa saattaa myös tuoda lause: ”Tämäkin menee ohitse”. Sillä kun ymmärtää, että elämä on jatkuvaa liikettä ja muutosta, voi elää paremmin jokaisessa hetkessä ja hyväksyä ne sellaisina kuin ne ovat. Jos elät juuri nyt haastavassa vaiheessa, voit kirjoittaa lapulle lauseen: ”Tämäkin menee ohitse” ja liimata sen vaikkapa kylpyhuoneen peiliin muistuttamaan elämän liikeestä ja energiasta. Usko itseesi ja luota, että elämä kantaa.

Saatamme myös vertailla itseämme muihin, etenkin tässä ajassa, jolloin sosiaalinen media antaa jatkuvalla syötöllä meille erilaisia kohteita vertailuun. Niistäkin voi joskus ottaa tauon, etenkin jos ne eivät palvele sinua ja saavat sinut tuntemaan epäonnistumisen tunnetta, häpeää tai itseinhoa. Muistathan, että somemaailmassa näkyy usein vain se pieni pilkahdus todellisuudesta (eikä aina edes tollisuudesta, vaan keinotekoisesta tilanteesta), eikä se kerro koskaan kokonaisuutta tai koko totuutta.

Sinä riität, voit luottaa elämään ja voit uskoa itseesi. Se ei aina ole välttämättä helppoa, mutta sitäkin voi kehittää ja vahvistaa. Toisille ei tarvitse näyttää tai todistaa mitään, siitä ei ole hyötyä. Sisäinen rauha ja usko ovat tärkeitä vain ja ainoastaan sinulle!

Rakkautta ja valoa,
Karita

kuva: Kuvaamo Sirpa Ryyppö

Kurkkaa myös nämä postaukset:

Valkosuklaa kookosella

Valkosuklaa kookoksella ja kardemummalla

Raikas mansikkapiirakka

Raikas-mansikka-piirakka2

Mitä rakkaus on?

mita-rakkaus-on-?

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *