Unipäiväkirja – intuition vahvistajana

Unipäiväkirja avuksi elämään ja matkalle kohti omaa viisautta.

unipäiväkirja Karita Tykkä

Intuitio on tiedostamatonta oivaltavaa ymmärrystä, jotakin joka kumpuaa älyllisen ja tunteiden prosessoinnin tuotoksista. Uni avaa mahdollisuuden saada tietoa aivojen intuitiiviselta osalta, joka voi olla valtava voimavara ja loistava työkalu elämän eri käänteissä. Unet saattavat varoittaa meitä jostakin, paljastaa ratkaisuja ja auttaa ymmärtämään itseään ja tarpeitaan paremmin. Monet luovat ihmiset ja eri alojen menestyjätkin kertovat käyttävänsä intuitiota apunaan päätösten teossa, uuden rakentamisessa, luovuuden lisäämisessä ja liiketoimissaan – oikeat asiat ja ratkaisut ilmestyvät uniin. Esimerkiksi Beatlesin Paul McCartney on kertonut kuulleensa unessa laulun ”Yesterday” melodian. Herättyään, hän meni piano ääreen ja unen avulla tiesi, mitä soittaa ja muuntaa näkemänsä uni kappaleeksi.

unipäiväkirja Karita Tykkä

Unet vahvistavat intuitiota ja unien muisteleminen, eli unipäiväkirjan pitäminen, voi olla intuition vahvistamisessa hyvänä työkaluna. Jos jokin asia mietityttää, enkä tiedä miten toimia, annan ennen nukkumaan menoa toiveen ratkaisun löytymiseksi. Joskus se tulee, toisinaan ei – intuitio ja sen tuoma tunne kuitenkin kertoo, mikä on hyvä valinta ja mikä tuntuu jotenkin väärältä. Useimmiten toimin kuten intuitioni opastaa, mutta olen myös toiminut sitä vastaan tai sitä kuulematta ja myöhemmin miettinyt että olisi pitänyt kuunnella tunnetta ja toimia toisin. Mutta entä jos intuitio ei sano mitään?

unipäiväkirja Karita Tykkä

Unipäiväkirjan avulla intuition äärelle

Kun minusta tuntuu etten tiedä mitä tehdä tai kuule vastausta, suljen silmäni ja keskityn hengitykseen. Saatan myös meditoida. Vastaus tulee yleensä nopeasti, kunhan annan sille mahdollisuuden, kiireessä emme kuule itseämme, myös erilaiset pelot tai itsensä toisiin vertailu tai toisten kanssa kilpailu hiljentää tehokkaasti sisäisen viisauden – se kun toimii aina rakkaudesta ja valosta.

Kirjoitan aika-ajoin unipäiväkirjaa. Sitä varten sänkyni vieressä on valmiina vihko ja kynä – tällä hetkellä valkoinen vihko, mustilla pilkuilla. Kynänä mainoskynä, joka rullaa kevyesti. Heti silmät avattuani muistelen unia ja kirjoitan, mitä muistan. Ne eivät tule mieleeni aikajärjestyksessä, vaan poukkoilevat sinne ja tänne. En analysoi tai mieti, vaan kirjoitan, mitä havaitsen ja mitä muistikuvissani näen ja tunnen. Olen huomannut, että unet karkaavat muistista pian heräämisen jälkeen, siksi kirjoitan muistamani heti, vielä sängyssä maatessani. Kirjoituksen jälkeen ymmärrän joskus välittömästi viestin, toisinaan en saa unestani mitään tolkkua. Luotan, että ymmärrän ja löydän merkityksen kun aika on oikea ja olen valmis. Olisikin hyvä palata kirjoituksien pariin, mutta rehellisyyden nimissä, harvoin teen niin. Koska… elämä. : )

unipäiväkirja Karita Tykkä

Viime viikolla näin merkityksellisen unen, johon liittyi minulle erityisen tärkeä henkilö, josta kannan huolta. Unessa kaikki oli toisin, nautimme, olimme kuin elämälle uteliaita ja huolettomia lapsia – herättyäni olo oli ihana ja muistikuva unen tunteista terävä. Myös unen merkitys oli minulle selvä ja tunsin unesta kiitollisuutta.

En ole lukenut unienselityskirjoja, koen, ettei tarvitse. Joskus olisi kyllä ilo kuulla, miten joku toinen uniani tulkitsisi – ihan mielenkiinnosta ja uteliaisuudestakin.

Näemme kaikki unia, mutta muistatko niitä? Mitä ajatuksia unipäiväkirja sinussa herättää ja kirjoitatko itse sellaista?
Jos unipäiväkirja kutsuu, kokeile – katso, miltä tuntuu ja mitä saat.

Iloa ja valoa päivääsi,
Karita

P.S. Jos nukahtaminen tuntuu vaikealta, kurkkaa tämä tai tämä – niistä voi olla hyötyä. Myös hengitys- ja meditaatioharjoituksista olisi varmasti apua.

AINA EI JAKSA LUKEA – ÄÄNIRAITA LYÖTYY TÄSTÄ!

kuvat: Emma Ronkainen
vaatteet: Balmuir

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Näin paransin ilmanlaatuani

näin paransin ilmanlaatuani Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | YouTube  | LinkedIn ja FB

kiitos!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *