Unelmilla on siivet

Unelmilla on siivet – vapauta ne lentoon

unelmilla on siivet Karita Tykkä

Saamme elämämme aikana kohdata monenlaisia kokemuksia, joista jokainen saa meissä aikaan jonkinlaisen tunteen. Voi olla, että muistamme vastoinkäymiset ja surut vahvasti, mutta matkan varrella on paljon myös hyviä ja myönteisiä kokemuksia, jotka saattavat vain unohtua arjen tiimellyksessä. Hyvien kokemusten kautta koemme iloa, saamme itsevarmuutta ja rohkeutta, voimaannumme ja saamme kokea sisäistä rauhaa. Voimme vahvistaa kokemiamme myönteisiä tunteita ja palauttaa niitä mieleemme. Muistellessamme ihania muistoja, aiemmin kokemiamme kauniita hetkiä, kokemuksia tai mielihyvää ja palaamme iloa tuoneisiin paikkoihin ja tunnelmiin, koemme uudelleen kokemuksen nostattaman tunnetilan. Vaikka tiedämme, ettemme ole sinä tilanteessa sillä hetkellä, luomme tilan, joka on aivoillemme totta. Alitajunta ja aivot lähtevät työstämään hyvän olon hormoneja ja hyvä olon tunne lisääntyy. Kun palaamme positiivisiin muistoihimme toistuvasti ja säännöllisesti, voimme ankkuroida positiiviset tunteet pysyvästi. Sen jälkeen mieli hakeutuu automaattisesti kohti myönteisiä tunteita ja tuntuu, että saattaa tuntua, että elämässä on enemmän iloa ja kaikkea muuta hyvää.

 

unelmilla on siivet Karita Tykkä

 

Suunnatessamme ajatuksemme tietoisesti hyvään ja ihaniin tunteisiin, voimme kokea hyvän olon hetkiä enemmän ja voimme tuntea myönteistä runsautta elämässämme. Se vaatii harjoitusta, eikä se aina ole edes helppoa. Unelmilla on siivet ja ne lähtevät lentoon – myös vaikeuksien ja haasteiden keskellä, jos niille antaa siihen mahdollisuuden. Negatiivisen mielen kanssa on vaikea suunnata kohti unelmiaan, saati sitten toteuttaa niitä. ”Ei se onnistu kuitenkaan” tai ”lunta tulee tupaan joka käänteessä” –ajatukset eivät edistä unelmien täyttymistä.

Unelmia voi myös luoda ”tyhjästä”. Miettimällä mitä elämälleen haluaa ja kuvitella, miltä ja missä se tuntuisi, keitä unelmaan kuuluu ja miltä elämä näyttää unelmatilanteessa. Unelmien ei tarvitse olla realistisia, päin vastoin – kunhan pääset tuntemaan toivomiasi tunnetiloja. Unelmointi antaa myös aivoille tauon ja mieli lepää. Vasen aivolohko aktivoituu ja luovuus sekä rauha sisällämme saavat voimaa.

unelmilla on siivet Karita Tykkä

Unelmilla on siivet, mutta niiden toteutumista ei voi pakottaa

Unelmoidessaan kannattaa ajatuksen ”halua, täytyy ja toivon” jättää pois ja pyrkiä vain tuntemaan ihania olotiloja. Silmät voivat olla auki tai kiinni, riippuen siitä, miten haluaa unelmoida. Laittaessamme silmät kiinni, voimme piirtää mieleen kuvia selkeämmin, mutta jos muistelemme jotakin ihanaa jo tapahtunutta tapahtumaa tai asiaa, voivat esimerkiksi kuvat auttaa pääsemään tunteiden äärelle.

Uskallatko unelmoida? Entä unelmat eivät toteudukaan ja petyt? Jos unelmoinnille ei anna tilaisuutta, ei niillä ole tilaisuutta toteutuakaan.
Ota tänään aikaa itsellesi, vietä hetki unelmiesi parissa, muistele kokemiasi huippuhetkiä, kehitä uusia unelmia ja nauti. Musiikki, elokuvat, kirjat ja valokuvat voivat auttaa unelmoinnissa.

”The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.”

Eleanor Roosevelt

Minä unelmoin kokonaisvaltaisesta ymmärryksestä, viisaudesta ja rauhasta, tyhjästä tilasta, merestä, matkoista, ikuisesta terveydestä ja rakkaudesta, kakkoskodista Italiassa, tulevan kirjani jätti menestyksestä ja ihmeestä, jonka toteutumisen puolesta olisin valmis tekemään melkein mitä vain ja jonka kanssa tunnen olevani voimaton. Unelmoin poikana ja perheemme asioista – unelmia on siis monia ja monet niistä elämän suuria pieniä asioita, mutta minulle merkityksellisiä.

Mistä sinä unelmoit?
Unelmat on tehty toteutettaviksi!
Lähetä ne lentoon, anna niiden kuljettaa ja nauti matkasta.

Toivon, että unelmasi toteutuvat,
Karita

kuvat: Emma Ronkainen

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Lapsettomuus ja äitiys

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (6)
 1. Meillä on paikka Italiassa. Pieni kylä Pennabilli ja siellä ystävä Virpi Virta jonka luona käymme vuosittain. Teemme sinne viinimatkoja, vieden pieniä ryhmiä. Unelma olisi asua siellä kesä ja seikkailla vuoristossa. Paikka on rakas ja sydämeni on siellä. Unelma, yhdessä rakkaan mieheni kanssa seikkailla siellä. Paikka on vaatimaton, ihmiset ujoja, mutta ah mikä lepo ja voimaantuminen♥️Kaipaus on suuri. Ihana kertoa tämä unelma eteenpäin, tuntuu kuin se olisi taas hetken lähempänä

  1. karitatykka
   17.9.2019, 14:34

   Ah, mikä ihana unelma – voisin yhtyä tuohon unelmaan helposti.

   Mieti hetki paikaa, muistele tuoksuja, äänimaailmaa, tunnetta, kuvittele miltä näytät siellä ja millainen mielentilasi on… tee pieni mielikuvamatka unelmaasi – se on jo heti sen verran lähempänä… : )

   Iloa,
   Karita

 2. Satu Hyvärinen
  16.9.2019, 23:10

  Ihana kirjoitus! Minä unelmoin myös perheeni ja itseni koko elämän kestävästä terveydestä. Mielenrauhasta. Siitä, että lapseni ovat onnellisia, tekevät tulevaisuudessaan viisaita valintoja. Unelmoin näkeväni joskus valaita ja jäämeren. Unelmoin matkoista uskomattomiin paikkoihin perheeni kanssa. Unelmoin, ettei koko ilmastonmuutosta olisikaan..Toivon,ja unelmoin, että perhettäni vaivannut vastoinkäyminen tulisi päätökseen ja elämä jatkuisi ihan niinkuin ennenkin.

  1. karitatykka
   17.9.2019, 14:36

   Ymmärrän, keskitä huomiosi kuitenkin muutettavien asioiden sijasta tulevaan, mitä kohti haluaisit kulkea. Kuvittele mielikuvissasi elämä sellaisena kuin se toivoisit olevan – tunne, aisti, maistele ja eläydy mahdollisimman syvälle unelmiisi.

   Valoa,
   Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *