Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Und Gretel – hehkuva meikki alá Karita

Kaupallinen yhteistyö: Greenlips beauty Oy

Und Gretel – hehkuva meikki, esittelyssä meikkipussini luottotuotteet

und gretel – hehkuva meikki Karita Tykkä

Ihan alkuun pahoittelen pitkää postausta – mutta tätä ei juuri voi lyhyemmin tehdä. Olen itse siirtynyt täysin luonnonkosmetiikkaan, mutta osa teistä etsii edelleen sitä oikeaa tuotetta tai tuotesarjaa itselleen. Olen kokeillut jos jonkin moista tuotetta ja useasti pettynytkin. Onneksi nykyään on saatavilla laadukkaita ja toimivia huipputuotteita, jotka pärjäävät tai jopa peittoavat synteettiset sisarensa 6–0. Tänään esittelen vihdoin sarjan, jota olen nyt testaillut kaikessa hiljaisuudessa puoli vuotta, eli jo ennen sarjan lanseerausta Suomessa. Kyseessä on UND GRETEL.

Und Gretel -merkin  on luonut meikkitaiteilija Christina Roth. Se on +30 vuotiaalle aikuiselle iholle suunniteltu sarja, joka raikastaa ja antaa kirkkautta, kuulautta ja hehkeyttä iholle. Sarjan sopii yleisesti herkkäihoisille todella hyvin ja tuotteet hoitavat, rauhoittavat, tasapainottavat sekä kosteuttavat ihoa – pystyt siis hoitamaan ihoasi myös meikillä! Und Gretelin kanssa vähempi riittää – vähän tuotteita, useita mahdollisia käyttötapoja, joita voit kurkata täältä.

und gretel – hehkuva meikki Karita Tykkä

Und Gretel – hehkuva meikki / meikkipohja

Vaikka meikit ovat tärkeitä ja tekevät taikoja, on kauniin meikin pohjana aina hyvin hoidettu ja kosteutettu iho – joka tuo hyvän pohjan meikille. Aloitetaan hehkuva meikki LIETH ”valo” meikkivoiteesta. Sitä löytyy viidessä eri sävyissä. Itselläni on niistä kaksi, vaaleampi ja tummempi joita sitten sekoitan tarpeen mukaan. Meikkivoide ikäänkuin tekeytyy kasvoilla, joten kannattaa antaa sen kuivahtaa ennen kuin lisäät mitään muuta tai korjaat pohjaa. Joskus olen myös laittanut tipan öljyä meikkivoiteen skaan, jolloin siitä tulee vieläkin ohuempi ja kuultavampi.
Käyttö: Levitä ja taputtele kasvoille sormin, anna kuivua. Jos haluaa lisää peittävyyttä laita toinen kerros tai levitä vain paikoittain alueille, joille haluat lisäpeittoa.

Minulla on ikävä kyllä luontaisesti aina hiukan tummat silmänaluset. Ohut peitevoide TUNKAL ”tumma” on ihana tuote juuri silmien alle, mutta sitä voi hyvin sipaista myös muihin valoa kaipaaviin kohtiin. Tunkal on suunniteltu antamaan kirkkautta ja valoa tummille silmänalusille. Kamomillauute rauhoittaa turvonnutta silmänalus ihoa ihanasti – vatsallaan nukkujan pelastus…
Käyttö: Käytä silmänalusille ja huultenympäryksille tai muualle, jonne kaipaat valoa. Sävyjä löytyy kolme, itselläni on käytössä sävyt 3 ja 2.

und gretel – hehkuva meikki Karita Tykkä

En ole puuterien ylin ystävä, mutta joskus liiallista kiitoa tai rasvaisuutta on hyvä häivyttää. ILGE ”lilja” -puuterissa sävyjä on yksi, joka sopii kaikille – transparent-puuteri sulautuu kaikkiin ihon sävyihin. Ihastuttava pieni metallinen pastillirasian näköinen puuterirasia kulkee ihanasti tahansa mukana. Puuteri on koostumukseltaan ultraohut ja pigmentitön, eikä keräänny tai ala tuntumaan pakkelimaiselta.
Käyttö: painele puffin kanssa kasvoille meikkivoiteen ja muiden voidemaisten tuotteiden päälle.

und gretel – hehkuva meikki Karita Tykkä

Und Gretel – hehkuva meikki / kulmat, kasvojen kehys

Sitten päästään yhteen suosikkituotteeseeni – Ung Gretel SPRUSSE kulmakynään. Olen ”kulmakarvafriikki” ja kulmat ovat minulle tärkeät. En ole koskaan kestopigmentoinnut kulmiani vaan viimeistelen ne aina kulmakynällä tai sävytetyllä FROH Und Gretel kulmakarvageelillä. Sprusse on paras kulmakynä, jota olen koskaan kokeillut. Sopiva kulmakynän sävy on sellainen, joka sulautuu omiin kulmiin – ei ole punaisempi tai liian tumma. Itse valitsen mielummin vaaleamman kuin liian tumman – liian tummat kulmat tekevät ilmeestä helposti kovan ja tunkkaisen.
Käyttö: Levitä kulmakarvojen alkupäästä todella kevyesti lyhyillä vedoilla. Harjaa välillä kynän toisessa päässä olevalla harjalla. Tämä pehmentää kynän jälkeä ja tekee luonnollisen vaikutelman.
FROH käyttö: Levitä harjaksesta kevyesti harjaten kulmakarvoja karvan kasvun suuntaisesti geelin sitoessa kulmakarvoja siististi paikalleen. Geelin ansiosta kulmakarvat myös pysyvät ojennuksessa pitkänkin päivän.

und gretel – hehkuva meikki Karita Tykkä

Und Gretel – hehkuva meikki / silmät

Luomiväriä käytän vähän melkein päivittäin. Ung Gretelin luomiväri IMBE ”mehiläinen” löytyy kahdeksassa eri sävyssä. Itse levitän luomivärin useimmiten siveltimellä, mutta myös sormilla levitys onnistuu – testattu on.
Käyttö: Levitä sormin tai siveltimellä. Joitain sävyjä voidaan käyttää myös valotuotteina (seashell, bronze). Seashell on ihana etenkin näin talvella kun iho ei ole enää kovinkaan päivettynyt. Bronze toimii omalla ihollani hehkun tuojana kesällä, päivettyneellä iholla.

Yksi ihana yllätys oli nestemäinen eyeliner TINCTE ”muste”, joka saa syvän värinsä rohtorautayrttiuutteesta. Tämä nestemäinen lineri ei sotkeennu tai valu – vaan kestää sään ja koko päivän!
Käyttö: Tee silmänrajaus silmän sisänurkasta ulospäin ja ulkonurkasta sisäänpäin. Rajaus voi olla hento ja todella ohut tai rohkean näyttävä.

Suosikkiripsiväriäni kysellään usein ja tässä yksi niistä – WINT ”tuuli”, jota löytyy kahdessa sävyssä. Ripsiväri on vesiliukoinen, mutta hylkii vettä, suojaa, kosteuttaa ja sopii herkillekin silmille. Tämä ei myöskään tartu ylä- tai alaluomille, mitä minulla käy kaikkien muiden ripsivärien kanssa.
Käyttö: Yhdellä kerroksella luonnolliset ripset, usealla näyttävät ripset. Kerrostaessa ensimmäisellä kerroksella tehdään ripsivärillä siksakkimaista liikettä ripsien tyviosassa ja toisella kerroksella keskitytään ripsen kärkiin levittämällä ripsiväri niihin ripsien suuntaisesti. Itselläni on melko pitkät ripset, joten en tarvitse pituuksiin voluumia, vaan kerrostan tuotetta enemmän ripsien tyveen.

und gretel – hehkuva meikki Karita Tykkä

Und Gretel – hehkuva meikki / huulet

En ole suuri huulipunien ystävä. Haluaisin viihtyä kirkkaan punaisissa huulissa, mutta aina kun olen punannut huuleni, tuntuu kuin olisin lapsi, joka on vieraillut äidin meikkipussukalla… Onneksi huulipunia löytyy myös meille, jotka pidämme neutraaleista ja hennoista sävyistä. Und Gretelin  TAGAROT ”auringonnousu” huulipunaa löytyy kuudessa eri sävyssä.
Erilaiset käytöt: Käytä suoraan hylsystä intensiivisen lopputuloksen saamiseksi tai painele huulille sormilla saadaksesi ”kissed look”= pehmeän ja kevyen lookin.

Rakastan huulikiiltoja ja käytän niitä melkeinpä päivittäin. KNUTZEN ”suudelma” löytyy kahdeksassa eri sävyssä, itse suosin neutraaleja ja luonnollisisa sävyjä. Knutzen hoitaa pehmeästi huulten ihoa – ikä näkyy myös huulilla, joten huulituotteisiin kannattaa panostaa. Knutzen huulikiilto on kostean ja miellyttävän tuntuinen huulilla – voit valita joko mattavaikutelman tai shining tuotteen.

und gretel – hehkuva meikki Karita Tykkä

Und Gretel – hehkuva meikki / korostus ja varjostus

Seuraavaksi yksi luottotuote, jolla muotoilen kasvoni. Varjostuksilla ja hehkuilla saa aikaan kauniin ilmeen. SUNNE ”aurinko” korostus-varjostuspaletti on must. Sitä löytyy kolmessa eri väriparissa, joten jokaiselle löytyy varmasti sopiva väripari. Sunne muotoilee kasvoja ja antaa valoa ja auringon suudelman kasvoille, mikä on enemmän kuin tervetullut talven valkaisemalle/ harmaalle iholle.

Käyttö: Vaaleampaa sävyä levitetään poskipäihin ja paikkoihin joita halutaan korostaa. Tummemmalla sävyllä varjostetaan kasvoja – sivele poskiluun alle, hiusrajoihin, leukalinjalle kevyesti. Muista myös kokeilla Imbe seashell luomiväriä korostusten tekoon – ihana hehku. HUOM! Vältä liian tummaa sävyä – etenkin jos olet vaalea.

Lisää Und Gretel -tietoa ja käyttövinkkejä löydät täältä.

Koostamani paketit teille

Putiikin puolelta löydät ihanat valmiiksi kootut paketit! Kolme erilaista – eri tuotteilla ja hiukan eri tarpeisiin. Pakettien hinta on huomattavasti irtotuotteisiisn verrattuna edullisempi ja saat myös extraa paketin suuruudesta riippuen – SPRUSSE kulmakynän ja tai näyteitä LIETH meikkivoiteesta! Pakkauksista voi mainiosti vinkata myös vaikka miehelle joululahjatoiveeksi. : ) Tai antaa jollekin rakkaalle, joka arvostaa huippulaatua ja myrkyttömyyttä myös värikosmetiikassa.
Kurkkaa koostamani kolme pakettia täältä ja valitse omasi. <3

Lupaan jossain vaiheessa tehdä vielä Meikkitutorialin Instagramissa videoita, joissa näytän, miten teen päivittäisen perusmeikkini. Hankkikaa mieluisat tuotteet siis valmiiksi, niin voitte tehdä meikin siinä samalla ohjeiden mukaan – kivaa!

Iloa ja ihanaa viikonloppua ihanat!
Karita

kuvat: Emma Ronkainen

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!

Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Paahdettua kukkakaalia parmesaanilla

paahdettua kukkakaalia parmesaanilla Karita Tykkkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (6)

 1. Kirsi

  Hei Karita
  Ikänäön huononeminen tuo haasteen meikkaamiseen. Mitkä on hyvät ohjeesi valon ja peilin suhteen , jotta näkee laittaa itseään?

  • karitatykka

   Moikka Kirsi,

   Kiitos viestistäsi.
   Näen vielä hyvin meikata, joten omaa kokemusta ei ole. Luulen että suurentava peili voisi olla hyvä. Välillä kannattaa mylös laittaa lasit päähän ja katsoa, miltä meikkia alkaa näyttää ja korjata tarpeen mukaan.
   Ideaali valaistus olisi luonnonvalo, sillä silloin näkee heti miltä meikki näyttää luonnollisessa valossa. Talviaamuina tämä on toki haasteellista… : )
   Kirkasvalolamppu itselleen mukavalle kirkkaudelle säädettynä voisi toimia talvella.

   Iloa ja kaunista oloa,
   Karita

 2. Marjo

  Kiitos vinkeistä! Mitä meikkivoiteen sävyjä käytät? Itselläni on melko lailla saman värinen, hieman kellertävä iho, joten ilman testausta meikkivoiteen sävyn valitseminen on aika vaikeaa. Monet sävyt ovat usein iholleni liian punertavia.

  • karitatykka

   Moikka Marjo,

   Kiitos kun luit!
   Sekoitan yleensä kahta 3 ja 4. Riippuen ihon sen hetkisestä väristä laitan enemmän vaaleampaa tai tummempaa. Joskus esimerkiksi itsestään ruskettavan jäljiltä täytyy muokata väriä sen mukaan… : )

   Iloa,
   Karita

 3. Cata

  Hei ihanainen!
  Olen ihaillut sinua pitkään ja saanut hyviä vinkkejä ja tuote-ehdotuksia & reseptejä sinun blogisi kautta. MM. luomukosmetiikasta olen saanut hyviä toimivia vinkkejäja sinun innoittamana olen melkein täysin siirtynyt luomuun. Monien testausten jälkeen melko hyvät kombot on löytynyt. Mut valitettavasti tää viimeisin postaus oli todellakin liian pitkä (niin kuin varoitit) ja minun makuun mentiin nyt liian kaupallisesti. Onko tämä und gretel aidosti sun favourite??

  • karitatykka

   Ihanaa sunnuntaita!

   Kiitos kun luet ja seuraat.
   Ikävä kuulla, ettei postaus miellyttänyt sinua.
   Kuten alussata näkee, oli tämä postaus oli teyhty yhteistyössä Und Gretelin/ Greenlips beautin kanssa. Olen käyttänyt kyseistä sarjaa nyt jo melkein puoli vuotta, enkä kirjoita tuotteista, joista en oikeasti pidä. Ja kyllä, pidän Und Gretelin sarjasta todella paljon. Esimerkiksi sarjan kulmakynästä en luovu koskaan ja eyeliner on huippu – myös sarjan monikäyttöisyys on mielestäni pelkästään plussaa. Sarjassa on ammattilaisen ote – tuotteet todella toimivia ja nainen tuotteiden takana tekee työtään sydämestä ja rautaisella ammattitaidolla – arvostan.
   Muitakin erittäin hyviä tuotteita on ja toki muitakin testaan ja käytän, mutta tämä on sarjan upea.

   Iloa, Karita

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *