Tehokkain tapa nauttia kollageenia!

Kaupallinen yhteistyö: Skin Collagen

 

 

Kollageeni, tuo ihanan ihon ihmevalmiste vai onko? Entä mikä on tehokkain tapa nauttia kollageenia ja miten se todellisuudessa toimii? Olet varmasti huomannut, että kollageenia löytyy tänä päivänä sieltä sun täältä ja se on kaupallistettu tehokkaasti lisäämällä siihen myös muita aineita tai käyttämällä sitä erilaisten tuotteiden ainesosana. Mutta onko kollageenituotteista oikeasti iholle mitään hyötyä, miten kollageeni todellisuudessa toimii ja mikä on tehokkain tapa nauttia kollageenia  – näistä kirjoittelen teille tänään. Lopusta löytyy myös ALE-koodi!

 

 

 

Ruokavalioni lyhyesti

 

Ihoa kannattaa rakastaa ja hoitaa myrkyttömien tuotteiden lisäksi terveellisillä elämäntavoilla sekä ravintorikkaalla ja puhtaalla ruoalla. Myös tietyillä lisäravinteilla voi tukea ihon terveyttä ja kauneutta. Oma ruokavalioni koostuu pääosin kasviksista ja marjoista, laadukkaista proteiininlähteistä, hyvistä rasvoista kuten gheestä tai voista, kookosöljystä ja joistakin kasvikunnan öljyistä, kuten avokadon ja oliivien sisältämistä rasvoista – raakasuklaata unohtamatta. Syön oikeaa ruokaa, en keinotekoisia valmisruokia, lisä- tai makeutusaineita tai valkoista sokeria. Sokeri tunnetusti aiheuttaa hapettumisreaktioita kehossa ja vanhentaa siten myös ihoa – ei kiitos. Kuuntelen mitä kehoni kaipaa ja pyrin toimimaan edes hiukan sen suuntaisesti – enemmän tai vähemmän liikuntaa, kevyttä tai tuhdimpaa ruokaa ja niin edelleen.

 

 

Tehokkain tapa nauttia kollageenia!

 

Kollageenivalmisteita on hyvin eri tasoisia ja niiden laatu sekä alkuperä vaikuttavat merkittävästi myös toimivuuteen. Naudasta ja possusta peräisin olevat kollageenipeptidit toimivat tutkitusti tehokkaimmin ja siksi Skin Collagen on nautaperäistä. Etsimme parhaan mahdollisen raaka-aineen, joka todella toimii. Valmiste on erityisen lyhytketjuista, juuri tietystä kohtaa pilkottua kollageenipeptidijauhetta, mikä tekee siitä poikkeuksellisen tuotteen. Kaikkein tärkeimpänä on ymmärtää, että jos kollageenivalmisteeseen lisätään mitään, eivät sen imeytyvyys ja teho ole optimaalista verrattuna siihen, jos sen nauttii tyhjään vatsaan veden kera – ilman mitään muuta. Tehoon vaikuttaa myös kollageenin molekyylikoko, sillä mikäli kyseessä on yleisesti käytettävä pitkäketjuinen kollageenipeptidijauhe, on sen teho ihon hyvinvoinnissa huomattavasti heikompi ja se toimii enemmänkin vain hyvänä yleisenä proteinilisänä.

 

 

Tehokkain tapa nauttia kollageenia – näin se toimii

Keho tuottaa kollageenia luontaisesti, mutta sen tuotanto puolittuu noin 30 ikävuoteen mennessä. Sen jälkeen kollageenivarastot alkavat kulua, mikä näkyy ihossa pieninä juonteita, kuivuutena, veltostumisena ja elottomuutena. Olen aina rakastanut aurinkoa ja nauttinut siitä ehkä liiankin kanssa ja ihoni on saanut kärsiä. En saa sitä otettua takaisin ja nautin auringosta edelleenkin, siksi koko kehoni iho kiittää päivittäisestä kollageenilisästä. Erittäin lyhytketjuinen iholle tarkoitettu kollageenivalmiste imeytyy tyhjään vatsaan nautittuna nopeasti ja kulkeutuu koskemattomana suoraan ohutsuolen kautta verenkiertoon, päätyen lopulta verinahkaan eli dermikseen, jossa se stimuloi fibroblasteja tuottamaan kollageenia. Laadukas kollageenipeptidijauhe ei siis ”itsessään täytä tai kosteuta ihoa”, vaan stimuloi kehon omat solut töihin.

 

 

 

Tehokkain tapa nauttia kollageenia – oma kokemukseni

 

Olen käyttänyt Skin Collagenia nyt kolmisen vuotta. Alkuun sekoittelin siihen tietämättömyyttäni kaikenlaisia lisiä tai lisäsin sen smothieeseeni.  Huomasin vaikutuksen kyllä, mutta vasta opiskeltuani vaikutusmenetelmästä, aloin nauttia sen tyhjään vatsaan, ja muutos oli merkittävä. Ihoni on nyt napakampi, kosteutetumpi, kimmoisampi, vahvempi ja voi paremmin. Sen ovat huomanneet myös esimerkiksi kosmetologini, joka tarjoaa itsekin valmistetta tänäpäivänä. Mikä tärkeintä, Skin Collageniin ei ole lisätty mitään ylimääräistä. Usein kollageenituotteissa on mukana turhia aromeja, täyte- ja lisäaineita sekä makeutusaineita, jotka voivat heikentää tuotteen toimivuutta.

 

 

 

 

 

Tehokkain tapa nauttia kollageenia – kolme vaihetta

1. Sekoita kollageenijauhe veteen.
2. Nauti se aamulla tyhjään vatsaan.
3. Odota reilu 15 min, ennen kuin nautit mitään muuta.

 

15 minuutin kulutua voit syödä tai juoda mitä haluat. C-vitamiinin nauttiminen on suotavaa, sillä se lisää kollageenisynteesiä.

 

 

 

 

 

Yksi juttu vielä…

Paljon puhutaan tyypin yksi, kaksi, kolme, neljä ja viisi -kollageeneistä, mutta itse asiassa sellaisia kollageenipeptidijauheita ei ole lisäravinteina tarjolla, vaan ne ovat poikkeuksetta useiden eri tyyppien sekoituksia! Yleisesti on ravintolisinä tarjolla erilaisia peptidiketjun osia, jotka saattavat stimuloida kyseisten kollageenien tuotantoa. Parhaat kollageenijauheet ovat täsmähydrolisoituja kollageenipeptidivalmisteita, jotka ovat erittäin lyhytketjuisia ja nopeasti imeytyviä, sekä toimivat tehokkaammin kuin yleisesti tarjolla olevat pitkäketjuiset peruskollageenijauheet. Toinen juttu; monissa maustetuissa kollageenivalmisteissa saattaa mukana muutakin kuin kollageenia ja makuaineita, eikä niitä löydy silti tuotesisällöstä… Aika ikävää eikö totta?

Tällä kirjoituksella en moiti tai vähättele mitään tuotteita, vaan nostan ainoastaan esille seikkoja, joita itse kollageenin käyttäjänä haluan tietää. Laadukkaita kollageenivalmisteita suosittelen lämpimästi kaikille, jotka haluavat saavuttaa tai säilyttää kauniin, terveen ja kimmoisan ihon. Parikymppisenä sitä ei suinkaan vielä tarvita – itse huomasin selkeän muutoksen ja tarpeen ihossani kolmen kympin rajapyykin ohitettuani… Suosittelen kollageenia nautittavaksi päivittäin. Kyllä, päivittäin – säännöllisyys on tässäkin asiassa tärkeää.

 

ALENNUSKOODI!
HALUAN MYÖS ANTAA TEILLE MAHDOLLISUUDEN TESTATA TUOTETTA HIUKAN EDULLISEMMIN, JOTEN TÄSSÄ TEILLE – 15 % ALENNUS, OLKAA HYVÄ. SAAT ALENNUKSEN KÄYTTÄMÄLLÄ ALLA OLEVAA KOODIA MAKSUVAIHEESSA OSOITTEESSA SKINCOLLAGEN.FI

KARITA2018

KOODI ON VOIMASSA 16.9.2018 ASTI.

 

Iloa ja kaunista oloa,
Karita

 

 

 

kuvat: Emma Ronkainen

 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista – selaile siis myös niitä!

Ilolla seurailen myös juttujeni jakoja somessa – kiitos!

 

Pähkinätön mustikkaraakakakku

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (22)
 1. Hei Karita! Super iso kiitos ale koodista, tätä odotinko jo malttamattomana…=) Miten tuotteita olisi viisain käyttää tehokkaasti, koska minua kiinnostaa kolme eri tuotetta skin, joint ja bone kollageeni? Kaikki nuo olisi tosi tärkeitä. Onko nuita hyvä käyttää vuorotellen, vai että yhtä käyttäisi about 2kk ja siten vaihtaisi toiseen, vai kuinka? Jos c-vitamiinin nauttiminen suotavaa, niin onko ok juoda kollageenii veden ja esim. puristetun luomu sitruunan kanssa? Vai mitä suosittelet? Kiitos etukäteen vastauksesta.

  1. karitatykka
   9.9.2018, 13:17

   Aurinkoa Ritva,

   Lyhytketjuisina juuri noita kolmea voit käyttää samanaikaisesti ja juurikin tyhjään vatsaan ja veteen sekoitettuna. Odotan 15 min ennen kuin juot tai syöt mitään, jonka jälkeen voit nauttia mitä tahansa. Kaikki nämä tuotteet vaiuttavat täysin eri osissa kehoa, joten vuorottelu tai rytmitys ei ole aiheellista. Jos et halua nauttia kaikkia samaan aikaan, valitse niistä ne tai se, jotakoet tarvitsevasi eniten. Kollageenia EI kannata sekoittaa minkään kanssa – ei edes sitruunan, sillä se aktivoi ruoansulatuksen ja muuttaa imeytymisen… Sitruunan voi nauttia jälleen kerran erikseen kollageenista.

   Body Collagen on pidempiketjuisempi ja tulee ottaa eri aikaan, samoin myös Marine kannattaisi ottaa eri aikaan…

   Iloa ja kaunista oloa!
   Karita

 2. Minulla on tapana juoda heti herättyäni reilu puoli litraa vettä. Juonko veden normaalisti + kollageeni vai otanko ensin kollageeni ja hetken odottelun jälkeen juon isommin?

  1. karitatykka
   9.9.2018, 13:20

   Aurinkoa Sini!

   Joko niin että juot veden ja pidät pikku tauon ennen kollageenia tai sitten ota ensi kollageeni ja pienen tauon jälkeen vesi – näin toimii parhaiten. Itse juon ensin veden, sitten meditaatio ja sen jälkeen nautin kollageenin. : )

   Iloa!
   Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *