SUKLAAPALLEROT (pähkinätön,vegaaninen ja gluteeniton)

Suklaapallerot, jotka maistuvat monille!

suklaapallerot Karita Tykkä

Nämä suklaapallerot säilyvät hyvin pakastimessa tai jääkaapissa, joten voit pitää niitä aina pakastimessa yllätysvieraiden varalle (okei, ollaan rehellisiä – etenkin tällä hetkellä omien ja perheen herkutteluhetkien varalle). Suklaapalleroihin saa helposti vaihtelua lisäämällä esimerkiksi minttuöljyä tai muita mausteita. Voit myös kuorruttaa herkut makusi mukaan. Oma suosikkini on kuorruttaa pallerot dippaamalla ne sulatetussa raakasuklaassa. Tällä kertaa ripottelin päälle koristeeksi hiukan jauhettua kookossokeria. Voit säätää makeutuksen määrää niin, että se mielyttää juuri sinua. Jos esimerkiksi taatelit ovat supermakeita ja mehukkaita voi olla, ettei vaahterasiirappia tarvita. Suklaapallerot valmistuvat hetkessä.

suklaapallerot Karita Tykkä

Paras laite niiden valmistukseen on monitoimikone tai esimerkiksi tehosekotin, jossa on puikko massan survomista varten. Monitoimikoneesa käytetään s-kirjaimen muotoista terää ja laitteeksi käy mikä tahansa monitoimikone, ei siis yleiskone, johon moni sekoittaa. VINKKI: kirppareilta saattaa löytyä erittäin edullisesti hyviä vanhoja yksilöitä, jotka toimivat moitteettomasti. Itselläni on vuosia vanha monitoimikone, joka on palvelee hienosti, vaikka kulhokin on kovassa kovassa käytössä hiukan haljennut.

Aurinkoa ja herkullista viikkoa,
Karita

suklaapallerot Karita Tykkä

SUKLAAPALLEROT

(noin 20 palleroa)

150-160 g pehmeitä taateleita tai halutessasi vaikka pehmeitä kuivattuja luumuja (esim Sunsweet-luumuja)
2 dl raakakaakaojauhetta
3 rkl kookosöljyä
3 rkl vaahterasiirappia
1/2 tl jauhettua vaniljaa
2 rkl kookosmaitoa TAI vettä
ripaus suolaa

+ JOS haluat kuorruttaa suklaalla tarvitset kuorrutukseen valmista raakasuklaata
TAI ripotella päälle myös jauhettua kookossokeria

Vinkki: Jos käytät nesteenä vahvaa kahvia, saat kahvisuklaapalleroita.

Jos taateleissa on kivet, poista ne ja pilko pieniksi. Laita taatelikuutiot, kookosöljy, vaahterasiirappi ja mausteet monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen, joka jaksaa pyörittää paksua massaa ja sekoita.
Lisää sitten raakakaakaojauhe ja sekoita kunnes massa on täysin tasaista. Annostele nesteen märää kunnes massa on muotoiltavissa.

Tarkista maku ja koostumus ja muokkaa tarpeen mukaan.
Pyörittele kostutettujena käsien välissä pieniä taikinapalleroita ja laita hetkeksi kylmään viilentymään.

Voit myös kuorruttaa pallerot raakasuklaalla, jolloin saat täyteläisiä tuplasuklaapalleroita. Laita silloin pallerot pakastimeeen, sulata raakasuklaa tai valmista oma ja kasta jokainen pallero joko kokonaan tai osittain suklaassa. Siirrä sitten pallerot tarvittaessa takaisin pakastimeen hetkeksi, jotta suklaa jähmettyy.

Nauti heti tai kun herkkuhammasta kolottaa.

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa.

SITRUUNA-MANTELIKEKSIT

parhaat sitruuna-mantelikeksit Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Youtube ja FB

kiitos!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *