Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Suklaakuorrutteiset vegaaniset toffeepallerot

Suklaakuorrutteiset vegaaniset toffepallerot – varma makeanhimon taltuttaja

Nam! Nämä suklaakuorrutteiset vegaaniset toffeepallerot ovat täydellisiä! Kermaisen pehmeitä, makeita, suussa sulavia ja samaan aikaan myös ilman maitoa, valkoista sokeria tai gluteenia valmistettuja. Vaikka suklaakuorrutteiset vegaaniset toffeepallerot on valmistettu vain ”hyvis raaka-aineista” ei sitä maussa huomaa – ainakaan negatiivisessa mielessä. Tosin olossa kyllä huomaa, sillä valkoisen ”höttösokerin” tilalle saat paljon muutakin kuin tyhjiä kaloreita ja myöhempää verensokerin romahtamista. Tervellisempiä herkkuja syödessä olo on täysin erilainen kuin lisä-, väri- ja täyteaineilla rikastettuja sokeriherkuja nautiskellessa.

Suklaakuorrutteiset vegaaniset toffeepallerot sopivat loistavasti tarjoiltavaksi kahvipöydässä tai herkkuina kun herkkuhimo iskee. On hyvä huomioida että suklaakuorrutteiset vegaaniset toffeepallerot sulavat lämmössä, joten ei aurinkoiseen pöytään. Parhaimillaan nämä ovat ehdottomasti suoraan jääkaapista nautittuina. Montaa paleroa ei tarvita suurimmankaan makeanhimon taltuttamiseen, sen verran makeita nämä ihanuudet ovat. Raakasuklaan antioksidantit, taateleiden kuidut ja ravinteet, pähkinöiden hyvät rasvat ja ihanat mausteet tekevät näistä paleroista terveellistäkin herkkua – tosin kohtuus kaikessa…

Suklakuorrutteiset vegaaniset toffeepallerot

(noin 30 palleroa)

Toffee

3 dl / noin 300 g pehmeitä medjool-taateleita (kivet poistettuna)
2–3 tl maapähkinävoita, tai muuta pähkinä- tai siemenvoita (myös kookosvoi sopii)
Ripaus laadukasta suolaa
Ripaus jauhettua vaniljaa

Suklaakuorrute

1,5 dl raakakaakaomassaa
1 rkl raakakaakaovoita
Kookossokeria tai muuta mieleistäsi makeuttajaa maun mukaan (jauha hienoksi)
Ripaus suolaa

TAI  sulata valmista laadukasta raakasuklaata noin 2 dl

Sekoita taateleita monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa kunnes saat aikaan tasaisen tahmean tahnan. Lisää sitten loput toffeen ainekset ja jatka sekoittamista. Siirrä tahmea massa kannettomaan, mielelään laakeaan kulhoon ja siirrä se pakastimeen jähmettymään vähintään 15 minuutiksi.


Päällystä jokin alusta leivinpaperilla, ota kulho pakastimesta ja pyörittele massasta pieniä palloja ja laita leivinpaperille. Kostuta käsiä tarvitaessa hiukan joko vedellä tai öljyllä. Siirrä pallerot pakastimeen jähmettymään noin 10 minuutiksi.

Tee sillä välin suklaa. Sulata kaakaomassa ja -voi vesihauteessa. Sekoita joukkoon myös kookossokeri ja suola. Tarkista maku. Temperoi halutessasi.
Kasta jähmettyneet pallerot suklaassa ja valuta ylimääräinen suklaa pois esimerkiksi haarukkaa apuna käyttäen. Voit halutessasi ripotella kostean suklaan päälle laadukasta suolaa. Siirrä suklaakuorrutteisen vegaaniset toffeepallerot leivinpaperille ja takaisin pakastimeen noin 20 minuutiksi.

Nauti suoraan pakastimesta tai jääkaapista.
Säilytä jääkaapissa, sillä karamellit pehmenevät huoneenlämmössä!

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista – selaile siis myös niitä!

Gluteeniton kuningatarpiirakka

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (6)

  1. Anna-Mari

    Olispa kiva jos joskus näyttäisit kuvin minkälaisia nämä kaikkin ainekset ovat. Nimittäin, en ole ikinä käyttänyt taateleita tai maapähkinävoita. Miltä osastoilta niitä kaupassa edes etsisi? 😀 Ihania, kauniita kuvia sinulla aina. Ja niin elämänmyönteistä ja positiivista kaikki sinun tekemisesi…kiitos, että jaat tätä kaikkea kanssamme!

    • karitatykka

      Kiitos Anna-Mari,

      Varmasti hyvä idea tuokin.
      Löydät niitä jokaisesta ruokakaupasta, joten kannattaa kysyä myyjältä ja käydä tutustumisreissulla. Tuoretaatelit (myydään laatikoissa ja joskus myös irtotavarana) löytyvät hedelmä ja vihannespuolta ja kuivatut taatelit pussissa. Pähkinävoi löytyy yleensä hillojen ja muiden purkkitavaroiden luota. Mutta kuten sanottu, kannattaa ottaa myyjää hihasta kiinni. : )
      Kiitos kun luet blogiani!

      Iloa ja aurinkoa kesään,
      Karita

  2. Vilma Vaakanainen

    Heippa Karita!

    Eksyin tänään blogiisi ensimmäistä kertaa, mutta olen ollut todella inspiksissä kirjastasi Raakaa ja makeaa ☺️ Olen rimpuillut sokerista eroon pari vuotta vaiheillen ja nyt löysin uutta inspistä siihen juuri tästä anopilta saamastani kirjasta ☺️

    Tämän hetken lemppari on mustikkamousse! Ja monta reseptiä odottaa testailua!… ja tämänkin postauksen pallerot on laitettava korvan taa!

    -Vilma

    • karitatykka

      Aurinkoista maanantaita Vilma!

      Ihanaa että eksyit tänne – kiitos!
      Tsemppiä ja iloa!

      P.S. Blogista löytyy myös kirjoituksia sokerittomuudesta… ❤️

      Iloa!
      Karita

  3. Marja

    Kun käytät resepteissäsi kookosmaitoa tai kermaa niin onko se ihan tölkki tavaraa? Kun katsonut esim alpro ym purkkeja niin eihän niissä ole juuri ollenkaa kookosta. Ja kun haluaisin esim tehdä tuorepuuro muuhun kuin maitoon niin mitä suosittelet käytettäväksi? Onko se kookostölkkimaito esim siihen liian tuhtia?

    • karitatykka

      Aurinkoa Marja!

      En käytä juuri koskaan kookosmaitojuomia vaan aina tölkissä tai tetrassa olevaa paksua kookosmaitoa ja aina luomuna. Sitä voi hyvin ohentaa vedellä esimerkiksi tuorepuuroihin tai chiavanukkaisiin.
      Jokainen tölkkituotekin on aina huikan omanlainen, kokeilemalla löytää oman suosikkinsa. Sanatmarian luomu tölkkikookosmaito on mielestäni hyvää ja käytän sitä useasti. Siinä kuitenkin rasva erottuu nesteestä viileässä. Saman merkit tetrassa myytävä tuote Thai kookosmaito on pakua, juoksevaa ja lisäaineetonta.

      Kokeilemalla löytää eri tuotteet erilaisiin resepteihin. JOs tuntuu liian tuhdista voi vettä aina lisätä. : )

      Iloa,
      Karita

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *