SUKLAA-PIPARKAKKUPÖTKÖ (gluteeniton)

Suklaa-piparkakkupötkö – tässä on ”makkarapötkö” minun makuuni. Siltä tämä nimittäin näyttää – suklaiselta salamipötköltä.

suklaa-piparkakkupötkö Karita Tykkä

Jouluun kuuluu ehdottomasti suklaa. Omalla kohdallani se tarkoittaa raakasuklaata – kaikissa eri muodoissa. Tänään jaan reseptin suklaa-piparkakkupötköön, josta on ihana nakerrella tai siivuttaa makupaloja aina kun on herkuttelun aika. Voit tehdä tämän käyttämällä voita, jolloin leikkaaminen on helpompaa. Mutta jos haluat valmista vegaanisen version voit käyttää kaakaovoita tai kaakaovoin ja kookosöljyn seosta. Ota huomioon, että kaakaovoita käyttämällä koostumus on todella kova ja tasaisten kiekkojen leikkaaminen miltei mahdotonta. Maku on ihana molemmin tavoin.

suklaa-piparkakkupötkö Karita Tykkä

Voit pyörittää valmiin suklaa-piparkakkupötkön vielä hienoksi jauhetussa koivusokerissa, niin se saa ihanan valkoisen hunnun ja on myös kauniimpi. Mukaan voi piparkakkujen lisäksi laittaa vaikka kuivattuja kirsikoita, aprikoosia tai jotakin muuta mieleistä. Tämä herkku on täyttä tavaraa – täynnä makua, runsautta ja siksi pieni määrä riittää pitkälle! Suklaa-piparkakkupötkö pursuilee joulun makuja – suklaata, kardemummaa, vaniljaa, kanelia ja muita piparkakun mausteita.

Kokeile ja nauti!
Karita

suklaa-piparkakkupötkö Karita Tykkä

SUKLAA-PIPARKAKKUPÖTKÖ (gluteeniton)

(kaksi pötköä)

50 g raakakaakaovoita TAI luomuvoita
100 g raakakaakaomassaa tai valmista raakasuklaata
Huom. jos käytät raakakaakaomassaa, lisää hienonnettua kookossokeria maun mukaan

1,5-2 dl pilkottuja taatelin paloja tai rusinoita
noin 70 g pekaanpähkinöitä – itse käytin tässä maustettuja pekaanipähkinöitä (sopivat ihanasti minkä tahansa jouluherkun kaveriksi tai karkiksi)
1/2 tl jauhettua Bourbon vaniljaa
Noin 70 g piparkakkuja

+ jos et käytä voita, lisää hyppysellinen suolaa
+ koristeluun tomuksi jauhettua koivusokeria jos haluat.

Sulata kaakaovoi tai luomuvoi vesihauteessa.
Sekoita joukkoon raakasuklaa, kunnes seos on tasaista.
Lisää hiukan rouhitut pähkinät ja taatelinpalat tai rusinat suklaaseoksen joukkoon.
Murenna piparkakut ja sekoita mukaan.
Jos massa on todella juoksevaa, anna jähmettyä hetki, jotta se on helpompi työstää.
Nosta seos leivinpaperille tai tuorekelmulle ja puristele/pyörittele/muotoile massasta sen avulla ohuehkot pötköt. (Tein tästä määrästä kaksi.) Tee pötköt tiiviiksi tuorekelmua käyttäen ja laita noin puoleksi tunniksi kylmään jähmettymään.
Pyöräytä pötkö halutessasi tomuksi hienonnetussa koivusokerissa ja nauti viipale kerrallaan.

kuvat: Emma Ronkainen
kuvauspaikka: Nougat showroom
korut: Pernille Corydon

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa.

LUUMUSUKLAAT– ITSETEHTY JOULUN HERKKUherkulliset suklaakonvehdit Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *