Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

STRESSITÖN ELÄMÄ

stressitön elämä

Stressitön elämä – onko se mahdollista tämän päivän maailmassa? Varmasti on, mutta suurin osa meistä kokee jonkin asteista stressiä, joka vaikuttaa negatiivisesti elämäämme. Syitä on yhtä monia kuin on ihmisiäkin, sillä se, mikä toiselle tuntuu ylivoimaisen stressaavalta, on toiselle vain ilmaa. Stressinsietokykymme vaihtelee, ja koska elämme erilaisissa olosuheissa ja tilanteissa, huolenaiheetkin ovat erilaisia.

On totta, että pieni määrä stressiä on hyvästä, sillä se aktivoi meidät toimimaan tehokkaammin, mutta kun stressi on pitkäkestoista muuttuu tilanne täysin. Saatamme stressata kiloista, ikääntymisestä, lapsista ja töistä, keskittyä niihin hullu lailla ja samalla tehdä itsellemme enemmän haittaa kuin hyötyä. On sitä mieltä, että jos esimerkiksi terveellisen ruoan nauttiminen aiheuttaa suurta stressiä, ei siitä ole loppujen lopuksi juurikaan hyötyä. Stressin vaikutukset miltei kumoavat ruoan hyvät ominaisuudet. Toki jos syö hyvin, kestää stressiäkin paremmin, mutta pointti oli se, että keskitymme usein pinnallisiin ”ongelmiimme” ja unohdamme kurkata se aiheuttajiin. Stresssi aiheuttaa monelaisisa oireita…

Being in control of your life and having realistic expectations about your day-to-day challenges are the keys to stress management, which is perhaps the most important ingredient to living a happy, healthy and rewarding life.

– Marilu Henner

Olemme psykofyysinen kokonaisuus, jossa mieli on yhtä tärkeä kuin keho. Molempien on oltava terveitä voidaksemme elää onnellista, tasapainoista ja tervettä elämää. Ei siis pikakikkoja tai oikotietä onneen, vaan kokonaisvaltaista kokemista ja elämistä. Viimeisen päälle timmistäkään kehosta ei ole minkäänlaista hyöytä, jos mieli on onneton ja stressaantunut. Stressi myös aiheuttaa muun muassa tulehdusreaktioita kehossa, madaltaa immuunipuolustustamme ja kuluttaa paristomme pikavauhdilla loppuun. Ei siis ole sama kuinka hoidamme myös mieltämme, rauhoitamme kehoamme ja käytämme aikaamme. Stressitön elämä on todellakin tavoittelemisen arvoista.

Meillä kaikilla on joskus stressaavia aikoja elämässämme – tiedän mistä puhun… Mutta tietoisuus siitä ja sen helpottaminen joillain itselle sopivalla tavalla on auttaa paljon – me kaikki ansaitsemme rauhan ja stressittömän mielen.

Stressitön elämä – mitä sinä voisit tehdä tänään helpottaaksesi mielesi taakkaa? Mitä mielesi tarvitsee eniten juri nyt? Itselläni helpottavia tekiöitä ovat muun muassa jokapäiväiset meditaatiot, liikunta, voimakivet, rakkaus, ravinto ja aika perheen kanssa. Silti olen ajoittain stressaantunut ja silloin pyrin keventämään taakkaa ja lisäämään mieltä rauhoittavia hetkiä elämääni.

Stressitöntä ja ihanaa elokuun alkua!

Karita

kuva: Kuvaamo Sirpa Ryyppö

 

Kiitos, että luit. Alta löytyy juttuja, joista saatat myös olla kiinostunut:

Vinkit meditoinnin aloittamiseen

Vinkkejä-meditoinnin-aloittelijalle

 Huippuhuulimeikit

LUONNONKOSMETIIKAN HUIPPUHUULIMEIKIT

Karvattomat sääret

Kauniit karvattomat sääret

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *