Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

Sitten kun…olen onnellinen

Useimmiten elämme mielessämme ja ajatuksissamme. Päässämme pyörii noin 60 000 ajatusta päivittäin. Saatamme elää menneyttä surren ja tulevaisuutta peläten tai tavoitellen. Ajatuksissa ”kuule” usein myös lauseita ”sitten kun… olen onnellinen” – olen itsekin ajatellut noin. Ikään kuin jokin puuttuva palanen toisi onnen. Ymmärrän, että joku esimerkiksi taloudellisessa ahdingossa toivoo, että saisi rahaa, jotta ahdistus väistyisi ja jotta  sitten voisi olla onnellinen, mutta useimmiten kuitenkin kysymys on siitä, että haluamme jatkuvasti lisää. Kun saavutamme jotakin, hamuamme jo jotakin enemmän. Emme näe sitä, mitä meillä jo on – enkä nyt puhu pelkästään materiasta, vaan myös saavutuksista, kehuista, ulkomuodosta jne. Sitten kun…olen onnellinen -asenne ajaa siihen, että elämä menee ohitse ja jää elämättä.

Olen ajan kanssa oppinut ajattelemaan toisin. Jos en voi olla onnellinen nyt, tässä kehossa, asemassa, taloudellisessa tai ammatillisessa tilanteessa, ei mikään ulkopuoleltakaan tuleva voi tehdä minua onnelliseksi. Se ei suinkaan tarkoita etten tavoittelisi jotakin, mutta syyt tavoittelun takana ovat toiset, eivätkä saavutukset määritä minua. Onnellisuus ei tule ulkoapäin, se löytyy aina sisältämme. Se, että pystyy tuntemaan ja tuntee onnellisuutta nyt, avaa mahdollisuudet kaikkeen.

If you try to lose weight by shaming, depriving and fearing yourself, you will end up shamed, deprived, and afraid. Kindness comes first. Always.

– Geneen Roth

 

 

 

“I’d spent years saving for a future that was never coming to protect myself from a past that had already happened.”
― Geneen Roth

Keskity siihen, mitä sinulla on, älä siihen mitä sinulta puuttuu. Tunne, miltä kiitollisuus tuntuu ja koe koko kehossasi miltä onnentunne fyysisesti tuntuu. Voit kirjoittaa kiitollisuuspäiväkirjaa vaika päivittäin, mutta jos et keskity tuntemaan kiitollisuutta, on se ainoastaan sanahelinää… Jokaiseen päivään voi lisätä lyhyitä, kymmenen sekuntin hetkiä, jolloin pysähtyy ja keskittyy tuntemaan kiitollisuutta. Lyhyistä hetkistä kertyy helposti minuutti tai kaksi päivittäistä henkistä harjoitusta, joka auttaa kohti onnellisempaa elämää ja toimii monella elämän saralla.

Sitten kun…olen onnellinen -elämä uuvuttaa. Sitä ohjaavat ajatukset, jotka kumpuavat egosta ja negatiivisesta itsepuhelusta. Voisiko noista ajatuksista pitää taukoja? Kyllä, voin ja haluan antaa itselleni päivittäin useita taukoja, olla läsnä ja aidosti kokea kaiken, missä olen ja mitä tunnen. En vain siirry paikasta toiseen ikäänkuin sivusta seuraajana omien ajatusteni kanssa, vaan todella tunnen, miltä kehossani tuntuu. En myöskään vain vastaanota informaatiota ja ärsykkeitä, vaan todella kuuntelen ja koen ihmisiä ja elämää. En tässä todellakaan koko ajan onnistu, mutta se, että kiinnitän asiaan huomiota, auttaa elämään tässä ja nyt tekee elämästä rikkaampaa ja onnellisempaa jokaiselle saralla. ”There in no way to happiness – happiness is the way”.

Iloa ja ihanaa viikkoa kaikille. Ota tällä viikolla päiviisi hetkiä, jolloin et mieti mitä sinulta puutuu, vaan keskityt siihen, mitä kaikkea sinulla jo on. Jatka, saatat paitsi yllättyä ihanista vaikutuksista, myös huomata olevasi onnellisempi.

Aurinkoa,
Karita

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista – selaile siis myös niitä!

Rakkauskirje…

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (11)

 1. Susa

  Kiitos Karita, hyvin kirjoitettu. Tämän kun moni muukin vain tajuaisi. Onnellisuus on loppuen lopuksi aika pieniä asioita 🙂

  1. karitatykka

   Kiitos, niin – elämä ja onni on tässä.

   <3 Karita

   1. karitatykka

    <3 Susa

    Iloa,
    Karita

   2. Mariam

    Kiitos, ei muuta. <3

    1. karitatykka

     <3 <3 <3

     Iloa,
     Karita

    Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *