Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

SITRUUNA-VADELMARAAKAKAKKU

Vadelmia! Niitä on ainakin täällä meillä saaristossa runsaasti juuri nyt. Siksi tämänpäiväinen Sitruuna-vadelmaraakakakku sopii valmistettavaksi juuri nyt. Raikasta, makeaa ja herkullista. Myös mustikat ja muut marjat sopivat kakkuun, oma suosikkini ovat kuitenkin herkulliset vadelmat, joita löytyy nyt villinä kotipihastammekin. Tämä kakku on yksi omista raakakakkusuosikeistani, sillä se on samaan aikaan täyteläinen, mutta raikas ja kesäinenkin, eikä siitä jää liian raskasta oloa. Sitruunan ja vedelman raikkaus tekevät kermaisesta kokonaisuudesta täydellisen!

sitruuna-vadelmaraakakakku

Tämä sitruuna-vadelmaraakakakku on ollut tarjolla myös esimerkiksi poikani syntymäpäiväjuhlissa, jossa se on myös saanut kehuja osakseen niin tavalllisten herkkujen kuin raakaherkkujen ystäviltäkin. Parasta tietysti on, että tarjottava sopii monille, sillä se on gluteeniton, viljaton, vegaaninen ja valmistuu ilman valkoista sokeria. Kakku pitää oikein hyvin muotonsa myös huoneenlämmössä, eikä siis sula heti kahvipöytään tarjottuna. Parhaimmillaan sitruuna-vadelmaraakakakku on kuitenkin mielestäni heti sulamisen jälkeen nautittuna. Pakastimessa se säilyy useamman kuukauden, joten voit leikata kakun myös paloiksi ja ottaa sulamaan pala kerrallaan tarpeen mukaan. : )

Tätä kakkua kannattaa kokeilla! Et tule katumaan… : )
Herkullisia hetkiä sitruuna-vadelmaraakakakun kera!

<3 Karita

sitruuna-vadelmaraakakakku

sitruuna-vadelmaraakakakku

Sitruuna-vadelmaraakakakku

Pohja
2 dl pähkinäsekoitusta (liota 4 h) TAI kookoshiutaleita
5–7 medjool-taatelia (kivet poistettuina) tai 10 pienempää liotettua taatelia
1 tl vaniljauutetta tai jauhettua vaniljaa (ei pakollinen)
ripaus laadukasta suolaa
(1–2 rkl vettä jos pähkinät eivät ole liotettuja)

Täyte
3 dl kookoskermaa (paksu ja rasvainen osa kookoskermapurkista)
2 dl cashewpähkinöitä (liota 1-2 h)
½ tl raastettua luomusitruunankuorta
4 rkl sitruunan mehua
3 rkl hunajaa tai mieleistäsi muuta makeuttajaa makusi mukaan
2–3 rkl psylliumkuitujauhetta
1­–1,5 dl kotimaisia tuoreita tai pakastettuja vadelmia

Huuhtele ja valuta pähkinät hyvin.
Laita pähkinäsekoitus, mausteet ja pilkotut medjool-taatelit monitoimikoneeseen ja prosessoi kunnes massa alkaa tarttua yhteen. Jos et ole liottanut pähkinöitä, lisää ½–1 rkl vettä. Älä prosessoi pohjan taikinaa liikaa, vaan jätä siihen tekstuuria!
Ota sivuun noin 1/2–1 dl pohjan taikinasta ja painele loput irtopohjaisen vuoan pohjalle. Voit halutessasi myö vuorata vuoan pohjanleivinpaperilla tai ripotella pohjalle kookoshiutaleita, jotta pohja ei tartu vuoan pohjaan kiinni. Itse käytin Lekuen, halkaisijaltaan 15 cm vuokaa, jossa on korkeat silikoniset reunat ja keraaminen pohja.
Siirrä vuoka sivuun ja tee täyte.

Laita kaikki täytteen raaka-aineet, vadelmia ja psylliumia lukuun ottamatta tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja prosessoi kunnes massa on täysin sileää.
Lisää sitten kuitu ja sekoita vielä hetki.
Kaada vuokaan pohjan päälle ja painele vadelmia myös kakun sisälle. Ripottele kakun päälle vielä vadelmia sekä murustele pohjan taikinaa ja siirrä pakastimeen kunnes kakku on jähmettynyt.

P.S. Kakun koristelu vadelmat voi laittaa myös juuri ennen tarjoilua.
Annoin kakun olla pakastimessa yön ja aamuna otin jäisen kakun ympäriltä vuoan pois ja laitoin jääkaappiin sulamaan. Täydellistä.

Nauti!

Saatat tykätä myös näistä resepteistä:

Mansikka-chia-vanukas

MANSIKKA CHIA-VANUKAS

Herkullinen marjapiiras

Kesän paras marjapiiras

Suklaapallerot (raw)

suussa sulavat suklaapallerot

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

kiitos

Kommentit (18)

  1. Heidi

    Hei, minkä kokoiseen vuokaan olet kakun tehnyt? Mietin että tekisin tupla-annoksen (koska ei kahta vuokaa), mulla irtopohjavuoka on 26cm… Vai riittäisikö yksi annos?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *