SISÄINEN RAUHA

Sisäinen rauha – tila jota rakastan…

sisainen rauha

 

Sisäinen rauha on tila, jossa rakastan olla. En valitettavasti ole siinä tilassa aina, mutta pyrin palaamaan siihen useita kertoja päivässä. Mielen tila ja rauha sisälläni ovat minulle tärkeitä ja siksi harjoitan meditaatiota joka päivä ja otan hetkiä, ns. ”taukoja ajattelusta” kaksi tai useampia kertoja päivittäin… Olen huomannut, että rauhallinen mieli on luovempi, hyväksyvämpi, rakastavampi, tehokkaampi ja joustavampi – se myös adaptoituu tilanteisiin, eikä hangoittele vastaan, mikä tekee elämästä nautinollisempaa.

Saan tehdä paljon kaikenlaista ja moni kyseleekin neuvoja ajanhalintaan ja siihen kuinka saada työt, harrastukset, ruoanlaitto, ystävät, kotityöt, jne mahtumaan kalenteriin ilman stressiä ja mahdotonta ahdistusta. Olen itsekin sortunut sanomaan useita kertoja ettei minulla ole aikaa johonkin, ja jos sanon niin, on se minulle totta. Totuus kuitenkin on, että meillä kaikilla on saman verran aikaa, mutta se, mitä teemme ajallamme, määrittelee tuntuuko elämä kärsimykseltä vai vapaudelta. Vapaus onkin yksi asia josta itse elän – vapaus itse määritellä ja rakentaa oma elä, sen rakenne, rutiinit, fiilis, osittaisn myös aikataulut jne…

Olen kehoittanut monia asiakkaitani kokeilemaan meditointia, rentoutusharjoitteita, liikemeditaatiota, hiljaisuutta ja muita tapoja antaa mielelle ansaittuja taukoja. Melko usein vastaus on: ”En millään ehdi, ei minulla ole aikaa siihen…” Niin, noin minäkin aikoinaan ajattelin…
Dalai lama on sanonut: ”Jos sinulla ei ole kymmentä minuuttia aikaa päivittäiseen meditointiin, sinun tulisi todellisuudessa meditoida tunti päivässä.” Olen samaa mieltä, mutta ymmärrän myös että ajatus tunnin meditoimisesta on absurdi kiireisessä maailmassamme. Mutta tekisikö se hyvää juuri kun kiire ja stressi ovat suurimmillaan – kyllä. Mieltä ei kannata kuormittaa mahdottomalta tuntuvilla ajatuksilla, vaan paloitella asiat pienemmiksi. Tässä tapauksessa päättää aloittaa meditointi ja meditoida minuutti päivittäin. Ensin kerran päivässä ja sitten kaksi. Minuutti alkaa hiljalleen venyä pidemmäksi ja siitä eteenpäin rakentumaan sinulle sopivaksi rutiiniksi. Kestoa tärkeämpää onkin ehkä juuri sännöllisyys – se, että istumme itsemme kanssa päivittäin.

 

 

”The greater level of calmnes of your mind, the greater our peace of mind,
the greater our ability to enjoy a happy and joyful life.”

– Dalai Lama

 

”Calmness is the graseful form of the confidence.”
– Marie Von Ebner-Eschenbach

 

 

Sisäinen rauha on sinussa – on meissä kaikisssa. Kutsun sinua ja annan sinulle luvan tulla esiin elämäsi verhojen takaa. Olemaan rohkeasti se aito ja paljas sinä, joka olet ilman odotuksia, sääntöjä, vaatimuksia, opittuja maneereja tai toimintamalleja. Se sinä, joka on sisälläsi – on ollut syntymästä saakka. Se, jota hyssyteltiin kun lapsen huusit tai jota komennettiin käyttäytymään ”nätisti” julkisilla paikoilla. Se, joka sai rangaistuksen kun olit aidosti osoittanut vain tuntemuksiasi ja turhautumistasi. Se, joka on jättänyt taakseen toisten rakkauden ja hyväksynnän hakemisen toisten toiveiden mukaan toimien. Se, joka on vapaa särkyneen sydämen tuskista, lukuisista loukkauksista, laiminlyönneistä, väkivallasta, peloista ja nöyryytyksistä. Se, joka on herkkä kuin iho, avoin kuin vastasyntynyt lapsi, vapaa kuin tuuli, villi ja elävä kuin tuli. Juuri se, jonka tunsit juuri, ja joka heräsi kun luit sanojani…

Se, joku löytyy kun istut itsesi kanssa – olet aidosti läsnä itsellesi ja kuuntelet. Rohkaisen sinua rakas ystävä, ota hetki itsellesi, nauti hiljaisuudesta tai mielesi vapaasta tilasta ja tunne se, joka sisälläsi on. Hän on taianomainen, arvokas ja hän ansaitsee tulle kuulluksi.

 

Valoa ja rauhaa juuri sinulle,
Karita

 

kuva: Emma Ronkainen

 

Lisää herkullisia reseptejä, kauneutta ja terveyttä löydät alla olevista postauksista.

Vege pad thai

vege pad thai-salaatti

 Gluteeniton suklaakakku

Terveellisempi tuplasuklaakakku, joka valmistuu ilman gluteenia, maitoa, pähkinöitä ja valkoista sokeria

Uunilohi + bataatit ja lehtikaali

uunilohi

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

Kiitos

Kommentit (15)
 1. Hei Karita,

  Olen jäänyt koukkuun blogiisi ja etenkin insta-tarinoihisi 🙂 Ne huokuvat seestisyyttä ja rauhaa, ja saan niistä hyvää oloa ja rauhoittavia hetkiä myös omiin kiireisiin päiviini. Olen jopa innostunut avantouinnista sinun myötäsi, harrastus jota en uskonut olevani koskaan kykenevä aloittamaan! Kiitos siis sinulle 🙂

  Sattuisitko tietämään jotain hyvää kosmentologia Oulun alueella jota suositella? Haluaisin kiperästi löytää osaavan paikan, jossa ruveta käymään säännöllisesti. Lisäksi kaipaisin vinkkiä hyvään kollageeni-valmisteeseen jota voisi nauttia päivittäin?

  Kiitos vielä ihanasta blogistasi ja insta-tilistäsi, seurailen sinua jatkossakin! 🙂 Ihanaa päivää sinulle!

  1. karitatykka
   5.2.2018, 18:31

   Hei Jenni,

   Kiva kuulla, kiitos että seuraat. <3
   Valitse Esse-hoitola Oulusta! Et voi mennä pieleen… : )

   Hiukan puolueellisena suosittelen meidä Skin Collageenia, joka on markkinoiden laadukkain ja tehokain kollageenipeptidivalmiste. Ei mitään lisättyä ja aivan uniikki laatu! Voit kurkata lisää täältä:

   http://superlemon.fi/skin-collagen-70-g.html

   Itse otan sitä joka aamu tyhjään vatsaa ja veteen sekoitettuna. Odotan sen jälkeen 15 min enne kuin nautin muuta, sillloin se toimii tehokkaimmillaan, eikä tarvitse ruoansulatusta vaan imeytyy suoraan verenkierron kautta verenkiertoon ja fibroblasteihin stimuloimaan ihon kollageenin tuotantoa. Toimi!

   Iloa ja ihanaa viikkoa!
   Karita

   1. Skin collagen tilattu ja kasvohoito esse-hoitolaan varattu! Kiitos paljon vinkeistä! :*

    1. karitatykka
     8.2.2018, 19:57

     Ihanaa!
     Nauti!!

     Iloa ja kaunista oloa,
     Karita

 2. Aurinkoa sinulle!

  Ihana kirjoitus 🙂 Uskoisin, että jokainen meistä tarvitsee pysähtymistä arjessa. Se antaa voimaa ja varmuutta kohdata erilaisia arjen asioita.

  Ihanaa viikkoa !

  1. karitatykka
   5.2.2018, 18:32

   <3 !

   Kiitos samoin!
   K

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *