Sinkkupäivä – rakasta itseäsi

Sinkkupäivä – rakasta itseäsi tänäänkin.

sinkkupaiva rakasta itseäsi Karita Tykkä

Kiinasta lähtöisin oleva sinkkupäivä on päivä, jolloin sinkut hemmottelevat itseään lahjoilla ja juhlistavat sinkkuuttaan. Päivästä voi olla montaa mieltä, mutta turhan usein etsimme ulkopuoleltamme jotakin, joka eheyttää meidät, antaa jotakin meiltä puuttuvaa ja rakastaa. Kaiken keskellä sen tärkeimmän unohtaen – itsemme. Rakkaus itseään kohtaan auttaa saavuttamaan asiat, joista unelmoi ja näkemään ympärillä olevat rakkaudesta käsin – kauniina ja kirkkaina, ilman kateutta tai katkeruutta. Rakastaessamme itseämme voimme päästää irti ihmissuhteista, jotka eivät palvele meitä enää ja vahvistamaan niitä, jotka ovat meille merkityksellisiä.

sinkkupaiva rakasta itseäsi Karita Tykkä

Hyväksyessäme ja rakastaessamme itseämme annamme itsellemme sen, mitä kaipaamme ja voimme elää, kuten meille on parhaaksi, riippumatta ulkopuolelta tulevista paineista, käskyistä ja kaavoista. Ja vaikka kaipaamme tulla rakastetuksi ja haluamme antaa rakkautta, on tärkeintä ensin itse rakastaa itseään, sen jälkeen voit antaa toisille. Tyhjästä on paha ammentaa, mutta täydestä sydämestä rakkaus ei lopu koskaan. Voimme tuntea olomme rakastetuksi, mutta ainoastaan rakkaus itseä kohtaan on se, joka ohjaa toimintaamme suurella sydäntietoisuudella. Kukaan ulkopuoleltamme ei voi sitä puolestamme täyttää, se tulee antaa itse itselleen.

sinkkupaiva rakasta itseäsi Karita Tykkä

Louise L. Hay oli suuremmoinen nainen. Hän oli puhuja, kirjailija ja inspiroiva erilaisten tekniikoiden, affirmaatioiden ja positiivisten ajatusten luoja, joka inspiroi elämänsä aikana miljoonia ihmisiä ja tekee sitä edelleen. Hän on jakanut lukuisia ajatuksia joiden avulla voimme oppia rakastamaan itseämme. Haluan jakaa niitä omilla oivalluksillani maustettuna myös teille.

Älä arvostele – turha kriittisyys ei paranna tilannetta. Älä myöskään anna toisten arvostella itseäsi. Hyväksy itsesi juuri sellaisena kuin olet – kaikkien itsessäsi rakastamiesi, mutta myös niiden puolien, jotka saavat sinut tuntemaan negatiivisia tunteita. Me kaikki muutumme ja haratessamme vastaan ja haukkuessamme ja kritisoidessamme itseämme ovat muutokset usein negatiivisia. Hyväksyessämme itsemme, ovat muutokset puolestaan positiivisia.

Anteeksi itsellesi ja päästä irti menneestä. Mennyt on mennyttä – teit parhaan mahdollisen päätöksen sillä tietoisuudella ja ymmärryksellä, joka sinulle silloin oli. Et voi palata takaisin, eikä energiaa kannata hukata menneeseen. Opit, oivalsit ja ymmärsit, ja sen vuoksi teet nyt viisaampia päätöksiä ja olet vahvempi.

Pyri elämään vapaana pelosta. Mieltä ei kannata täyttää uhkakuvilla, eikä itseään terrorisoida ajatuksilla. Mielikuvitus on juuri sitä – kuvitettu mieli. Täytä ajatuksesi pelkojen sijaan nautinnolla, kiitollisuudella ja ilolla. Voit aina valita mihin keskität ajatuksesi ja tunteesi!

Ole hellä, kiltti ja kärsivällinen itsellesi. Ole lempeästi läsnä, kun opettelet uusia ajattelutapoja. Kohtele itseäsi kuin jotakin todella rakastat – hoida, helli, hemmottele, pussaa, kuuntele, ymmärrä, lohduta ja ole läsnä.

Jätä viha. Rakasta itseäsi siitä, että sinulla on erilaiaisia tunteita ja ajatuksia, mutta vaihda vihapuhe lempeän määrätietoisesti toisenlaiseksi – sana ja ajatus kerrallaan.

Sinkkupäivä – rakasta itseäsi

Itsensä tuomitseminen, vähättely ja arvostelu nakertavat meitä pala palalta, lopulta hajottaen sisäisen hengen. Itsensä kehuminen, kunnioittaminen, arvostaminen ja kannustus puolestaan rakentavat. Huomioi ja kerro itsellesi, kuinka hyvin pärjäät arjessasi ja anna itsellesi kiitosta kaikesta siitä arvokkaasta, jota päivittäin teet itsellesi ja toisille.

Etsi tapoja, jotka tukevat matkaasi. Pyydä tarvittaessa apua ja ota apu vastaan. Avun pyytäminen ei ole merkki heikkoudesta, päinvastoin kysyy vahvuutta ja rohkeutta pyytää apua kun sitä kaipaa.

Hyväksy ja rakasta myös sitä, mistä et pidä itsessäsi tai mitä häpeät. Tunnista, että olet tehnyt asioita ja muodostanut tapoja tyydyttääksesi jonkin tarpeen tai tukahduttaaksesi jonkin tunteen. Jos haluat, voit löytää uusia, positiivisia tapoja, jotka vievät sinua eteenpäin ja vapauttavat vanhoista malleista, joita ei kannata vihata, mutta joista kannattaa vapautua.

Rakasta itseäsi nyt. Lopeta rakkauden etsiminen tai että olet tavoitepainossasi, unelmasuhteessasi, perheellinen, koulutettu tai saavuttanut jotakin, jonka jälkeen luulet voivasi rakastaa itseäsi. Älä odota, vaan aloita nyt askel ja ajatus kerrallaan – ehkä hitaasti, muta varmasti.

Pidä hauskaa ja nauti! Muistele asioita, joista nautit lapsena ja tuo niitä lisää elämääsi. Etsi tapoja tehdä kaikesta tekemisestä mukavampaa ja hauskempaa – naura, hymyile ja iloitse, ja maailmankaikkeus iloitsee kanssasi!

sinkkupaiva rakasta itseäsi Karita Tykkä

YouTube -kanavaltani löytyy 10 minuutin versio, jossa ohjaan sinut itsensi äärelle ja kohti itsensä hyväksymistä ja rakastamista. Se on loistava meditatiivinen, vapauttava ja eheyttävä harjoitus. Löydät sen tästä linkistä: https://youtu.be/eui_vwH7Ml4

HYVÄKSYN JA RAKASTAN ITSEÄNI -HARJOITUS

Sinkku tai parisuhteessa – olet ansainnut rakkauden. Olet arvokas ja riität – tärkeintä on ensin riittää itselleen, sen jälkeen voi riittää myös toisille.

<3 Karita

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa.

TAUKO ARVOSTELUSTA TEKEE IHMEITÄ!

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (5)
 1. Kiitos tästä kauniista ja tärkeästä kirjoituksesta <3

  1. <3 ole hyvä, kiitos kun otit vastaan.

   Iloa,
   Karita

 2. Hei Karita. Mikä on koulutustasosi? Millaisia koulutuksia olet käynyt lukion jälkeen?

  1. Hei Jenna,
   Tasosta en tiedä, mutta lukion jälkeen olen kouluttautunut Life Coachiksi, holistiseksi hyvinvointivalmentajaksi Institute for integrative nutrition -koulussa ja sen jälkeen kouluttautunut positiivisen psykologian tiedeteen harjoittajaksi. Erilaisilla täsmäluentoja, valmennuksia ja kursseja käyn myös jatkuvasti ja luen aktiivisesti. Niistä siten pyrin muodostamaan omaa ymmärrystäni asioista.

   Iloa!
   Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *