Säteilevä iho ja probioottinen ihonhoito

Säteilevä iho ja probioottinen ihonhoito

 

Kaupallinen yhteistyö The Natural Goods Company

Iho kertoo kaiken. Sitä voi yrittää peittää tai operoida, mutta siltikin se paljastaa meistä paljon – elintapamme, ravitsemuksemme ja usein myös elämäntilanteemme. Haemme usein uusinta uutuutta, meikkituotetta joka tekisi ihmeitä. Mielestäni on kuitenkin tärkeää ensin hoitaa pohja kuntoon ja tehdä ehostus vasta sen jälkeen. Tällä matkalla olen itse ollut tovin. Olen ollut kiinnostunut suoliston hyvinvoinnista kokonaisvaltaiseen terveyteen, mutta nyt myös ymmärtänyt iholla olevan mikrobitasapainon tärkeyden. Säteilevä iho ja Probioottinen ihonhoito kulkevat käsi kädessä. Ihon optimaalinen terveys on riippuvainen miljoonista ihossasi, ja sen pinnalla, elävistä mikrobeista.

 

Säteilevä iho ja probioottinen ihonhoito

Säteilevä iho ja probioottinen ihonhoito

 

Olemme jokainen ihania, mutta melko monimutkaisia ekosysteemejä – tasapainoinen yhdistelmä mikrobeita ja soluja. Harva tulee ajatelleksi, että me ihmiset olemme enemmän bakteereja kuin soluja – jokaista ihmissolua kohti meissä elää vähintään 10 elintärkeää mikrobia, jotka vaikuttavat vahvasti hyvinvointiisi ja ihoosi. Tuotteilla voi auttaa ihoa säilyttämään optimaalisen mikrobitasapainon ja hidastamaan ikääntymisprosesseja. Tavoitteena on luoda iholle ympäristö, joka suosii hyödyllisten mikrobien kasvua, jotta ne pystyvät taisteleemaan ikääntymistä aiheuttavia mikrobeja vastaan. Ihonhoitorutiiniin voidaan siis tuoda sekä pre- että probiootteja ja niiden avulla muuttaa ihon mikrobikantaa. Probioottinen ihonhoito tuo takaisin säteilevän ja terveen ihon.

 

Säteilevä iho ja probioottinen ihonhoito

Säteilevä iho ja probioottinen ihonhoito

 

Kaiken A ja O on tietysti kokonaisuus. Sillä vaikka kuinka käyttäisit pro- ja prebioottisia tuotteita ja kävisit hoidoissa, mutta samaan aikaan käyttäisit vahvoja puhdistustuotteita tai synteettisiä kemikaaleja sisältäviä tuotteita, saatat helposti tuhota herkän ekosysteemin. Se olikin aluksi itselleni vaikeaa, uutuustuotteiden tulviessa joka puolelta. Pidin kuitenkin malttini ja viiden kerran hoitojakso teki tehtävänsä – ihoni oli muuttunut. Aloittaessamme, ihoni oli perus ok, voiteet eivät tahtoneet imeytyä kunnolla ja ihon väri oli jotenkin tunkkainen. Pääsin tutustumaan Natural Goods Companyn uuteen hoitolaan ja Minnan super taitaviin käsiin. Hoidoissa pyrittiin aktivoimaan ihon aineenvaihdunta ja nestekierto sekä kosteuden imeyttäminen. Kuorintaan käytettiiin Esse Microderm -savikuorintaa ja Esse -entsyymikuorintaa. Minna yhdisti hoitokertoihin myös taivaallista lymfahierontaa, ja viimeisellä kerralla kasvoni saivat myös meridiaanihieronnan, jolla tasapainotettiin ihoni toimintoja. Ihanaa!

 

Säteilevä iho ja probioottinen ihonhoito

 

Probiootit ovat mielestäni tämän päivän kuumin juttu ihonhoidossa ja ovat sitä varmasti myös tulevaisuudessa. Ymmärrys kasvaa kaiken aikaa ja tarjonta lisääntyy. Trevor Steyn luoma Esse-ihonhoitosarja on kuitenkin probioottisen ihonhoidon johtava edelläkävijä. Tuoteprosessi on haastava ja vaatii suurta kokonaisvaltaista käsitystä niin mikrobiomista, valmistusmenetelmistä, mikrobeista kuin raaka-aineiden yhdistelemisestäkin. Olen kerran tavannut Essen perustajan, Trevorin ja hänen luentonsa kuultuani olin myyty – valtava määrä tietoa, ymmärrystä ja intohimoa. Hän muun muassa nosti esiin meidän vieraantumisen luonnosta ja sen vaikutuksesta terveyteemme ja ihoomme. Lähellä luontoa elävät ihmiset omaavat erilaisen bakteerikannan ja sitä myötä monet yleiset iho-ongelmat ovat heille tuntemattomia.

 

Säteilevä iho ja probioottinen ihonhoito

Säteilevä iho ja probioottinen ihonhoito

 

Ihoni joustavuus, väri ja kosteuspitoisuus ovat parantuneet. Se ottaa nyt vastaan paremmin aineita ja sitoo paremmin kosteutta. 
Kun ihon kosteuspitoisuus paranee, ihon aineenvaihdunta paranee ja sisäiset tukkeumat tulevat ihon pintaan. Tämä puhdistusreaktio voi joskus ilmentyä pieninä näppylöinä – älä siis säikähdä sitä vaan jatka. Tällä hetkellä käytössäni on  Sensitive cleaser ja Gel cleaser, kaksivaiheinen puhdistus, joka tuntuu todella hyvältä. Lopuksi suihkaisen iholle Toner Plus -kasvovettä. Sen jälkeen on seerumin vuoro. Seerumina olen käyttänyt Probiotic Serumia, johon olen rakastunut ja tällä hetkellä käytössä on Sensitive Serum. Sen päälle sitten riippuen ihostani Sensitive Hydro Moisturiser ja  Omega Deep Moisturiser. Ihoni on hektisen arjen keskellä kovilla, Essen tuotteet ja probioottinen ihonhoito ovat sen pelastus ja säteilevän ihon salaisuus.

 

HUOM!

Haluan, että edes joku teistä pääsee kokemaan Esse-kokemuksen ja siksi arvon yhden personoidun kasvohoidon Helsingin Töölössä sijaitsevaan ihanaan Esse-hoitolaan. Siihen osallistut jakamalla jutun somessa ja kertomalla komentteihin, mitä sinä kaipaat eniten ihollesi ja millainen olisi unelmaihosi.

 

Iloa ja kaunista oloa!

Karita

 

 

Kommentit (116)
 1. Oi, ihana arvonta!
  Mulla on kuiva iho ja talven kylmyys nyt vielä pahentanut ihon kuivuutta entisestään, ja sitä myötä iho alkanut puskemaan vielä finnejäkin. Hoito tulisi tarpeeseen! Siirryin viime syksynä käyttämään ihonhoidossa luonnonkosmetiikkaa, ja olen siihen ihan hurahtanut! Esseä en ole vielä kokeillut, mutta haluaisin kyllä. Haaveilen kuulaasta ja ei-punoittavasta ihosta, ehkä tästä löytyisi apu 🙂
  Mukavaa talven jatkoa!

  1. karitatykka
   10.2.2017, 09:08

   <3 Olisin kiitollinen jos jakaisit jutun myös somessa.

   Iloa ja valoa!
   karita <3

 2. Kaipaan ehdottomasti eniten kosteutusta! Koko ikäni olen kärsinyt kuivasta, jopa atooppisesta ihosta ja voiteita poikineen on kulunut vuosien varrella… Unelma-ihoni olisikin luonnollisen pehmeä ja hehkuva

  1. karitatykka
   10.2.2017, 09:11

   Ymmärrän – niin minäkin. Kosketuksen voima on valatava… <3
   Jutun saa jakaa mieluusti myös somessa – kiitos.

   Iloa ja kaunista oloa!
   Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *