Ruoansulatuksen voimajuoma, joka todella toimii

Kaupallinen yhteistyö: Rajamäen

Ruoansulatuksen voimajuoma, joka todella toimii ja josta on moneksi

ruoansulatuksen voimajuoma Karita Tykkä

 

Olemme kaikki varmasti kuulleet, että terveys asustaa vatsassa. Vatsan tai suoliston hyvinvointi näkyy niin monella tavalla – ihossa, mielialassa, ravinteiden imeytymisessä ja sitä kautta kokonaisvaltaisessa terveydentilassa ja vastustuskyvyssä.  Eli voisi sanoa, että suolisto sanelee aika lailla sen, millainen energiataso, terveys ja mieliala meillä on – ei siis ole sama, miten ruokansa nauttii, mitä nauttii ja millaiset elämäntavat ja rytmi elämässämme on. Huomoi, että myös ajatukset vaikuttavat kokonaisuuteen – viesti kulkee suolistosta aivoihin ja aivoista suolistoon, eli negatiiviset ajatukset vahingoittavat suoliston hyvää mikrobiomia ja vastavuoroisesti myös epätasapainossa oleva mikrobiomi saa mielialan laskemaan.

 

 

ruoansulatuksen voimajuoma Karita Tykkä

ruoansulatuksen voimajuoma Karita Tykkä

 

 

Hoidan suolistoani monin tavoin – muun muassa tukemalla ruoansulatusta rauhoittumalla ruoan äärelle, poistamalla kaikki digilaitteet ruokailun ajaksi, nauttimalla ruoastani kiireettömästi, välttämällä liiallista nesteen nauttimista ruoan kanssa ja antamalla keholle puhdasta ruokaa sekä riittävästi aikaa ruoansulatukseen aterioiden välillä. Tänään keskityn yhteen tuotteeseen, joka on auttanut ruokaani sulamaan paremmin, pitämään verensokerin tasaisempana ja suoliston tyytyväisenä. Kyseessä on pastöroimaton omenaviinietikka, joka on oikea ruoansulatuksen voimajuoma, joka todella toimii. Sillä fermentoidut ruoat tuovat suolistoon bakteereita, jotka voivat parantaa suoliston terveyttä helposti ja maukkaasti. Suolen anti-inflammatorisista ominaisuuksista on tehty vain vähän tutkimusta, mutta Rajamäen pastöroimaton omenaviinietikka sisältää bakteerien lisäksi myös polyfenolia ja vitamiineja, jotka ovat voimakkaita antioksidantteja suojaten soluja vaurioilta ja sitä kautta toimien myös suoliston terveyden parantamisessa. Suolisto kehrää kun ruoka sulaa hyvin ja myös siitä syystä omenaviinietikkaa kannattaa kokeilla ruoansulatuksen apuna.

 

 

ruoansulatuksen voimajuoma Karita Tykkä

 

 

Ruoansulatuksen voimajuoma, joka todella toimii – mutta miten?

 

Omenaviinietikka saattaa auttaa pitämään verensokerin kurissa tärkkelyspitoisen aterian yhteydessä, sillä se laskee veren glukoosipitoisuutta. Se auttaa myös pilkkomaan proteiineja. Lisäksi länsimainen ruokavalio on kehoa happamoittava, joka puolestaan vaikuttaa terveyteen, aineenvaihduntaan, vastustuskykyyn ja jopa aivojen hyvinvointiin. Omenaviinietikalla voi vaikuttaa elimistön happo-emästasapainoon ja sitä kautta hoitaa terveyttä. Itse nautin omenaviinietikkajuoman noin 20 minuutti ennen ruokailua varmistaakseni tehokkaan ruoansulatuksen ja raskaamman ruoan kanssa saatan nauttia myös entsyymivalmisteen. Omenaviinietikkaa voi käyttää hyvin myös maustamiseen, marinointiin, salaatinkastikkeisiin ja ruoan valmistukseen. Lisäksi siitä voi tehdä esimerkiksi luonnollisen lääkkeen flunssan karkoittamiseen – sekoittamalla pastöroimatonta omenaviinietikkaa, hunajaa ja raastettua inkivääriä.

 

ruoansulatuksen voimajuoma Karita Tykkä

ruoansulatuksen voimajuoma Karita Tykkä

 

 

Ilokseni päivittäinen ruoansulatuksen voimajuoma on saanut piristystä kahdesta uudesta kotimaisesta Rajamäen omenaviinietikastalämmin kaneli ja virkistävä inkivääri-kurkuma, jotka maustamattoman omenaviinietikan lailla valmistetaan Heinävedellä. Etenkin inkivääri-kurkuma hupeni yllättävänkin nopeasti jääkaapistamme. Molempien maustettujen omenaviinietikoiden kanssa toimii tippa mieleistä makeuttajaa – esimerkiksi vettä, 2 tl lämmin kaneli omenaviinietikkaa ja muutama tippa steviaa, nam! Lisäksi on aina ilo tukea kotimaista tuotetta, jonka kaikki raaka-aineet eivät luonnollisestikaan ole kotimaisia (kurkuma, inkivääri ja kaneli), mutta joiden tuotanto ja pakkaus ovat Suomessa valmistettuja. Rajamäen tuoteperheen tarina on alkanut jo 125 vuotta sitten pienestä hiivatehtaasta ja kehittynyt sekä laajentunut matkan varrella ollen tällä hetkellä suomen suurin etikan valmistaja. Miksi ostaisin ulkomaista kun voin jaloillani äänestää kotimaisuuden puolesta?

 

 

ruoansulatuksen voimajuoma Karita Tykkä

 

 

Ruoansulatuksen voimajuoma ja muutama

vinkki muuhun käyttöön

 

Salaatinkastikkeessa – esimerkiksi tällainen yksinkertainen kastike: 1 osa omenaviinietikkaa, 1 osa öljyä, pippuria, tilliä ja vähän hunajaa (tai muuta makeuttajaa) ja suolaa maun mukaan.
Lukuisissa ruokaresepteissä – katso muutama ihanuus täältä .
Itse en ole pikkelöinyt kasviksia, mutta omenaviinietikka sopii hyvin myös siihen. Tässä reseptejä siihen.
Kodissa – esimerkiksi leikkuulaudan hajujen ja makujen poistamiseen, pyykinpesukoneen puhdistamiseen ja kodin pintojen puhdistamiseen. P.S. Käytä laimennettuna ja tarkista, että pinta kestää etikan happamuuden.
Ruoansulatuksen aktivointiin – 1 – 2 tl + iso lasi vettä sekaisin ja nautitaan noin 20 min ennen ruokailua. Tai aamujuomana  1 – 2 tl reiluun lasilliseen vettä saa aamun alkamaan ihanasti, suolisto kiittää ja myös verensokeri saattaa pysyä paremmin kurissa.
Flunssan karkoittamiseen – flunssa-shotti syntyy sekoittamalla Rajamäen pastöroimatonta omenaviinietikkaa, hunajaa ja raastettua tai mehustettua inkivääriä. Parhaimmassa tapauksessa hunaja olisi vielä lääkinnällistä Manuka-hunajaa – voin kertoa, että pöpöt saavat taatusti tällä juomalla kyytiä!
Detox-kylpy – itselläni ei ole tavallista kylpyammetta, joten en voi tätä koko keholle tehdä, mutta jalkakylpynä on oikein hyvä. 1/2 dl omenaviinietikkaa, muutama tippa eteeristä piparminttuöljyä ja vadillinen vettä – etenkin vahvasti hikoileb´ville jaloille tämä on must. Jos kotoa löytyy kylpyamme, voi saman tehdä koko vartalolle, laittaa kynttilät palamaan ja valita vaikka laventeliöljyn rentouttamaan kehoa ja mieltä. : )

 

 

ruoansulatuksen voimajuoma Karita Tykkä

 

 

Muistathan kuitenkin että omenaviinietikka on ankara hammaskiilteelle, etenkin vahvana, joten nauti juoma pillillä tai ainakin huuhdo suu vedellä ennen nauttimista. Hampaat kannattaa myös pestä ennen etikkajuoman nauttimista, ei sen jälkeen.

 

Kuuluuko omenaviinietikka sinun rutiineihisi? Olisi kiva kuulla miten sitä käytät ja mitä olet huomannut sen vaikutuksista? Kun mahdollisimman moni jakaa kokemuksiaan tänne kommentteihin, saadaan kaikki lisää hyvää infoa ja ideoita päivittäiseen elämään –tuetaan näin toinen toisiamme!

 

Aikamoinen lumipyry ja viima saattaa koetella myös vastutuskykyä – olisiko siis syytä napata omenaviinietikka mukaan päivittäiseksi tavaksi? Minä ainakin jatkan valitsemallani tiellä ja voin suositella. : )

 

 

Iloa ja energistä viikkoa,
Karita

 

 

 

 

 

kuva: Emma Ronkainen
kuvauspaikka ja astiat: Nougat
kuvauspaita: M.Gummerus

 

 

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

Paahdettu kukkakaali parmesaanilla
(ketogeeninen resepti)

paahdettua kukkakaalia parmesaanilla Karita Tykkkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

 

 

 

 

 

 

Kommentit (16)
 1. Ihania uusia vinkkejä taas omenaviinietikasta Juon aamujuomana ennen syömistä juomasekoituksen jossa omenaviinietikka, sitruunan mehua, kaneli ja inkivääri sekä lämmin vesi. On aivan eri olo vatsassa kun tällä aloittaa päivän ja en tiedä johtuuko tästä mutta närästyskään ei ole niin paljoa enää vaivannut. Suosittelen kyllä kaikkia kokeilemaan

  1. karitatykka
   30.1.2019, 17:42

   Ihanaa – loistava resepti!

   Kaunis kiitos kun jaoit omasi – kokeilen!
   Iloa,
   Karita

 2. Mitä entsyymivalmistetta käytät Karita?

  1. karitatykka
   30.1.2019, 17:43

   Moi,

   Digest gold on ollut käytössä viimeaikoina. : )

   Karita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *