Rakkaudella, Karita
Rakkaudella, Karita

RAKKAUTTA JA INTOHIMOA

Rakkautta ja intohimoa – samaan aikaan?

rakkautta ja intohimoa

Voivatko rakkaus ja intohimo olla läsnä parisuhteessa samaan aikaan? Ensimmäisellä ajatuksella kyllä. Mutta kun tarkemmin mietin niin yleensä intohimo muuttaa muotoaan ja kasvaa rakkaudeksi ajan kuluessa. Ne voivat toki olla läsnä samaan aikaan, mutta harvemmin ainakaan pysyvästi…

Muistan kuinka itsekin nuorena naisena tulin sanoneeksi että rakastan jotakuta, mutta myöhemmin ymmärsin ettei kyse oikeastaan ollutkaan rakkaudesta vaan pikemminkin intohimosta – hullaannuttavasta tunteesta, joka veti jalatkin alta. Toinen tilanne oli nykyisen mieheni ja minun tarinassa, jonka kanssa tunsimme kauan ennen seurustelun alkua. Meillä oli yhteisiä työjuttuja ja jopa yrityskin yhdessä enne seurustelua. Sittemmin kivioihin tuli mukaan ihastus ja intohimo, joista kasvoi rakkaus, joka on läsnä edelleen – neljäntoista vuoden yhdessäolon jälkeenkin. Yhdeksän vuotta sitten sanoimme tahdon ja noihin vuosiin on mahtunut paljon – todella paljon….

Love is a strange emotion. It is ever evolving.
Lust is transient. With time, one realizes that love and togetherness are two different things.
Very few people are lucky enough to experience the two emotions simultaneously.

– Randeep Hood

Rakkautta ja intohimoa – yhdessä eteenpäin

Ehkäpä juuri syvä ja oikea rakkaus on se joka pitää yhdessä ja saa jatkamaan vaikeidenkin aikojen läpi. Jos parisuhde perustuisi vain intohimoon, ei se kaiketi ainakaan omalla kohdallani kestäisi elämän ylä- ja alamäkiä. Etenkin kun teemme mieheni kanssa jonkin verran myös töitä yhdessä… Toimimme yhdessä ja erikseen, mutta aina toista tukien ja mukana eläen.   Olen kiitollinen, kaikista miehistä elämäni varrella, sillä he kaikki ovat opettaneet minulle jotakin – lähinnä itsestäni. Heidät on myös tarvittu, jotta olen ollut valmis kohtaamaan romanttisessa mielessä nykyisen mieheni. Olen onnekas sillä olen kokenut intohimoa ja rakkautta – vieläpä ajoittain samanaikaisesti.

Oletko huomannut miten joskus intohimo sotketaan rakkaudeksi ja sen sokaiseva vaikutus vie mukanaan? Elätkö itse parisuhteessa, joka on yhtä tai toista noista tunteista vai ihanteellisesti molempia? Onneksi molempia voi herätellä talviuniltaan, jos tarve vaatii. Rakkaus on huikan vaikeampi herättää, sitä joko on tai ei ole, mutta siitäkin voi pitää huolta ja sille antaa huomiota ja energiaa.

Vierelläni on mies, joka on myös isä – isä meidän ihanalle pojallemme. Sunnuntaina vietetään isänpäivää ja on aika antaa arvoa ja helliä perheen isiä tai isän roolissa olevia henkilöitä. Rakkaus täyttää silloinkin sydämeni, hänen sydämensä ja poikamme Lucan sydämen. Kiitollisena meistä, pienestä perheestämme otan vastaan onnen, jonka perhe, rakkaus ja intohimo tuovat mukanaan…

Oletko sinä kokenut rakkautta tai intohimoa, entä molempia samanaikaisesti? Ole kiitollinen niistä kaikista, myös niistä pienistä ohikiitävistä intohimon tuulahduksista. Sillä rakkaus, yhteenkuuluvuuden tunne ja intohimo ovat elämän suola ja sokeri – pippurista puhumattakaan… : )

Iloa ja ihanaa tulevaa isänpäivää kaikille isille!
Erityishalaus omalle, maailman parhaalle Heikki-isälleni.

Rakkaudella,
Karita

kuva:Sakari Majantie

Lisää ajatuksia, intohimoa ja rakkautta löydät alla olevista postauksista.

Menetyksestä mahdollisuudeksi…

Menetyksestä mahdollisuudeksi06-1

Usko itseesi

USKO ITSEESI

Lapsettomuus ja äitiys

Lapsettomuus ja äityis

Seuraa myös: Instagram @karitatykka | Snapchat karita-tykka | Twitter @KaritaTykka

kiitos

Kommentit (1)

  1. Jani-75

    Tätä en ole ikinä ymmärtänyt pettämistä ja toinen erotaan isomman riidan jälkeen.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *