Rakkautta ei voi pakottaa

rakkautta ei voi pakottaa Karita Tykkä

Rakkautta ei voi pakottaa…

Mitä rakkaus sinulle merkitsee? Minulle se on elämän suurimpia kantavia voimia – ilman rakkautta en ole ehjä, vain ontto kuori ja tyhjä tila, joka huutaa yksinäisyyttään pimeässä. Kirjoitan pari sanaa rakkaudesta, koska vietimme mieheni kanssa perjantaina 11-vuotis hääpäiväämme. Rakkaus ei tule vuosista, eikä sitä tarvitse päivissä laskea – se on läsnä elämässäni joka päivä ja jokaisessa hetkessä. Rakkaus saattaa tuoda mukanaan myös pelkoja – pelkoa rakkauden menettämisestä, torjutuksi tulemisesta ja yksin jäämisestä. On hyvä ymmärtää, että rakkautta ei voi pakottaa, eikä toista muuttaa. Suurinta rakkautta on olla läsnä, jakaa, myötäelää, kuunnella, rakastaa ehdoitta ja antaa toiselle vapaus olla oma itsensä. Olen kokenut, että rakkaus tulee esiin kaikista voimakkaimmin kohdatessamme isomman haasteen, kun elämä heittelee tai koemme suurta surua. Silloin olen kokenut hetkiä, jotka ovat saaneet minut rakastamaan miestäni entistäkin enemmän. Rakkaus muuttaa muotoaan matkan varrella – mutta toisaalta, eikö olekin ihanaa, että alkuhuuma muuttuu syväksi rakkaudeksi?

Rakkaudenlähteitä on monia ja rakkaussuhteet ovat erilaisia. Esimerkiksi äidinrakkaus on erilaista kuin puolisoon kohdistuva rakkaus. Rakkautta ei voi selittää tai näyttää toteen, mutta silti se on todellista ja ohjaa elämäämme. Rakkaudenpuute saa meidät syömään lohturuokia, juomaan alkoholia, harrastamaan irtosuhteita, shoppailemaan, hakemaan hyväksyntää, uhrautumaan tai rääkkäämään kehoamme monin eri tavoin. Yritämme turruttaa pelon jonnekin, jotta rakkauden menettämisen pelkoa tai yksinäisyyttä ei tarvitsisi kohdata. Haluamme tyhjyyden tunteesta nopeasti eroon ja pikakeinoja on monia…

Toisen rakastaminen koetaan usein helpoksi, mutta sen vastaanottaminen, tunteminen ja ilmaiseminen joskus vaikeaksikin. Antaminen ja vastaanottaminen kuuluvat yhteen – ne yhdessä saavat ihmeitä aikaan. Sydämestään käsin toimiva rakastava ja rakastettu ihminen on se valo, jota maailma kaipaa.

Love is giving …

”To love is nothing. To be loved is something. But to love and be loved, that’s everything.”

— T. Tolis

”The best and most beautiful things in this world cannot be seen or even heard, but must be felt with the heart.”

— Helen Keller

rakkautta ei voi pakottaa Karita Tykkä

Jos pyytäisit minua selittämään mitä rakkaus on, olisi se vaikeaa. Sitä ei voi nähdä, koskettaa tai kuulla. Ainoa tapa selvittää, mitä rakkaus on, on tuntea ja kokea se itse. Se on tunne, joka tuntuu sydämessä, jota ei voi ohjata tai pakottaa ja joka valtaa koko kehon, eheyttäen ja vahvistaen meitä. Emme voi pakottaa rakkautta saapuvaksi, voimme ainoastaan olla valmiita vastaan ottamaan tai sulkea porttimme siltä – loppujen lopuksi rakkaus ole hallussamme. Emmekä voi ohjata, omistaa tai hallita sitä. Samaan aikaan on hyvä tiedostaa kaikki rakkaus ympärillämme, olla kiitollinen kaikesta siitä ja antaa sekä vastaanottaa rakkautta avoimin sydämin.

Kaiken hyvän takana ja liikuttavana voimana on rakkaus. Esimerkiksi rakkaus itseä, perhettä, ystäviä, luontoa, eläimiä ja puolisoa kohtaan. Meissä kaikissa on rakkautta – annetaan sen loistaa ja valaista jokainen tila johon astumme.

Loppuun vielä kysymys, jolle toivon että annan ajatuksen:
Kun saavut tilaan, tuleeko rakkaus mukanasi?

Iloa ja valoa,
Karita

kuvat: Emma Ronkainen
kuvaupaikka: Nougat
korut: Pernille Corrydon
hame: Dots…
paita: Davida

Lisää iloa, inspiraatiota, reseptejä, kauneutta ja paljon muuta löydät aiemmista postauksista!
Ilolla seuraan myös Rakkaudella, Karita –blogini jakoja somessa!

INTUITIIVINEN SYÖMINEN – ei koskaan enää dieettejä

intuitiivinen syominen Karita Tykkä

Olisi ilo jos tapaisimme myös somessa: Instagram @karitatykka | Twitter @karitatykka | Snapchat karita-tykka ja FB

kiitos!

Kommentit (2)
 1. Suvi Maarit
  13.8.2019, 11:09

  Äidinrakkaus on maailman suurin tunne ja voiman lähde. Se ei rikkoudu, eikä häviä, vaan kantaa vaikeidenkin aikojen lävitse vahvistuen entisestään. Minulle poikani on elämän suurin rakkaus (arjensuklaasuukkoja.blogi.net)

  1. karitatykka
   17.8.2019, 18:10

   Kiitos Suvi, samaa mieltä.
   <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *